Hyppää sisältöön

Hittituote villitsee Ruotsissa

Hittituote villitsee Ruotsissa

15.01.2021

Kaikki Nutrolin-tuotteet valmistetaan Somerolla ja pakataan lähetystä varten valmistajan upeissa yritystiloissa Saukkolan vanhassa meijerissä.

Ruotsalaiset himoitsevat suomalaisia lemmikkien rasvahappotuotteita. Näkyvät tulokset ovat paras todiste tuotteiden vaikuttavuudesta.  

TEKSTI | HELEN PARTTI   KUVA | OLINI

Ruotsalaiset lemmikkienomistajat eivät himmaile kuvatessaan sosiaalisessa mediassa lemmikkiensä elämänlaadun paranemista. He ovat vihdoin löytäneet lemmikeille suunnitellut Nutrolin-rasvahappotuotteet, joita suomalaiset ovat tottuneet käyttämään jo pitkään.

Palaute on hersyvää: Jag älskar Nutrolin! Kanon produkt är jättebra! 

– Ruotsalaiset ovat hyvin sosiaalisia omien lemmikkiensä suhteen ja kertovat mielellään, jos jollain tuotteella on hyviä vaikutuksia. Uusi tuote herättää nyt paljon kiinnostusta lemmikinomistajien keskuudessa, ja myös jälleenmyyjät ovat heränneet Ruotsissa, kertoo tuotekehityksestä vastaava Mikko Griinari.

Griinari on rasvahappotutkija ja Helsingin yliopiston kotieläinten ravitsemustieteen dosentti. Hänen kehittämiään Nutrolin®-tuotteita myy Suomessa yli 1000 erikoisliikettä. Joukossa on eläinklinikoita, lemmikkitarvikeliikkeitä, apteekkeja, trimmaamoja sekä alan verkkokauppoja. 

Nutrolin-tuoteperhe on suunniteltu kissojen, koirien ja hevosten hyvinvoinnin edistämiseen. Erityisen hyvää palautetta valmistajat saavat tuoteperheen suosituimmista tuotteista Nutrolin® Skin & Coat ja Nutrolin® Hip & Joint. Edellinen hoitaa turkkia ja hilseilevää ihoa, jälkimmäinen nivelvaivoja.

Koiranomistajat ovat huomanneet, että Nutrolin Skin & Coat -ravintoöljy on kuin sisäistä tassurasvaa, joka muuttaa karheat tassut sileiksi ja kimmoisiksi. Onnen tunteita syntyy myös, kun raihnainen koira alkaa taas leikkiä tai hyppää autoon, tai kun itseään rapsutteleva koira lopettaa rapsutuksen ja hilseilevä turkki kiiltää jälleen.

Lemmikit elävät ihmisten tavoin entistä iäkkäämmiksi, eikä esimerkiksi 16-vuotias koira tai 20-vuotias
kissa ole mikään harvinaisuus. Laadukkaat rasvahappotuotteet tekevät tassuttelijan vanhuusvuosista entistä terveempiä. Nutrolinilla on omat tuotteet kaiken ikäisille koirille, kissoille ja hevosille.

Olini Oy:n Lily-koira, Anna-Liisa Lundell ja Mikko Griinari.

Askeleen edellä muita

Se, että ravintolisät tulevat Suomesta on plussaa, koska ruotsalaiset arvostavat suomalaistuotteiden laadukkuutta ja luotettavuutta.  

– Tuotteemme poikkeavat globaalista tarjonnasta, sillä näin pitkälle kehitettyjä lemmikkien ravintoöljyjä ei ole muualla. Lisäksi tuotteemme valmistetaan ihmislaatuisista raaka-aineista, summaa tuotteita valmistavan Olini Oy:n toimitusjohtaja Anna-Liisa Lundell.

Hän on huomannut, että suomalaiset ja ruotsalaiset kuluttajat ovat hyvin tiedostavia. Lemmikit ovat heille perheenjäseniä. Lemmikkisektori on kehittynyt Suomessa pitkälle, ja nyt Ruotsi tulee hienosti perässä. Kehitys näkyy muun muassa yrityksen myynnissä: jo puolet liikevaihdosta tulee Ruotsista.

Lemmikkien hyvinvointiin panostaminen on kasvava ilmiö ympäri maailman. Seuraavaksi Nutrolin-tuotteet lähtevät valloittamaan Keski-Euroopan markkinoita. 

Kaikki Nutrolin-tuotteet valmistetaan Somerolla ja pakataan lähetystä varten valmistajan upeissa yritystiloissa Saukkolan vanhassa meijerissä. Ruotsiin lähtevät tuotteet tavoittavat tilaajan kahdessa kolmessa päivässä, parhaimmillaan jo seuraavana arkipäivänä. Amazonkaan ei toimita Nutrolin-väen mukaan sen nopeammin.

Verkkokaupan kasvu osoittaa, minkä vuonna 2007 perustettu perheyritys on tiennyt alusta pitäen: lemmikkien määrä kasvaa ja omistajat ovat valmiita panostamaan eläinystäviinsä entistä enemmän. Edes koronapandemia ei ole vähentänyt eläinten hyvinvoinnista huolehtimista, vaan päinvastoin. 

Lemmikkien mieltäminen perheenjäseneksi on noussut yleismaailmalliseksi ilmiöksi.

– Verkkokaupan kehityksestä näemme, että kasvu voi olla vielä paljon suurempaakin. Se tuo myös työtä Suomeen, eläinhullu toimitusjohtaja tiivistää. 

Haku