Hyppää sisältöön

Hyvinvoiva iho on kaunis ja luonnollinen

Hyvinvoiva iho on kaunis ja luonnollinen

11.02.2021

Estenomi ja cidesco-kosmetologi Jonna Uusitalon mukaan ihonhoitoon satsataan entistä enemmän.

Ihopalvelushop.fi tarjoaa kuluttajien tarpeisiin sopivia ratkaisuja. Hyvä ja terve iho on pääasia, ei täydellisyyden tavoittelu.

Teksti Susanna Luikku Kuva Suvi Kärkkäinen

Valokuvia on käsitelty aina, mutta someaikakausi toi filtterit ja muokkausmahdollisuudet kaikkien ulottuville. Kuvatulvassa käsitys siitä, mikä ihonhoidossa on mahdollista, saattaa hämärtyä ja odotukset voivat muuttua epärealistisiksi.

Estenomi ja cidesco-kosmetologi Jonna Uusitalo muistuttaa, että sellaista ihoa ei ole kenelläkään, jossa ei näkyisi esimerkiksi lainkaan huokosia. Ihohuokoset ovat merkki siitä, että iho elää ja ”hengittää”.

– Filtteröidyt ja käsitellyt kuvat saattavat olla muokattuja, eivätkä kuvaa välttämättä todellisuutta. Jos iho on jo hyvässä kunnossa ja siihen on löytynyt hoitotasapaino, kosmetologin on syytä kertoa asiakkaalle, että ihoa on turha ylihoitaa. 

Uusitalo toimii ongelmaihon hoitoon erikoistuneen AboaPharm Oy:n Ihopalvelun esimiehenä. Yrityksen hoitolat sijatsevat Turussa ja Loimaalla. Vuonna 2019 avattiin valtakunnallinen Ihopalvelun verkkokauppa, jota pyöritetään Turusta käsin. 

– Ostokäyttäytyminen on muuttunut verkkopainotteiseksi jo ennen koronaa. Meillä verkkokaupassa ja hoitoloissa työskentelevät samat ihonhoidon asiantuntijat. 

Uusitalon mukaan Ihopalvelun tavoite on kasvaa verkkokauppana ja tarjota enemmän kuluttajan tarpeisiin sopivia ratkaisuja. 

Ihon hyvinvointiin keskittyvän verkkokaupan takana työskentelee kosmetologeja ja sairaanhoitajia. Hoitolat tekevät yhteistyötä ihotautilääkäreiden kanssa: syvempää hoitoa vaativat ongelmat ohjataan hoitolasta lääkärille, ja hoidon tehottua ihon hyvinvoinnin ylläpitoa voi jatkaa kosmetologin vastaanotolla.

– Asiakkaat saapuvat meille yleisimmin ruusufinnin, aknen tai ikääntymisen tuomien muutosten takia. Ikärakenne on laaja, mutta enemmistö on keski-ikäisiä naisia. On positiivista, että etenkin nuoremmat miehet ovat kiinnostuneita ihon hyvinvoinnista ja hakevat matalammalla kynnyksellä apua esimerkiksi hankalan aknen hoitoon.

Tieto ja tutkimus edellä

Myös Ihopalvelun toimipisteissä asiointi on tehty mahdollisimman turvalliseksi.

– Kaikista varotoimista on huolehdittu. Hoitohuoneissa on nanoteknologiavalaisimet, jotka tutkitusti poistavat ja tuhoavat 99 prosenttia kierrättämänsä ilman epäpuhtauksista, mukaan lukien bakteerit ja virukset. Henkilökunta käyttää suojavarusteita koko ajan, ei ainoastaan asiakastilanteissa. Kaikki pinnat ja laitteet desinfioidaan useita kertoja päivässä.

Tutkittu tieto ja tieteellinen näyttö ovat Ihopalvelussa oleellisia muutenkin: ei luvata sellaista, mille ei ole katetta.

ihopalvelushop.fi

Haku