Hyppää sisältöön

Hyvän mielen putkiremontti

Hyvän mielen putkiremontti

12.03.2021

Pilaster-remontin aikana on mahdollista toteuttaa samalla kertaa niin putkiremontti, energiaremontti kuin ilmanvaihtoremonttikin. 

Pilaster Oy on kehittänyt asukasystävällisen ja energiaa säästävän ratkaisun uudistaa talotekniikkaa saneerauksen yhteydessä. 

Teksti Pilaster  Kuva Pilaster

Linnjasaneeraus eli putkiremontti on yksi taloyhtiön suurimmista ja kalleimmista remonteista. Kotimainen Pilaster-remontti on nopea, kätevä ja asukkaille mahdollisimman vähän häiriötä tuottava remonttivaihtoehto. Miten se on mahdollista? Suurin osa remonttiin kuuluvista toimenpiteistä suoritetaan talon ulkopuolella ja peräti 60 prosenttia tehtaalta käsin. Pilaster-putkiremontissa putkivedot on asennettu ulkoseinään asennettaviin moduuleihin, jotka kootaan tehtaalla valmiiksi ja toimitetaan työmaalle oikea aikaisesti. Saneerauskohteessa vanhat putket pysyvät suuren ajan käytössä. Koska osa työstä tapahtuu talon ulkopuolella, ovat vesikatkot minimaalisia ja rappukäytävät pysyvät siisteinä.

Lisää energiasäästöjä

Putkiremontti on kaikissa tapauksissa aina kiinteistön arvoa kohottava toimenpide, ja sen ajatuksena takana on myös Pilaster-remontti. 

Pilaster-putkiremontin yhteydessä toteutettu energiaremontti mahdollistaa yli 75 prosentin energiansäästön kiinteistön lämmityksessä. Remontin yhteydessä kohteeseen asennetaan asuntokohtaiset Pilaster AIR -poistoilmalämpöpumput, joiden käyttö maksaa investoinnin 5–7 vuodessa takaisin. Toimenpiteestä saatava energiansäästö maksaa pitkällä aikajänteellä koko investoinnin takaisin. Arvioitu säästö 25 vuoden putkiremonttilainan aikana on peräti jopa puolet putkiremontin kokonaiskustannuksista. 

Tehokas energiaremontti mahdollistaa ARA:n energia-avustuksen hakemisen. Avustuksen suuruus liikkuu 4000–6000 euron välillä asuntoa kohden. Myös kaukolämmölle vaihtoehtoiset energialähteet, kuten maalämpö, aurinkokennot ja muut tulevaisuuden teknologiat, ovat yhdistettävissä Pilaster-järjestelmään. Tällöin ostettavan energian tarve vähenee entisestään.

Hyväkuntoisia kylpyhuoneita ei välttämättä tarvitse aina saneerata, jolloin säästetään lisää kustannuksissa. Pilaster-putkiremontti on perinteistä putkiremonttia myös huomattavasti nopeampi vaihtoehto. Yksittäisessä asunnossa remontti kestää sen laajuudesta riippuen aina kahdesta neljään viikkoon.

Toimiva ilmanvaihto edistää terveellistä asumista ja vaikuttaa myös rakennuksen kuntoon. Putkiremontin yhteydessä onkin tästä syystä järkevää teettää myös ilmanvaihto- ja energiaremontti 

Asuntokohtainen poistoilmalämpöpumppu tuottaa lämpöä ja kesällä virkistävää viilennystä sekä hoitaa asunnon ilmanvaihdon. Suoraan ulkoa tuleva, suodatettu ilma on happirikasta ja puhdasta, mikä ehkäisee hiilidioksidipitoisen, allergisoivan, ärsyttävän ja epäpuhtaan hengitysilman aiheuttamia hyvinvointi- ja terveysongelmia.

Energian käyttöä voidaan optimoida ja säätää asuntokohtaisesti. Koko kiinteistön energian käyttöä hallitaan ja optimoidaan etähallintapalvelun avulla. Isännöitsijä saa tiedon Pilaster-järjestelmän toiminnasta, kuten huoneistojen lämpötiloista, energian ja veden kulutuksesta, suoraan omalle tietokoneelleen. Yksittäisen asunnon lämpötilaa voidaan säätää asukkaan toimesta tai etänä. 

Huoltotoimet ovat jatkossa helppoja, kun tekniikka sijaitsee rakennuksen ulkopuolella ja moduulit ovat avattavissa. Pilaster-järjestelmä sisältää myös vuotovahdit ja hälytysjärjestelmät. 

Remontilla lisäarvoa
  • Remontti maksaa itsensä nopeasti takaisin energiansäästöinä. 
  • Nopea, siisti ja kustannustehokas vaihtoehto, joka alentaa kiinteistön ylläpitokustannuksia.
  • Pilaster-remonttiin on mahdollista hakea ja saada energia-avustusta.
  • PILASTER.FI

Kerralla tai osissa

Pilaster-järjestelmä voidaan ottaa käyttöön kerralla, jolloin putkiremontin yhteydessä toteutetaan myös energia- ja ilmanvaihtoremontti. Toisena vaihtoehtona on toteuttaa pelkkä putkiremontti alkuun ja varautua moduuleissa myöhemmin toteutettaviin energia- ja ilmanvaihtoremontteihin. 

Pilaster-remontin myötä talotekniikka nykyaikaistuu, mikä nostaa asuntojen arvoa, kiinteistön ylläpitokustannukset laskevat ja asumisolosuhteet parantuvat. 

Pilaster-järjestelmällä saatu energiansäästö ja nykyaikainen talotekniikka auttavat kiinteistöä vastaamaan hyvin asumisen nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. Kiinteistö voidaan muuttaa remontilla jopa hiilineutraaliksi ja energiaa tuottavaksi kohteeksi.

Haku