Hyppää sisältöön

Ilmanvaihto kerralla kuntoon

Ilmanvaihto kerralla kuntoon

4.01.2022

ETS NORDin huuvat rakennetaan moduuleista, jolloin ne saadaan palvelemaan erilaisten ammattikeittiöiden tarpeita.

Hyvä sisäilma tukee vireyttä ja jaksamista. Parhaiten ilmanvaihto saadaan toimimaan, kun rakennusprojektin osapuolet ovat joustavia ja kuuntelevat toisiaan.


TEKSTI | RITVA-LIISA SANNEMANN   KUVA | ARNO MIKKOR

ETS NORD on toimittanut ilmanvaihtolaitteet moniin suuriin kohteisiin Suomessa, muun muassa palkitun Olympiastadionin tiloihin. Yrityksen laitteita tulee myös Meilahteen valmistuvaan Siltasairaalaan, Kuopion Portin kehittämishankkeen rakennuksiin ja Virolahdelle pian valmistuvaan kauppakeskukseen.

– Toimintamme on valtakunnallista ja kasvusuunnassa. Asiakkaitamme ovat rakennusliikkeet, suunnittelijat, urakoitsijat, tukkuliikkeet ja loppukäyttäjät. Kokonaisuuden toteutuksessa jokainen asiakas on meille tärkeä, toteaa ETS NORDin Suomen toimintojen maajohtaja Jari Lehtonen.

Yritys on satsannut viime vuosina erityisesti tuotekehitykseen. Työn alla on jatkuvasti isoja ja pieniä projekteja. Kehitystyö on tuottanut innovaatioita, joilla yritys erottuu kilpailijoista.

Hyväksi työkaluksi on esimerkiksi osoittautunut yrityksen verkkokauppa, jota asiakas pystyy käyttämään myös lokikirjana. Asiakkaat ovat kehuneet alustaa markkinoiden parhaaksi.

– Verkkokauppaa on kehitetty asiakkaita kuunnellen. Olemme onnistuneet tekemään siitä entistä käyttäjäystävällisemmän, Lehtonen sanoo.

Räätälöityjä huuvia 

Tuotekehittely näkyy myös ammattikeittiöiden ilmanvaihtolaitteissa. Teknisten ominaisuuksien ohella huuvissa kiinnitetään huomiota ergonomiaan, designiin, hygieniaan ja käyttökustannuksiin.

– Haluamme luoda mahdollisimman hyvät olosuhteet keittiöhenkilökunnalle, jotta valaistus on kohdallaan, käryt poistuvat ja tilalle tulee raitista ilmaa mutta ei vedon tunnetta, kertoo tuotepäällikkö Marcus Hintze.

Intohimona parempi sisäilma

  • ETS NORD on vuonna 1998 Virossa perustettu yritys, joka kehittää ja valmistaa IV-järjestelmiä. 
  • Yritys laajeni Suomeen vuonna 2011, kun osakkaiksi tulivat Markku Mattila ja Jari Lehtonen.
  • Työllistää 370 henkilöä, joista Suomessa vajaa 100.
  • Suomen toimistot Vantaalla ja Tuusulassa.
  • Toimii Suomen ja Viron lisäksi myös Tanskassa ja Ruotsissa. Liiketoiminnasta suurin osa tulee Suomesta.
  • Osallistuu keittiöhuuvia esittelevällä osastolla Dubain maailmannäyttelyyn vuonna 2021.

Ravintolakeittiöiden paistotavat ovat monipuolistuneet, ja siksi ETS NORD pyrkii räätälöimään monia eri valmistusmenetelmiä palvelevia ratkaisuja. Parhaiten ilmanvaihto saadaan kohdalleen, kun tiedetään tarkasti asennuskohteen kaikki olosuhteet. 

– Olemme kokkien kanssa yhteydessä jo heti tuotekehitysvaiheessa, jotta saamme heidän toiveensa ja huomionsa tietoon. Asiantuntijamme suunnittelevat saatujen lähtötietojen pohjalta mittakuvat veloituksetta. Tämän jälkeen asiakas voi vielä tehdä omia 3D-mallinnuksiaan suunnitteluohjelmamme avulla, Hintze toteaa.

Yritys haluaa loppukäyttäjät entistä tiiviimmin mukaan jo suunnitteluvaiheeseen parhaan tuloksen aikaan saamiseksi.

ETS NORDin huuvat saadaan palvelemaan monien erilaisten keittiöiden tarpeita, kun ne rakennetaan moduuleista. Palaset voivat olla minkä kokoisia tahansa, jolloin ne on helppo kuljettaa sisätiloihin ja sijoittaa paikoilleen. Tarvittaessa moduulit voi myös purkaa ja siirtää uuteen keittiöön.

– Purettavat ja kasattavat huuvat ovat uusi ja ainutlaatuinen ratkaisu, Hintze kertoo.

ETS NORD ottaa huomioon myös huuvien hygienian ja puhdistettavuuden: pestävät osat on helppo irrottaa, huuvien kammiot ovat laserhitsattuja ja pinnat täysin sileitä ja tiiviitä. 

Korvat avoinna palautteelle

ETS NORD tarjoaa kokonaisvaltaisia ilmanvaihtoratkaisuja kaikenkokoisiin rakennusprojekteihin, kuten uimahalleihin, kouluihin, sairaaloihin, kerrostaloihin ja jätevedenpuhdistamoihin. Yrityksen päätuotanto on Virossa Tallinnan tehtaalla, mutta ilmanvaihtokanavia tehdään myös Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa kunkin maan tarpeisiin. Recairin ilmankäsittelykoneiden valmistus tapahtuu Vantaan tehtaalla.

– Tärkeintä on riittävä ja oikea-aikainen vuorovaikutus sidosryhmiemme kanssa. Palautteen pohjalta me toteutamme ja kehitämme ja jälleen kehitämme ja toteutamme, Lehtonen tähdentää.

Haku