Hyppää sisältöön

Isot saneeraukset huolettomasti

Isot saneeraukset huolettomasti

4.03.2022

Remontti toteutetaan aina asiakkaan toiveiden mukaisesti, painottaa toimitusjohtaja Marko Virta. 

Mavicon Oy panostaa asiakkaiden kuunteluun remontin eri vaiheissa, sillä toimiva viestintä on avain onnistuneisiin saneerauksiin.  


TEKSTI | TUOMAS I. LEHTONEN   KUVA | PATRIK PESONEN

Taloyhtiöiden linjasaneeraukset ja useita huoneistoja käsittävät märkätilaremontit ovat suuria ja arvokkaita remonttikokonaisuuksia. Ne vaikuttavat oleellisesti yhtiön asukkaiden ja osakkaiden arkeen sekä yhtiön isännöitsijän ja hallituksen työtaakkaan. Mavicon Oy:n toimitusjohtaja Marko Virta painottaa, että pääurakoitsijan tulee kuunnella kaikkien taloyhtiön sidosryhmien tarpeita, toiveita ja remonttiin liittyviä mahdollisia pelkoja.

– Pääurakoitsijan on tärkeä kuunnella osapuolten ajatuksia sekä toiveita ja vastata huolellisesti kaikkiin remonttia koskeviin kysymyksiin. Keskustelujen kautta osapuolten välille syntyy hyvä luottamussuhde. Haluamme tuoda isoihin linjasaneerauksiin pienemmille remonteille ominaisen läheisyyden ja avoimen viestintäilmapiirin. 

Hän painottaa, että isommissakin taloyhtiöremonteissa voidaan huomioida osakkaiden ja asukkaiden yksilölliset tarpeet. Esimerkiksi kylpyhuoneen pintaratkaisuista voidaan tehdä hyvinkin persoonallisia, jos osakas niin haluaa.

Remontin oltava vaivaton

Maviconin tavoitteena on tehdä haastavankin remonttikokonaisuuden läpiviennistä taloyhtiölle vaivaton toimenpide. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pääurakoitsija kantaa täysimääräisesti vastuunsa remontista, tekee tiivistä yhteistyötä suunnittelutoimiston ja aliurakoitsijoiden kanssa, panostaa laatuun niin työn kuin materiaalienkin osalta ja huolehtii remontin valmistumisesta aikataulussa.

– Pyrimme aina siihen, että remontti kuormittaa mahdollisimman vähän asukkaita ja taloyhtiön hallintoa. Linja- ja märkätilasaneeraukset edellyttävät yleensä asukkaiden muuttoa pois kotoa. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että remontin budjetti sekä aikataulu pitävät ja asukkaat voivat palata sovitusti siistiin ja viimeisteltyyn kotiin. Toimiva, molempiin suuntiin kulkeva viestintä varmistaa, että kaikki osapuolet ovat kartalla etenemisestä.

Saumatonta yhteistyötä

Mavicon toimii taloyhtiöremonteissa aina pääurakoitsijana. Työmaan johtamisen ohella yritys hoitaa itse märkätilojen remontoinnin sekä mahdolliset muut rakenteiden ja pintojen saneeraustyöt, muun muassa osakkaiden keittiö- ja lattiaremontit. Hankkeiden LVIS-töistä vastaavat alihankkijoina kaksi Maviconin pitkäaikaista yhteistyökumppaniyritystä.

– Yhteistyöurakoitsijamme jakavat kanssamme samat arvot ja tavoitteet. Pitkän kumppanuuden myötä toimintamallimme ovat hioutuneet saumattomiksi. Haluamme tehdä työt laadukkaasti, varmistaa korkean asiakastyytyväisyyden ja pitää hintamme kilpailukykyisinä, Virta sanoo. 

Mavicon on perustettu vuonna 2010. Viime vuosikymmenen lopussa yrityksen liiketoiminta kasvoi ja yritysmuoto vaihtui osakeyhtiöksi. Maviconin toimipiste sijaitsee Jokioisilla, mutta yrityksen laajaan toimialueeseen kuuluvat niin  Kanta-Häme, Pirkanmaa, Varsinais-Suomi kuin Uusimaakin.

Haku