Hyppää sisältöön

Helsingin perinteet tuovat vivahdetta ravintolan menuun

Helsingin perinteet tuovat vivahdetta ravintolan menuun

25.03.2022

Uudistunut Ravintola Helsinki on ilmeeltään valoisa sekä viihtyisä, ja se tarjoaa loistavat puitteet niin lounastajalle kuin kahvittelijallekin.

Helsingin Sofiankadulla sijaitseva Ravintola Helsinki on rentoa tunnelmaa täynnä. Ravintola ihastuttaa ruokailijoita raikkaalla ja monipuolisella valikoimallaan. 


TEKSTI & KUVA | PALMIA

Aiemmin Kaupungintalon ravintola -nimellä tunnettu ravintola Helsinki avautui uudistuneena Sofiankadun sisäpihalla. 

– Ravintola Helsingin uusi palveluilme on kodikas, viihtyisä ja raikas. Tänne on helppo tulla ja viihtyä, kertoo ravintolatoimenpäällikkö Jani Piirainen Palmia Oy:stä

– Ravintola on kaikkien yhteinen olohuone, jonne voi tulla aamiaiselle, lounaalle, kahville, ostoksille, tapaamaan ystäviä ja viettämään aikaa yhdessä. Kesäisin myös sisäpihan terassi on ahkerassa käytössä. 

Ravintola Helsinki haluaa kunnioittaa paikallista ruokakulttuuria tuomalla esiin helsinkiläiset maut ja perinteet sekä raaka-aineiden alkuperän ja tuottajat niiden takana. Palmia Lounas -sovelluksesta voi helposti tarkistaa raaka-aineiden alkuperän sekä päivän lounasvalikoiman.

– Vastuullisuus näkyy ravintolan tarjonnassa: luomu, Sydänmerkki, ResQ Club, Kamukuppi, Reilu kauppa ja sertifioidut kalat, jatkaa Piirainen.

Palmiassa käytössä olevat liha- ja maitotuotteet, kananmunat sekä hiutaleet ja suurimot ovat aina täysin suomalaisia. Lisäksi lähes kaikki juustot, juurekset ja perunat ovat suomalaisia, mukaan lukematta tiettyjen sesonkien tai erikoistuotteiden luomia poikkeuksia.

Ruokamaailman laaja valikoima

– Ravintola Helsingistä löytyy laaja kattaus erilaisia ruokamaailmoja: Helsinki International, Stadin Klassikot, Vireät, Keitto, Delisalaatti, Bistro FastLane, D3sserts, AllDay Breakfast ja tietenkin Kahvila, esittelee Palmian tuotekehityspäällikkö Janne Häkkänen.

Ravintola on halunnut tuoda uudistuttuaan esille enemmän helsinkiläisyyttä ja lähituottajien upeita tuotteita. Uudessa Bistrossa on myös huomioitu tarve saada ruoka nopeasti. Lisäksi Delisalaatti on paljon toivottu uutuus. Kahvilavalikoimaa on puolestaan kehitetty yhdessä ravintolan henkilökunnan kanssa. 

Vanhasta valikoimasta on otettu mukaan paljon positiivista palautetta saaneet klassikkoannokset. Valikoimaan on pyritty myös löytämään paljon uusia makuja asiakkaiden iloksi.

Palvelua kehitetään asiakas edellä 

– Palmia-ravintoloiden korkea asiakastyytyväisyys on aina näkynyt myös tässä ravintolassa, toteaa ravintolapalveluiden toimialajohtaja Ritva Mähönen Palmialta.

Mähönen uskoo, että asiakkaat ovat tyytyväisiä muun muassa hyvään viestintään sekä siihen että ravintolan henkilökunta on läsnä ja ravintolan esihenkilöt ovat koko ajan keskusteluyhteydessä asiakkaiden kanssa.

Ravintola on kehittänyt reseptiikkaa ja ruokalistoja myös korona-aikana. Visiona on ollut se, että rahalle tarjotaan vastinetta myös poikkeusaikana. 

Sopii myös yksityistilaisuuksiin

Ravintolasalia vuokrataan yksityistilaisuuksiin, kuten esimerkiksi häihin, syntymäpäiville ja valmistujaisiin. Keskeinen sijainti Tuomiokirkon vieressä, upea ravintolasali Schilkinin reliefeineen ja kesäinen terassi varmistavat upean juhlatilaisuuden.

RUOKA.PALMIA.FI

Haku