Hyppää sisältöön

Huolella suunniteltu tiiviste on työturvallisuusasia

Huolella suunniteltu tiiviste on työturvallisuusasia

26.01.2021

Finlon Oy:n Tomi Räty lupaa, että kattavan varastovalikoiman ansiosta asiakkaille pystytään toimittamaan tuotteita hyvinkin joustavasti.

Finlon Oy:n tuotteet on luotu kestämään olosuhteita, joissa korostuu kestävä ja turvallinen tiivistäminen. Tarvittavat osat toimitetaan nopeasti ja joustavastI.

TEKSTI | PEKKA SÄILÄ   KUVA | SUVI ELO

Varsinais-Suomen Littoisissa toimiva Finlon Oy myy ja tuo maahan tiivisteitä, venttiilejä sekä muita kattila- ja putkistotarvikkeita. 

Suurimpia asiakasryhmiä ovat voima- ja lämpölaitokset sekä konepajat, jotka valmistavat kattiloita teollisuuden tarpeisiin. Laajaa asiakaskuntaa riittää kuitenkin aina pesuloista alkaen.

– Suosituimmat tuotteemme ovat erilaiset tiivisteet, lasikuitupunokset ja pinnanosoittimet. Tuomme maahan myös tiivistelevyjä, tasotiivisteitä, venttiili- ja akselitiivisteitä, nuohoustarvikkeita sekä lasikuitukankaita, kertoo Finlon Oy:n toimitusjohtaja Tomi Räty.

Palvelu ja nopeus valtteina

Yrityksen vakiovalikoima on kattava ja useimpia tuotteita onkin saatavilla suoraan varastosta useammilla eri mitoituksilla. Finlon on tottunut vastaamaan myös asiakkaiden tavallisesta poikkeaviin tarpeisiin.

– Meillä ei ole sitovia kytköksiä mihinkään tiettyyn merkkiin tai maahantuojaan, joten pystymme toimittamaan asiakkaidemme tarvitsemia tuotteita hyvinkin joustavasti. Tavoitteenamme on kehittää asiakaspalvelun laadukkuutta entisestään nykyisessä kompaktissa kokoluokassa, Räty linjaa yrityksen tulevaisuuden tavoitteet.

Hän lupaa, että viisi henkilöä työllistävänä yrityksenä Finlon pystyy takaamaan nopeat toimitusajat asiakkaiden tarpeiden mukaan. Suurin osa tuotteista menee kotimaan kohteisiin, mutta jonkin verran niitä viedään myös Baltiaan.

– Laadukkaan toiminnan tae on osaava henkilökunta. Työntekijöistämme monet ovat pitkän linjan ammattilaisia ja teknisen alan koulutuksen omaavia. Asiakkailla saattaa olla hyvinkin yksilöllisiä ongelmia, joten on tärkeää, että puhumme samaa kieltä, kun mietimme yhdessä eri kohteisiin sopivia tuotteita. Tarvittaessa autamme asiakasta löytämään sopivan tuotteen myös oman valikoimamme ulkopuolelta.

Tiiviste ei saa pettää

Finlonin toiminnassa korostuu myös työturvallisuusajattelu. Räty toteaa, että etenkin höyrykattiloiden ja kemiallisia aineita sisältävien putkistojen tiivistämisessä on mitä suurimmassa määrin kyse myös työturvallisuudesta.

– Jos höyrykattilan toiminta häiriintyy ja paine pääsee purkautumaan, on tärkeää, että tiivisteet toimivat oikein. Tiivisteiden takia ei saa aiheutua hallitsemattomia höyry- tai kemiallisten aineiden vuotoja, jotka voisivat luoda vaaratilanteita ympäristössä työskenteleville ihmisille, Räty painottaa.

Tämä on myös yksi syy siihen, miksi Finlon ei ylläpidä verkkokauppaa, vaan palvelee asiakkaitaan henkilökohtaisesti. Näin kulloiseenkin tilanteeseen löydetään varmasti paras mahdollinen tuote.

–  Tarvittaessa autamme asiakasta esimerkiksi tiivistettävän kohteen suunnitteluvaiheessa. Monesti olemme yhdessä huomanneet, että monimutkaisiakin tiivistämistä vaativia kohteita voidaan toteuttaa yksinkertaisemmin, tehokkaammin ja turvallisemmin kuin mitä suunnittelupöydällä on alun perin ajateltu.

Haku