Hyppää sisältöön

Jalostettu data vauhdittaa yrityksen liiketoimintaa

Jalostettu data vauhdittaa yrityksen liiketoimintaa

9.06.2022

Organisaatioiden ongelma ei ole datan puute, vaan se, miten data saadaan hyötykäyttöön, kertoo QuickBI:n toimitusjohtaja Antti Korpi.

Data on nykyaikaisen organisaation polttoainetta. Se pitää saada virtaamaan nopeasti, kustannustehokkaasti ja tukemaan aidosti päätöksentekoa.

TEKSTI | JUKKA NORTIO   KUVA | JOONA RAEVUORI

Dataintegraatioiden, tietovarastojen ja data-analytiikan rakentamishankkeet ovat olleet vaikeita, pitkiä ja kalliita IT-projekteja. Tavoitteiden saavuttaminen on ollut epävarmaa. Enää näin ei ole.

– Hankkeet voidaan tehdä yksinkertaisesti, edullisesti ja nopeasti niin, että tulokset näkyvät jo muutamien päivien kuluttua, QuickBI:n toimitusjohtaja Antti Korpi kertoo. 

Uusi lähestymistapa on mahdollinen QuickBI:n kehittämillä moderneilla ja monistettavilla työkaluilla. Toimintamalli on tehokas: kun järjestelmään X on tehty integraatio asiakkaalle Y, käytetään samaa ratkaisua tulevissakin hankkeissa.

Yritys on viidessä vuodessa tehnyt yli 130 dataintegraatiota. Niiden valikoima kattaa tietojärjestelmiä kuluttajapalveluyritysten asiakkuudenhallinnasta terveydenhuollon potilastietojärjestelmiin. 

– Tavoitteenamme on luoda työkaluja, joilla asiakkaamme saavat heidän datansa mahdollisimman helposti käyttöön, Korpi sanoo.

Datamassa hyötykäyttöön

Organisaatioiden ongelma ei ole datan puute, vaan se, miten data saadaan hyötykäyttöön. Dataohjautuva liiketoiminta vaatii, että tieto on helposti saatavilla ja sillä voidaan ratkoa liiketoiminnan ongelmia.

– Hävikin vähentäminen on yksi tapa parantaa kannattavuutta. Keräämme ravintolan toiminnasta tietoa ja luomme mittareita. Ne paljastavat, missä toimintaa voidaan tehostaa niin, että hävikki vähenee.

Toinen esimerkki on reklamaatioita koskevan tiedon kerääminen eri dataläheistä ja sen analysointi liiketoiminnalle. Tiedon perusteella liiketoiminta tekee päätöksiä, jotka vähentävät reklamaatioita, parantavat asiakastyytyväisyyttä ja saavat liiketoiminnan kukoistamaan.

Tukea analytiikasta

Vaikka QuickBI:n kehittämät taustajärjestelmät ovat monistettavia, räätälöidään asiakkaalle tarjottava analytiikka aina ratkaisemaan juuri kyseisen asiakkaan liiketoiminnan ongelmia. Hedelmämehuja myyvän Jungle Juice Bar -ketjun raportointiratkaisu on tästä hyvä esimerkki.

Jungle Juice Bar tarvitsi raportointijärjestelmän, jolla yritys voi järjestää työvuorot vastaamaan paremmin myynnin vaihteluja. Jungle Juice Bar rakensi QuickBI:n avustuksella raportointijärjestelmän, johon kerätään tietoa kassa-, kirjanpito- ja työvuorosuunnittelujärjestelmästä. Raportointiprojektin myötä työvuorosuunnittelu on tehostunut samalla, kun työtehon seuraaminen on aiempaa helpompaa ja ajantasaisempaa. Raportointijärjestelmä tarjoaa ajantasaista tietoa Jungle Juice Barin päätöksenteon tueksi ylimmästä johdosta aina jokaisen toimipaikan työnjohtoon saakka.

QuickBI:n kehittyneet dataintegraation ja raportoinnin ratkaisut ovat kaksisuuntaisia. Samalla kun raakadataa analysoidaan liiketoiminnan päätöksenteon tueksi, saadaan analytiikasta myös jalostettua tietoa organisaation eri tietojärjestelmien hyödynnettäviksi.

Jos siis yrityksen liiketoimintaa halutaan kehittää tiedolla johtamisella, QuickBI:n ammattilaiset auttavat asiassa mielellään eteenpäin.

Haku