Hyppää sisältöön

Intiimialue hyvinvoivaksi

Intiimialue hyvinvoivaksi

7.07.2022

Gynekologi Lasarus Mitrofanoff vakuuttaa, että gynekologiaan erikoistuneen Tohtoripalvelun palvelu on luotettavaa ja lämminhenkistä.

Naisen luonnolliset kehon muutokset heijastuvat myös intiimialueelle, toisinaan elämänlaatua heikentävinä vaivoina.

TEKSTI | MARI KORHONEN   KUVA | ELLI HALONEN

Gynekologian ja esteettisen gynekologian kirurgian laaja-alaisista palveluistaan tunnettu Tohtoripalvelu Itu Raumalla hoitaa naisten intiimialueen vaivoja viimeisimmän tutkimustiedon, jatkuvan kansainvälisen kouluttautumisen sekä erikoistumisen tuoman ammattiosaamisen ja jatkuvan käytännön tekemisen tuomalla varmuudella. Virtsankarkailu- ja laskeumavaivojen lisäksi perheomisteinen klinikka hoitaa jokapäiväisessä arjessaan myös suurelle yleisölle tuntemattomampia toimenpiteitä, kuten emättimen kiristyshoitoja sekä häpyhuulten kirurgisia pienennysleikkauksia.

– Sisempiä tai ulompia häpyhuulia pienennetään tyypillisesti fyysisen haitan, kuten hiertämisen ja hankauksen vuoksi. Emättimen kiristyksen taustalla puolestaan on monesti seksuaalinen syy. Paikat ovat ehkä väljentyneet ja vaikuttaneet naisen kiihottumisen kokemukseen, jonka nainen toivoo palautuvan ennalleen, gynekologi Lasarus Mitrofanoff antaa esimerkkejä.

Syitä hoitoon hakeutumiselle on yhtä paljon kuin hoitomuotojakin, joista leikkaus on vain yksi.

– Leikkausten ja laserhoitojen rinnalla on monta muuta menetelmää, joilla ongelma voi ratketa. Teemme kartoitustyön erittäin huolellisesti, jotta toimenpide on ihanteellinen sekä asiakkaan anatomisen rakenteen että toiveiden näkökulmasta.

Vapaaksi häpeästä 

Intiimialueen vaivoihin kytkeytyy edelleen häpeän tunteita ja leimautumisen pelkoa, jotka estävät hoitoon hakeutumista. Asenteet muuttuvat ja avoimuus lisääntyy, mutta opittu vaikenemisen malli seksuaalisuudesta ja genitaalialueesta voi tehdä ongelmien sanoittamisesta vaikeaa ja kiusallista. Liian moni jääkin yksin intiimialueen ongelmien kanssa, vaikka elämänlaatua parantavat hoidot olisivat olemassa. 

– Ensimmäinen askel on tiedostaa, että ei ole olemassa häpeällistä kysymystä tai vaivaa. Kukaan ei ole myöskään ongelmiensa kanssa yksin, vaikka keskustelun puute voi saada tilanteen tuntumaan siltä. Intiimialueen vaivat ovat luultua yleisempiä ja toimenpiteet klinikallamme arkipäivää, Mitrofanoff vakuuttaa.

Asiakaskokemukset ovat osoittaneet, että keskustelukynnys intiimialueen vaivoista on ylittämisen arvoinen. 

– Yli 90 prosenttia asiakkaistamme on tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja fyysiset oireet ovat vähentyneet merkittävästi tai loppuneet kokonaan. On myös tärkeä muistaa, että esteettisenkin gynekologian piiriin luokiteltavat vaivat ovat nimestään huolimatta useimmiten laaja-alaisesti asiakkaan elämänlaatuun vaikuttavia vaivoja.

Yksilöllistä kohtaamista

Tohtoripalvelu Itu tunnetaan ammattiosaamisensa ja erikoistumisensa lisäksi lämminhenkisestä ja intiimistä klinikastaan.

– Olemme panostaneet siihen, että kynnys lähestyä meitä on niin matala kuin mahdollista. Moni onkin yllättynyt, miten luontevaa keskustelu intiimeistä asioista lopulta oli ja miten sujuvasti kaikki meni, Mitrofanoff kertoo.

Haku