Hyppää sisältöön

Huippuravintola, joka on kuin toinen olohuone

Huippuravintola, joka on kuin toinen olohuone

4.02.2021

Ravintoloitsija Kristian Vuojärvi toivottaa kaikki hyvän ruoan ystävät tervetulleeksi W30-ravintolaan.

Historialliseen Wuorion taloon avattu ravintola W30 yhdistelee ranskalaista tyyliä ja skandinaavista makumaailmaa.

Teksti Mika Niiniranta  Kuva Susa Junnola

W30-ravintolan perustaja on Suomen kokkimaajoukkuetta pitkään
johtanut ravintoloitsija Kristian Vuojärvi ja keittiöpäällikkönä toimii niin ikään Suomen kokkimaajoukkueen jäsen Simo Pietarinen. Pietarinen ja Vuojärvi ovat työskennelleet yhdessä myös kilpakenttien ulkopuolella, ja ravintolan linja löytyi yhteisestä ruokafilosofiasta. Keittiössä luotetaan lujasti klassisiin makuihin, sesongin raaka-aineisiin sekä huolellisesti mietittyihin ja ammattitaidolla toteutettuihin menukokonaisuuksiin.

– Simppeli lähtökohta on se, että asiakkaan pitää saada meillä parempaa ruokaa kuin itse pystyy kotona tekemään, Vuojärvi naurahtaa. 

– Ja tottakai ammattitaitoinen henkilökunta salin puolella on avainasemassa, kun tarjotaan mahdollisimman täydellistä ravintolaelämystä. Tämä on tiimityötä, jossa jokaisen pitää hallita oma alueensa. 

W30:n tiimin kilpailutausta näkyy tarkkana yhteispelinä, joka yltää yksityiskohtiin asti. Laatu ja huolellisuus alkavat raaka-aineista. 

– Hankimme esimerkiksi kalat kokonaisina ja käytämme niistä kaiken hyväksemme. Menun osaset muuttuvat sesonkien mukana.

Klassikon asema haussa

W30:n salin tunnelma huokuu ajatonta, mietittyä eleettömyyttä. Suuret kadulle antavat ikkunat ja esteetön näköala keittiöön tuovat hillityn kokonaisuuden vastapainoksi eloisuutta ja välittömyyttä. Tunnelmallisen baaritiskin ääreen on helppo poiketa vaikkapa vain viinilasilliselle. Juomapuolesta vastaa pitkän linjan sommelier Juha Mäkelä. Hän myös huolehtii siitä, että viinin ja ruoan liitto on enemmän kuin osiensa summa.

– W30 on meille monen vuoden unelma. Me haluamme tuoda kilpailuissa ja huippuravintoloissa hankitun ammattitaidon jokaisen ulottuville, Vuojärvi summaa.

Kun tekijöillä on sekä osaamista että intohimoa, tulos näkyy, tuntuu ja maistuu lautasella. Annoksissa on sopivassa suhteessa selkeyttä ja yllätyksellisyyttä. Makuparit sointuvat yhteen ja menu soljuu eteenpäin kuin hyvin käsikirjoitettu näytelmä. Annoskokoihin on kiinnitetty huomiota, joten nälkäiseksi ei tarvitse pelätä jäävänsä, valitsipa listalta kolmen, viiden tai seitsemän ruokalajin menukokonaisuuden.

Viime vuosina uusia keittiön tekniseen osaamiseen ja ranskalaiseen keittiöön toimintaansa perustavia ravintoloita ei ole juuri avattu. Vuojärvi tietää kulkevansa trendejä vastaan, mutta luottaa tulevaisuuteen. 

– Tavoittelemme pysyvää paikkaa Helsingin ravintolatarjonnassa. 

Vuojärvi toivottaa tervetulleeksi kaikki hyvän ruoan ystävät. Kenenkään ei tarvitse olla ruokahifistelijä eikä viiniasiantuntija, ammattitaitoinen henkilökunta on sitä varten.

Haku