Hyppää sisältöön

Huoliteltua rakennustyötä irlantilaisella tvistillä

Huoliteltua rakennustyötä irlantilaisella tvistillä

12.03.2021

Rakennusalan yrittäjä Jason Ivors on kerryttänyt rakennusalalta monipuolista työkokemusta ulkomaita myöten ennen Suomeen tuloa.

Ivors Construction Oy on onnistunut saamaan uskollisia asiakkaita. Avain tähän on laatu ja tarkka työnjälki. 

Teksti Ritva-Liisa Sannemann  Kuva Juho Länsiharju

Harvalla rakennusalan yrittäjällä on kokemusta työskentelystä kuudessa maassa ja kolmella mantereella, mutta irlantilaisella Jason Ivorsilla on. Kansainvälinen ura alkoi jo kotimaassa, jossa Ivors suoritti viisivuotisen rakennusalan tutkinnon Dublinin Teknologian Instituutissa vuonna 2001. Sitä ennen hyvää ja tärkeää kokemusta rakennusalalta oli ehtinyt kertyä jo teini-iässä.

Ivors suoritti myös vuoden työnjohdollisen jakson Qatarissa ja toimi kahden vuoden ajan projektinjohtajana rakennushankkeessa Madagaskarilla. 

Suomeen Ivors päätyi monen mutkan kautta, ja tämänkin tarinan takana on kumppani, vaimo Matleena Lujala, joka hoitaa yrityksen markkinointia ja hallintoa.

Onnekkaita sattumuksia

Suomeen saavuttua Ivorsille järjestyi pian töitä pääkaupunkiseudulla toimivasta rakennusyrityksestä, jossa hän työskenteli pari vuotta ennen kuin perusti 2011 oman yrityksen, Ivors Construction Oy:n.

– Olin monella tavalla onnekas, kun tapasin oikeita henkilöitä oikeaan aikaan. Aloittelin yritystä ensin omin voimin, mutta pian huomasin töiden lisääntyvän siihen tahtiin, että oli aika palkata lisää käsipareja. Kaveripiiristä ja sosiaalisen median kautta löytyi Suomessa asuvia ammattilaisia. 

Firmalla on kymmenkunta työntekijää, joiden joukossa irlantilaisia, amerikkalaisia, australialaisia ja afrikkalaisia. Yhteinen kieli on englanti, mutta se ei ole aiheuttanut rakennusmailla ongelmia. 

Matleena ja Jason ovat havainneet yhtäläisyyksiä suomalaisuuden ja irlantilaisuuden välillä, ja Ivors tunteekin olonsa kotoisaksi Suomessa. Asiakkaiden luottamuksen saavuttamiseksi tarvitaan kuitenkin paljon muutakin. 

– Jokainen työntekijä edustaa yritystä ja sen arvoja, he ovat omalla olemuksellaan tärkeä työväline. Hyvä yhteishenki myös välittyy ulospäin asiakkaille.

Tyytyväinen asiakas

Yritys tarjoaa laaja-alaista rakennusalan osaamista niin yksityisasiakkaille kuin yrityssektorillekin. Palveluihin kuuluu uudisrakentamista, asuntojen saneerauksia, kylpyhuone- ja keittiöremontteja, liiketilojen rakentamista ja purkutöitä – monipuolista osaamista lattiasta ulkokattoihin ja terasseista autotalleihin. Myös erilaiset tyylit modernista perinteisempiin rakennustapoihin onnistuvat.

– Yritykseni maine ja menestys ovat minulle kunnia-asia. Olen itse mukana kaikissa projekteissa 

Yrityksen työajasta valtaosa menee isojen rakennusliikkeiden aliurakointiin, mutta lukumääräisesti yksityisasiakkaita on enemmän. 

– Tärkeintä on asiakastyytyväisyys. Täsmälliset aikataulut, suora ja rehellinen kommunikaatio, lupausten pitäminen ja hyvin viimeistelty työnjälki ovat valttikorttimme, Ivors summaa. 

Haku