Hyppää sisältöön

Huolellisesti tehty siivous kirkastaa synkänkin päivän

Huolellisesti tehty siivous kirkastaa synkänkin päivän

23.04.2021

Helgen Siivouspalveluiden toimitusjohtaja Helge Tikkanen siivoaa myös itse, mutta toimistotyöt ja tilausten vastaanottaminen ottavat nekin aikansa.

Kaikki osaavat siivota, mutta jokaisella ei ole siivoojan silmää. Helgen Siivouspalvelujen ammattilaisilta löytyy kuitenkin tämä supervoima.

Teksti Liisa Joensuu  Kuva Lasse Simpanen

Olisiko mitenkään mahdollista, että tulisitte meille siivoamaan? Helgen Siivouspalvelut Heinolassa voi onnitella itseään, sillä kysymys toistuu usein. Päijät-Hämeen alueella toimivalla yrityksellä on hyvä maine. Pisimmät asiakassuhteet ovat kestäneet jo 15 vuotta, ja uusia yhteydenottoja tulee tasaisesti. 

Toimitusjohtaja Helge Tikkanen kertoo rakentaneensa maineen hymyilevän ja luotettavan palvelun pohjalle. Hän aloitti yritystoiminnan vuonna 2006 toiminimellä ja teki aluksi rappusiivouksia. Yritys kasvoi hyvää vauhtia, otti listoilleen työntekijöitä ja muuttui osakeyhtiöksi vuonna 2013. Ensi vuodelle on jo uusia kasvun suunnitelmia.

– Asiakastyytyväisyys on ammattilaistemme ansiota. Siivoojamme ovat aurinkoisia, tunnollisia ja luotettavia. He osaavat ottaa kontaktia ja kuunnella asiakasta sen lisäksi, että tekevät loistavaa jälkeä. Hyvällä siivoojalla on siivoojan silmää. Hän löytää myös piileksivät villakoirat ja näkymättömissä olevan lian, Tikkanen raottaa hyvän maineen salaisuutta.

Viime vuosina etenkin kotisiivousasiakkaita on tullut lisää. Vanhemman polven asiakkaille siivooja saattaa olla ainut ihminen, jota tämä näkee. Siksi siistijöiden sosiaalisuus ja valmius keskustelemiseen on tärkeää. 

– Ihmisläheiset työntekijät ovat lähtökohtamme. He osaavat kysyä kuulumisia ja aistia, toivooko asiakas keskustelua. Jokainen siivoojamme on huolellisesti valittu ja koulutettu. Palveluesimies Linda Kaivola perehdyttää untuvikon tarkoin kohteisiin, aineisiin ja menetelmiin. 

Vasta kun siivooja on ”valmis lentämään”, hän voi aloittaa työskentelyn. Villakoirat alkavat saada kyytiä ja tahrat huutia kodeissa, myymälöissä, toimistoissa ja kaikenkokoisissa toimitiloissa. Asiakkaisiin kuuluu myös tehtaita ja kiinteistöyhtiöitä porrashuoneineen. Tikkanen mainitsee, että palvelukseen etsitään lisää osaajia. Jos ihmisellä ei ole siivoojan silmää luonnostaan, supervoimaa voidaan myös harjaannuttaa. 

Sesonki on käynnistymässä

Asiakas voi leikillisesti sanottuna tilata Helgen Siivouspalveluista pronssia, hopeaa, kultaa ja timantteja. Ne ovat erilaisia siivouspaketteja. Tilaaminen helpottuu, kun työn kesto ja siihen kuuluvat palvelut on valmiiksi määritelty. 

Kiireisin sesonki on juuri käynnistymässä, sillä lisääntynyt valo ja juhlakausi päättäjäisineen saavat puhelimen soimaan. Keväisin tilataan suursiivouksia, ikkunoiden pesua ja mökkisiivouksia. Kotitalousvähennyksen tekemisen mahdollisuus on useimmille jo tuttu asia. Sen sijaan moni ei tiedä, että asiakas voi hankkia siivouksen ilman arvonlisäveroa, jos hänen toimintakykynsä on alentunut. Aiheeseen liittyy omat pykälänsä.

– Yksi pitkän yrittäjyyden resepti on ollut pelisääntöjen osaaminen ja niiden noudattaminen. Yrittäjällä on hyvä olla ympärillään ammattitaitoisia ja luotettavia henkilöitä, Tikkanen sanoo.

Ensi vuonna Tikkanen suunnittelee avaavansa oman pesulan. Hän kouluttautuu jo alalle ja etsii toimitiloja. Pesulan palvelut on suunnattu kotitalouksille, hotelleille ja sairaaloille. Tulevaisuus näyttää kirkkaalta.

Haku