Hyppää sisältöön

Ihonhoito osana terveyttä

Ihonhoito osana terveyttä

7.07.2022

Ihonhoidon erikoisklinikka Skinmedin perustaja Anne Tuovinen kannustaa suomalaisia iästä ja sukupuolesta riippumatta pitämään hyvää huolta ihostaan.

Ihmisen iho muuttuu iän myötä ja on vanhetessaan alttiimpi vaurioille. Muutoksia voidaan kuitenkin hallita ja ennaltaehkäistä.

TEKSTI | MAISA LAMPINEN   KUVA | SANNI HIRVONEN

Iho on ihmisen suurin elin. Sen tehtävä on suojata kehoa ulkoisilta haittatekijöiltä, kuten säteilyltä, mikrobeilta ja kemikaaleilta. Lisäksi lämmönsäätely ja D-vitamiinin muodostuminen tapahtuu iholla. Tehokkaasti tehtävistä suoriudutaan vain silloin, kun iho on terve ja ehjä.

Lisääntynyt altistuminen UV-säteilylle, ilmansaasteille ja ympäristöhaitoille laittaa ihon koetukselle ja lisää tarvetta suojalle. 

Ihonhoidon erikoisklinikka Skinmed kohtelee ihonhoitoa osana kokonaisvaltaista hyvinvointia sen sijaan, että se olisi siitä erillinen alue. Liikuntaa, terveellistä ruokavaliota ja palauttavaa vapaa-aikaa pidetään oleellisena osana arkea – miksi siis ihonhoito ei saisi arvoistansa paikkaa kokonaisuudessa? 

Hoito lähtee perusasioista

Kun ihminen ikääntyy, iho ohenee ja sen toimintakyky heikentyy. Oireilu näkyy usein kuivuutena ja punoituksena, ihovaurioina, pigmenttimuutoksina sekä ryppyinä. Kun iho ei enää uusiudu yhtä nopeasti, iho-ongelmat voivat olla pysyviä. Tällöin erityisesti UV-suojan käyttäminen on tärkeää, sillä pahimmassa tapauksessa suojaamisen laiminlyöminen voi johtaa ihosyöpiin tai niiden esiasteisiin.

Ihon ikääntymisen tahtiin ja vaurioiden syntymiseen voi vaikuttaa ammattilaisten tekemillä hoidoilla. Skinmed on ensimmäinen Suomessa perustettu tuloshakuinen sairaanhoitajapohjainen ihonhoidon erikoisklinikka, joka pyrkii hoitamaan ihon oireita ja sairauksia lääkkeettömästi ja ilman kirurgisia toimenpiteitä. Hoito klinikalla lähtee aurinkosuojan suosittelemisen kaltaisista perusasioista ja etenee pidemmälle tarpeen mukaan. 

Iho on ihmisen mukana koko elämän ajan.

Skinmedin perustaja Anne Tuovinen

Hyvä ja terve iho ei lähtökohtaisesti tarkoita rypyttömiä tai virheettömiä kasvoja. Omiin tarpeisiin sopivaa hoitoa saa kosteuttamalla sekä sisällyttämällä ihonhoitorutiiniin medikaalisia ihonhoidon palveluja eli mesoterapian, mikroneulauksen ja täyteaineiden kaltaisia neulahoitoja. Kun yhdistetään eri hoitomuotoja ihon eri kerroksissa, saadaan hoidoista maksimaaliset tehot ja tulokset. 

– Me Skinmedillä olemme sitoutuneita parantamaan ja hoitamaan ihon laatua sekä hidastamaan ihon ennenaikaiseen ikääntymiseen liittyviä muutoksia. Aikaisemmin ihonhoitoa on pidetty turhamaisena, mutta asenteet ovat muuttumassa. Etenkin nuorempi sukupolvi on lisääntyneen tiedon myötä kiinnostuneempi aiheesta ja hakeutuu hoitoihin ennaltaehkäisevästi. Iho on mukana koko elämän, ja siitä on tärkeää pitää huolta, Skinmedin perustaja ja omistaja Anne Tuovinen kertoo.

Jatkuvassa kehityksessä on tärkeä pysyä kiinni

Terveydenhoitajan, sairaanhoitajan ja kosmetologin ammattitaidolla Tuovisen prioriteetti on tarjota alan edistyksellisimpiä palveluita asiakkailleen. Skinmedin tahto olla Suomen kehittynein ihonhoitoklinikka näkyy niin hoito- ja tuotevalikoimassa kuin henkilökunnan ammattitaidossakin. 

Skinmedillä halutaan aina uudistua ja kehittyä, ja Tuovinen päivittääkin taitojaan oma-aloitteisesti lukemalla alan julkaisuja ja osallistumalla kansainvälisiin koulutuksiin. Hän on maan ainoa virallinen Juvederm-täyteainekouluttaja ja tuonut uransa aikana useita medikaalisia ihonhoitosarjoja Suomen markkinoille.

Nykyään ymmärretään paremmin, mistä ihon ikääntyminen johtuu. Siksi hoitoja pystytään kohdentamaan tehokkaammin. Myös ihonhoitotuotteita kehitetään jatkuvasti vastaamaan ikääntyvän ihon tarpeisiin, ja ihon toimintaa kiihdyttävät kasvutekijät ja kollageeniboosterit ovatkin osa tulevaisuutta. Perinteisiä kasvohoitoja ei suinkaan ole syytä jättää taakseen, sillä nekin kehittyvät jatkuvasti. 

Erityisesti nuorempi sukupolvi hakeutuu kasvavan avoimesti pistoshoitoihin, joihin on perinteisesti suhtauduttu epäilevästi pitkälti median esittämien pieleen menneiden operaatioiden takia. Täyteaineita laitetaan aina tarpeesta halun sijaan, ja jo pienellä määrällä saadaan virkistettyä kasvojen alueen yleisilmettä huomattavasti. 

Vaikka ihonhoitopalveluiden repertuaari laajenee koko ajan, Skinmed ei ole innostunut kasvattamaan hoitovalikoimaansa yltiömäisesti:

– Koska keskitymme vain ja ainoastaan ihonhoitoon, olemme siinä erityisen hyviä. Seuraamme tottakai trendejä, mutta emme lähde niihin mukaan näön vuoksi. Palvelumme ovat rajattuja, koska haluamme olla niissä alan parhaita.

Skinmedin palveluihin voi tutustua lisää yrityksen Instagramissa.

Haku