Hyppää sisältöön

Hemmottelua ja hyvää oloa arjen kiireiden keskellä

Hemmottelua ja hyvää oloa arjen kiireiden keskellä

25.11.2021

BellaStarin perustaja Katja Klinga iloitsee kauneudenhoitopalveluiden kysynnän kasvusta korona-ajan jälkeen. 

Kauneushoitoloista haetaan omaa aikaa ja hengähdyshetkiä arjen tueksi. Kysynnän kasvu näkyy alalla työvoimapulana.

Teksti Mari Korhonen  Kuva Timo Varakas

Kauneudenhoitoala alkaa vähitellen vilkastua pitkän hiljaisen kauden jälkeen. Jyväskylässä kauneus- ja hyvinvointipalveluja tarjoavan BellaStarin perustaja, kosmetologi, parturi-kampaaja ja ripsiteknikko Katja Klinga kertoo suomalaisten käyttävän entistä monipuolisemmin kauneudenhoidon palveluita. Kampaamopalveluiden rinnalla asemansa ovat vakiinnuttaneet ripsienpidennykset, ripsien kestotaivutukset, rakennekynnet ja oman kynnen geelaukset. Samalla myös kasvohoitojen, sokerointipalveluiden ja erilaisten hierontojen kysyntä on kasvanut.

– On ollut ilahduttavaa seurata, miten kauneudenhoitopalveluiden kysyntä on kehittynyt. Aikaisemmin panostettiin lähinnä hiuksiin, sitten vähitellen ihoon ja muuhunkin ehostamiseen. Nyt kauneudenhoitopalvelut nähdään myös osana hyvinvointia. Kauneushoitoloista haetaan omaa aikaa ja hengähdyshetkiä, jotta on voimia olla parempi ihminen myös muille. 

Samaan aikaan kun hemmottelun ja henkisen hyvinvoinnin arvostus on lisääntynyt, kauneustrendit ovat kehittyneet entistä luonnollisempaan suuntaan. 

Lisää tekijöitä tarvitaan

Kauneudenhoitopalveluiden suosion kasvu näkyy alalla huutavana osaajapulana. Alan ammattilaisia ei toistaiseksi kouluteta samassa suhteessa palveluiden kysynnän kanssa, ainakaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella. 

– Esimerkiksi täällä Jyväskylässä alalle valmistuu ammattikoulusta hyvin pieni määrä osaajia, ja tyypillisesti vain muutama valmistuneista jää kauneudenhoidon pariin töihin. Meillä BellaStarilla on jatkuva pula työntekijöistä, mutta tekijöitä ei tahdo löytyä. Erityisesti parturi-kampaajia ja ripsiteknikoita kaivataan kovasti lisää, Klinga kertoo.

Vallitseva tilanne sai ratkaisukeskeisen Klingan etsimään uusia keinoja työvoimapulan selättämiseen. Seurauksena Keski-Suomeen aukeaa vuoden alussa koulutuskeskus, jossa kasvatetaan alalle uusia osaajia kauneusalan erityiskursseilla. 

– Varmistamme kouluttamiemme ripsi- ja kynsiteknikoiden osaamisen pitkillä harjoittelujaksoilla, joissa pääsee turvallisesti ammattilaisen ohjauksessa kehittämään taitojaan. Ripsien ja kynsien tekeminen vaatii paljon harjoittelua, ennen kuin niitä voi tehdä työkseen. Tekijöiden pätevyydestä emme tingi, sillä väärä tekniikka voi aiheuttaa asiakkaalle pysyviä vaurioita, Klinga muistuttaa ja kehottaa asiakaskuntaa kiinnittämään palvelun hinnan lisäksi huomioita tekijän kokemukseen ja ammattitaitoon.

BellaStar toivoo saavansa kolmeen eri liikkeeseensä uusia tekijöitä alan monipuolisiin tehtäviin pian. Perinteisen polun lisäksi kauneudenhoidon pariin voi hakeutua oppisopimuskoulutuksen kautta. Klinga pitää huolen siitä, että työntekijät viihtyvät.

– Työhyvinvointi on minulle ensisijaisen tärkeä asia. Meillä on työyhteisö, jossa hommat toimivat ja jokaisella on hyvä olla. Ilmapiiri on tasapuolinen, reilu ja ystävällinen. 

Haku