Hyppää sisältöön

Itsetehty jäätee tarjoaa virkistystä ilman kaloreita

Itsetehty jäätee tarjoaa virkistystä ilman kaloreita

17.06.2022

Jäätee on virkistävä kesäpäivän juoma, joka on helppo valmistaa myös kotona.

Raikas, itsetehty jäätee on täydellinen juoma kesän helteeseen. Kun jääteen valmistaa itse, voi siihen valita mieleisensä teelaadun sekä mausteet. Forsman Tee antaa parhaat vinkit kotitekoisen jääteen valmistamiseen.

TEKSTI JA KUVA | FORSMAN TEE

Tiesitkö, että monet teelaadut sopivat erinomaisesti myös jääteeksi? Oli kyseessä musta-,vihreä-, rooibos- tai maustettu tee, toimivat ne loistavasti jääteen haudutuksessa. 

Jääteen valmistamiseen soveltuvat lähes kaikki teelaadut, joskin kylmähaudutuksessa käytetään yleensä teelaatuja, jotka eivät kitkeröidy helposti pitkässä haudutuksessa. 

Kotimaisen Forsman Teen irtoteevalikoimasta löytyy laajalti erilaisia kylmähaudutukseen sopivia laatuja. Vihreän teen valikoimasta Forsman Tee suosittelee Paratiisi Senchaa ja Vihreää Jasmiinia. Yrttiteen ystävälle puolestaan marjainen Hibiskus sekä Rooibos ovat varmasti toimivia teelaatuja.

Kylmä- vai kuumahaudutus?

Jääteen voi tehdä kuumasta tai kylmästä vedestä. Kylmään veteen haudutettu teelehti tuottaa vähemmän kitkerää katekiinia ja kofeiinia. Kylmähaudutettu tee onkin pehmeää ja helposti juotavaa. 

Kylmään veteen hauduttaessa teenlehdet annostellaan kuten tavanomaisessa haudutuksessa. Haudutusaika on yleensä 1–8 tuntia teelaadusta ja halutusta lopputuloksesta riippuen. Haudutuksen jälkeen teenlehdet poistetaan ja jäätee on valmis nautittavaksi.

Virkistystä ja terveyshyötyjä

Tee on luonnon oma virkistäjä, jota on juotu jo tuhansia vuosia. Forsman Teelle on ollut alusta asti tärkeää tarjota tuotteita, jotka kunnioittavat teen historiaa. Yritys onkin erikoistunut juuri parhaisiin, isolehtisiin irtoteelaatuihin.

Paratiisi Senchan lumoava maku syntyy passionhedelmän, kiivin, ananaksen ja appelsiinin raikkaan hedelmäisestä yhdistelmästä.

Muun muassa Paratiisin Senchan sekä Vihreän Jasmiinin pohjana käytetään laadukasta, isolehtistä sencha-teetä.

Sencha-tee käsitellään höyryttämällä, jolloin lehden hapettuminen loppuu ja se säilyttää lehtivihreänsä. Sencha on suosittu teelaatu etenkin Japanissa ja Kiinassa.

Teellä on tutkimusten mukaan todettu olevan lukuisia terveyttä edistäviä sekä kehoa puhdistavia vaikutuksia. Jäätee on siis paitsi raikas, myös terveellinen kesäjuoma.

Kesäinen jäätee

AINEKSET

  • 3 tl Forsman Paratiisi Senchaa tai Vihreä Jasmiini Teetä
  • 5 dl raikasta vettä
  • Jäitä
  • Sitruunaa ja minttua koristeeksi

VALMISTUSOHJE

  • Mittaa kannuun noin viisi reilua teelusikallista teetä yhtä vesilitraa kohden. Sekoita hyvin.
  • Hauduta jääkaapissa yön yli.
  • Tee on valmista nautittavaksi.
  • Lisää sitruunaa, minttua ja jäitä.
  • Vinkki: Voit lisätä ½ tl Forsman Luomu Matchaa jos haluat korostaa vihreän teen makua.

Haku