Hyppää sisältöön

Huoltoverkosto nostaa koneiden käyttöastetta

Huoltoverkosto nostaa koneiden käyttöastetta

14.02.2023

Kannattavuus edellyttää koneiden kovaa käyttöastetta ja huoltovarmuutta, näkevät Suomen Rakennuskone Oy:n Heidi Imboden, Risto Siltanen ja Pasi Gerpe. 

Kovan tason kone nousee täyteen potentiaaliinsa, kun sen mukana tulee asiansa osaava kenttämyynti- ja huoltoverkosto.

TEKSTI | MARI KORHONEN   KUVA | JOONA RAEVUORI

Maanrakennuksen ja materiaalinsiirron käyttökohteisiin huipputason koneita sekä huolto- varaosa- ja koulutuspalveluita tarjoava Suomen Rakennuskone Oy vastaa markkinoiden kehittyviin asiakastarpeisiin lisäämällä resursseja myynti- ja huoltoverkostoon. Maailman toiseksi suurimman maanrakennus- ja kaivoskonevalmistaja Komatsun koneita jo 90-luvulta asti maahantuonut yhtiö haluaa edelleen edistää laadukkaiden koneidensa toimintavarmuutta ja asiakkaidensa kustannustehokkuutta, jonka vuoksi yhtiön myynti- ja kenttämekaanikkoverkosto toimivat nyt aikaisempaa suuremmalla kokoonpanolla tiiviissä yhteistyössä keskenään.

– Markkinatilanteen muutos on heijastunut myös asiakasvaatimuksiin. Tulospaineet kasvavat, aikataulut ovat tiukat, eivätkä koneet voi jäädä seisomaan. Kannattavuus kysyy entistä kovempaa koneiden käyttöastetta, joten asiakaspalvelun on oltava tehokasta. Olemme reagoineet tähän laajentamalla kenttämekaanikkojen verkostoamme ja varmistamalla varaosien ja huoltopalvelun saatavuuden koko Suomen laajuisesti helposti ja nopeasti. Esimerkiksi kaivoksella tarjoamme teknistä tukea vuoden jokaisena päivänä vuorokauden ympäri, myyntijohtaja Pasi Gerpe kertoo.

Saumatonta yhteistyötä

Suomen Rakennuskoneen laajennettu kenttämyynti- ja mekaanikkoverkosto palvelee asiakkaita saumattomassa yhteistyössä.

– Kun kone luovutetaan asiakkaalle, mukana ovat myös huollon kenttämyyjät. Näin maahantuonti- ja huoltopalvelujen välille ei synny kuilua, vaan asiakkaamme saa jatkoa varten kasvot yhteyshenkilölleen ja selkeät toimintaohjeet toiminnan sujuvoittamiseksi, kuvailee jälkimarkkinointijohtaja Heidi Imboden

Yhtiö on vienyt asiakaslähtöisyyden uudelle tasolle asiakasläheisellä toimintaperiaatteellaan, jossa huoltomekaanikot kulkevat koneen luokse eikä päinvastoin.

– Tämä tarkoittaa asiakkaillemme nopeampaa huoltoa, kovempaa käyttöastetta sekä säästöä kuljetuskustannuksissa ja ympäristöpäästöissä. Lisäämme jatkuvasti kenttämekaanikkojen määrää, jotta voimme olla mahdollisimman lähellä kaikkia asiakkaitamme, Imboden kertoo.

– Osa toimenpiteistä tehdään toki paikan päällä, ja olemme luoneet paremmat edellytykset myös korjaamoilla tapahtuvalle palvelulle. Muutimme esimerkiksi pääkaupunkiseudulla Espoosta Vantaalle, jossa suuremmat tilat ja laajempi piha-alue lisäävät palvelukapasiteettiamme, Gerpe täydentää. 

Kestävää laatua

Ensiluokkaisen palvelun lisäksi Suomen Rakennuskone on investoinut polttoainetaloudellisiin hybridikaivinkoneisiin sekä muutamassa luokassa myös täyssähköisiin koneisiin. Pitkien perinteiden Komatsu-koneet tarjoavat takuuvarmaa japanilaista laatua nyt siis vieläkin kestävämmin ja kustannustehokkaammin.

Asiakaslähtöinen toimintaperiaate

Suomen Rakennuskone Oy lisää myynti- ja huoltoverkostoaan. 

Kasvu takaa maarakennus- ja kaivoskoneiden käyttövarmuuden ja nopeamman huollon. 

Haku