Hyppää sisältöön

Hyvinvoiva osaaja on työnantajan paras resurssi

Hyvinvoiva osaaja on työnantajan paras resurssi

12.11.2021

Auntie Solutions Oy:n toimitusjohtaja Mervi Lammisen mielestä on kaikkien etu, kun ihmiset voivat hakea ja saada apua arjen haasteisiin matalalla kynnyksellä.

Mielen hyvinvoinnin haasteisiin on puututtava ennen kuin ne eskaloituvat kriiseiksi ja sairauspoissaoloiksi. Vastuullisen työnantajan valinta on markkinajohtaja Auntie.

TEKSTI | MARIA PALDANIUS  KUVA | JOONA RAEVUORI

Monesti kuulee sanottavan, ettei kotiasioita tai arjen ongelmia saisi tuoda työpaikalle. Mutta kuinka moni pystyy olemaan tehokas ja tyytyväinen työssään, jos arkielämä takkuaa ja mieli on täynnä stressiä, murhetta tai pelkoja? Tuskinpa kovin moni. 

Hyvä työnantaja tukee työntekijöitään kohti kokonaisvaltaisempaa hyvinvointia niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla. Jälkimmäisen kohentamiseen kannattaa ottaa avuksi mielen hyvinvoinnin palveluja yrityksille tarjoava Auntie Solutions Oy.

– Tarjoamme psykologista tukea kaikenkokoisille yrityksille matalalla kynnyksellä. Tuemme ihmisiä elämän käännekohdissa ja autamme parantamaan elämää sekä hallitsemaan stressiä. Työntekijöiden hyvinvointi on kaikkien etu, ja se parantaa myös työnantajamielikuvaa, kertoo Auntien toimitusjohtaja Mervi Lamminen.

Yksi tyytyväinen asiakas on Qvik Oy:llä Sales Executivena työskentelevä Juha Falck, joka palasi töihin viiden kuukauden mittaisen vanhempainvapaan jälkeen. Paluuta pehmitti Back to Business -paketti. Se on yksi noin 15 hyvinvointipaketista, jotka yritys on räätälöinyt elämän yleisimpiin haasteisiin.

– Paketti oli kannustava ja siitä sai uusia oivalluksia. Auntien ammattilaiset osaavat asiansa, ja heidän kanssaan oli todella miellyttävä keskustella. He osaavat esittää oikeita kysymyksiä, jotta ihminen ymmärtää itse, miten mikäkin asia voi ratketa, Falck kiittelee.

Valttina vastuullisuus

Yli 300 organisaation asiakaspohjallaan Auntie on alan markkinajohtaja Suomessa. Koulutetut mielen ammattilaiset palvelevat asiakkaita maailmanlaajuisesti yli 20 kielellä. Globaalin konseptin mahdollistaa digitaalisuus: Auntien palvelut tarjotaan verkossa online-tapaamisten muodossa. 

– Toki netin digitaalisista mindfulness-harjoituksista voi löytyä  apua, mutta jos käsillä on suurempi elämänhaaste, pelkkä digipalvelu ei aina riitä. Auntie on hybridimalli, eli digitaalisen ja henkilökohtaisen palvelun yhdistelmä. Palvelu toteutetaan digitaalisesti online-videotapaamisina asiakkaan kanssa, aina henkilökohtaisesti.

Auntien avulla mielen hyvinvoinnin ongelmiin voidaan puuttua ennen kuin ne eskaloituvat kriiseiksi ja sairauspoissaoloiksi. Auntie on apuna myös uuden työntekijän ”onboardingissa”, eli tukemassa työntekijää uuden tehtävän alkumetreillä, siirtyessä uusiin tehtäviin ja esihenkilöksi, tai palatessa työhön tauon jälkeen. 

– Monelle yritykselle Auntie on selvä kilpailuvaltti. Kun yrityksellä on sopimus Auntien kanssa, se kertoo työnhakijalle vastuullisuudesta, eli siitä, että työhyvinvointi otetaan vakavasti ja ihminen huomioidaan kokonaisuutena. Hampaat hoidetaan hammaslääkärillä, mieli
Auntiella.

Tämä on myös Falckin kokemus. Auntien ammattilainen oli vankka tuki työhön palatessa. 

– Kaikilla ihmisillä on henkistä taakkaa kannettavaan. Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä selkeämmin olen nähnyt, että jokainen ihminen on jollain lailla rikki. Mielen hyvinvointipalvelu antaa turvallisen paikan käsitellä asioita. Tärkeintä on, että joku haastaa omia, pinttyneitä ajatusmalleja, Falck linjaa.

TUNNISTA YLIKUORMITUS AJOISSA

  • Ylitsepääsemätön stressitila
  • Muutoksen myrsky
  • Liian pitkälle viety itseohjautuvuus

Haku