Hyppää sisältöön

Hyvinvointiteknologia osaksi sairaanhoitajan työtä

Hyvinvointiteknologia osaksi sairaanhoitajan työtä

29.12.2021

Koulutusohjelman vastaava Anu Elo ja sairaanhoitaja Anna Peltomaa. 

Satakunnan ammattikorkeakoulu tarjoaa ainoana Suomessa englanninkielisen, kansainvälisiin tarpeisiin vastaavan hyvinvointiteknologian koulutusohjelman. 

TEKSTI | KATRI KUJANPÄÄ  KUVA | VIA RAMSTÉN

Satakunnan ammattikorkeakoulun eli SAMKin tarjoama ylempi ammattikorkeakoulututkinto Welfare Technology vastaa kasvaviin työelämän tarpeisiin niin datan analysoinnin, turvallisuusteknologian kuin liikkumiseen liittyvän teknologian osalta. Ajatuksen tiivistäminen auttaa ymmärtämään kokonaisuuden laajuuden ja merkityksen tulevaisuudessa; Hyvinvointiteknologia on teknologiaa, joka tähtää ihmisen hyvinvointiin. 

Vuonna 2017 aloitettu kansainvälinen koulutusohjelma on osoittautunut suosituksi. Sairaanhoitajana jo 15 vuoden ajan työskennellyt Anna Peltomaa on aina ollut kiinnostunut teknologiasta ja sen hyödyntämisestä työssään. 

– Koulutus avasi tien siihen, mitä olen aina halunnut. Opettajat olivat innostavia ja koulutusta toteutettiin tiiviisti alan yritysten ja julkisten toimijoiden kanssa. Sairaanhoitajat tietävät työssään, mitä asioita pitäisi kehittää ja mille olisi tarve. Silti teknologian täysipainoiseen hyödyntämiseen on alalla vielä matkaa. 

Tekoäly luo mahdollisuuksia 

SAMK on osaamisen kärjessä myös robotiikan ja tekoälyn tutkimisessa ja hyödyntämisessä. Peltomaa tutustui niihin syvällisemmin, ja innostus sysäsi jatko-opintoihin. 

– Innostuin erityisesti tekoälystä. Näen itseni tulevaisuudessa hyvinvoinnin ja terveydenhuollon ammattilaisena kehittämässä alan mahdollisuuksia teknologian hyödyntämisessä, summaa Peltomaa. 

Koulutusohjelmassa on ollut mahdollisuus suorittaa myös 30 opintopisteen hallinnon osuus. Se tuo sote-alan ammattilaisille pätevyyden hallinnon johtotehtäviin. Opintoihin voivat hakeutua sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten lisäksi tradenomit ja insinöörit. 

– Kun kolmen alan ammattilaiset laitetaan yhteen, syntyy laaja-alaista ajattelua. Oman painoarvonsa tuo myös opinnoissa tehtävä aktiivinen yhteistyö SAMKin tutkimusryhmien kanssa, kertoo koulutusohjelman vastaava Anu Elo

Koulutusohjelman voi toteuttaa myös etäopiskeluna, ja mukana onkin opiskelijoita ympäri maailmaa. 

– Alan ihmiset etsivät verkosta tietoa kehittääkseen omaa työtään. Kansainvälisyys tuo hienon lisän opiskeluun, Elo summaa. 

WELFARE TECHNOLOGY (MASTER)

  • Hyvinvointiteknologian koulutuksen hakuaika on 10.-31.3.2021. Opinnot alkavat syksyllä 2021. 
  • SAMKin kevään yhteishaussa on seitsemän master-koulutusta. Haussa olevat koulutukset www.samk.fi/haku

Haku