Hyppää sisältöön

Ilmanpuhdistin tuhoaa tehokkaasti taudinaiheuttajia

Ilmanpuhdistin tuhoaa tehokkaasti taudinaiheuttajia

9.02.2021

Fläktgroup Finland Oy:n toimitusjohtaja Rainer Knuts ja avainasiakaspäällikkö Mikko Helin kertovat ilmanpuhdistimensa sopivan kaikkiin tiloihin, joissa ihmiset kokoontuvat.

Modernia puhdistustekniikkaa käyttävä ilmanpuhdistin tappaa sisäilmasta COVID–19-taudin aiheuttajan sekä muut haitalliset virukset ja bakteerit. Se deaktivoi tehokkaasti myös homeitiöt. 

Teksti Jukka Nortio  Kuva Juha Arvid Helminen

Meiltä kysyttiin tuotteita koronan torjumiseen ja ihmisten suojaamiseen. Lähdimme tutkimaan asiaa jo epidemian alkukuukausina, FläktGroup Finlandin toimitusjohtaja Rainer Knuts muistelee.

Sisäilmasta suodatetun koronaviruksen deaktivoiva AP BIO -tuoteperhe lanseerattiin joulukuussa 2020. Neljä eri laitekokoa mahdollistaa ilman puhdistamisen sekä pienissä että suuremmissa sisätiloissa.

Luonnon keinoin koronaa vastaan

– Laitteemme on markkinoiden ainoa, joka deaktivoi aktiivisella ilmankäsittelytekniikalla muun muassa Covid–19-taudin aiheuttavan koronaviruksen, Knuts sanoo.

Ilmanpuhdistimien HEPA-suodattimessa oleva AirFend-biopuhdistusseos deaktivoi laitteen läpi kulkevasta ilmasta suodatetut korona-, noro-, polio- ja adeno- eli influenssavirukset. Sama luonnonmukainen puhdistusseos tehoaa bakteereihin, allergeeneihin ja homeitiöihin. 

Huoltotoimet, kuten suodattimien vaihtaminen, ovat turvallisia tehdä, sillä suodattimeen jääneet virukset, bakteerit ja homeitiöt muuttuvat toimintakyvyttömiksi päädyttyään suodattimen neutralointiaineeseen.

Puhdasta ja raikasta sisäilmaa

  • AB BIO -ilmanpuhdistin tuhoaa sisäilmasta Covid–19-tautia aiheuttavan SARS–CoV–2-viruksen, noro-, polio- ja adenovirukset sekä bakteerit, allergeenit ja sieni-itiöt.
  • HEPA-suodatimessa oleva patentoitu AirFend-seos deaktivoi taudinaiheuttajat.
  • Neljä eri mallia toimivat mallista riippuen 20–250 neliön tiloihin.
  • Liikuteltava ilmanpuhdistin on helppo käyttää ja ylläpitää. Myös suodattimen vaihto käy vaivattomasti ja turvallisesti.
 

Kaksinkertainen suodatus

Ilmanpuhdistimessa on kaksi erillistä suodatinta: ensimmäinen on suurempia ilman epäpuhtauksia ketterästi keräävä F7-luokan suodatin ja toinen viruksia ja bakteereita tehokkaasti tuhoava HEPA-suodatin.

– Jälkimmäisessä suodattimessa on luonnonmukainen AirFend-biopuhdistusseos, jonka teho on tieteellisesti todistettu. Sen deaktivointiteho on 99,99985 prosenttia, avainasiakaspäällikkö Mikko Helin korostaa.

– AP BIO -ilmanpuhdistin sopii erinomaisesti muun muassa terveydenhuollon tiloihin, vanhusten palvelutaloihin, kouluihin, ravintoloihin ja kauppoihin, eli tiloihin, joissa ihmiset kokoontuvat, Helin muistuttaa.

Laite on heti käyttövalmis. Pyörillä kulkevaa laitetta on helppo liikutella. Se on pienimmillään 80 senttimetriä korkea ja vie lattiapinta-alaa vain 40 x 40 senttimetriä. Tämän AP BIO 400 -mallin läpi virtaa 400 kuutiometriä ilmaa tunnissa, mikä riittää puhdistamaan ilman noin 30 neliömetrin suuruisessa tilassa. Suurin koko AP BIO 2400 soveltuu jo 250 neliömetrin kokoiseen tilaan. Suurissa tiloissa voidaan käyttää useampia laitteita.

– Laitteita on hyvin saatavilla. Tällä hetkellä paras tapa hankkia laite on ottaa yhteyttä FläktGroupin laitemyyntiin, Knuts kertoo.

Haku