Hyppää sisältöön

Hävikkihedelmä muuntautuu kosmetiikaksi

Hävikkihedelmä muuntautuu kosmetiikaksi

22.01.2021

Pulpe de Vien perfection-linjan No Filter -kasvoseerumi sisältää prebiootteja ja sinkkiä, jotka tasapainottavat epäpuhdasta ihoa.

Ranskalainen kosmetiikkamerkki Pulpe de Vie hyödyntää ylijäämäkasvikset tuotteidensa tärkeinä ainesosina. 

TEKSTI | ELISA SALAMA   KUVA | JUHO LÄNSIHARJU

Nollahävikki-ajattelu ja vastuullisuus ovat nousevia trendejä myös kauneusalalla. Kuluttajat tekevät tiedostavia valintoja ja ottavat selvää paitsi tuotteiden ainesosista, myös koko tuotantoketjusta, kertoo kosmetiikkaa maahantuovan Love Beauty Oy:n tuotepäällikkö Anniina Jääskeläinen

Jääskeläisen mukaan Suomessa yleistyvään minimalistiseen ajatteluun sopii hyvin Pulpe de Vien tuotantotapa, jossa hyödynnetään ruoantuotannon kasvishävikkiä. 

– Raaka-aineita ovat pientuottajilta ostetut hedelmät ja vihannekset, jotka eivät kelpaa myyntiin oudon muodon, koon tai ylikypsyyden takia. Valmistuksessa hyödynnetään koko hedelmä.

Tyypillisesti kosmetiikkamerkit teettävät pakkaukset yhdessä maassa, valmistavat tuotteet toisessa ja rahtaavat valmiit tuotteet kolmanteen. 

– Pulpe de Vie taas on keskittänyt koko tuotannon pakkauksia myöten Ranskaan. Raaka-aineet uutteisiin ja öljyihin tuodaan usein lähitiloilta. Näin tuotteen hiilijalanjälki ei kasva tarpeettomasti, kertoo Love Beautyn tiiminvetäjä ja tuotepäällikkö Marjaana Londen.

Todisteena avoimesta ja kestävästä tuotantoketjusta Pulpe de Viellä on Ecocert- ja Cosmebio-sertifikaatit, jotka varmistavat paitsi luonnonmukaiset aineosat, myös ekologisen tuotannon ja pakkausmateriaalit. 

Valmistuksessa hyödynnetään koko hedelmä.

– On hyvä, että asiakkaat ovat vaativia vastuullisuusasioissa. Tämä kannustaa yrityksiä toimimaan paremmin, Jääskeläinen kiittelee. 

Läpinäkyvyyden vuoksi Pulpe de Vie myös avaa pakkausteksteissään luonnollisten ainesosien osuuden ja luomutuotannon määrän.

Pieni purkki, iso vaikutus

Jääskeläinen kertoo, että suomalaiset ovat ihastuneet erityisesti sarjan Perfection-linjaan. 

– Tuotteet sisältävät prebiootteja, jotka ruokkivat ihon hyviä bakteereja jolloin ihon mikrobitasapaino ja luonnollinen suoja vahvistuu, hän kehuu.

Londen puolestaan nostaa esille hyaluronihappoa sisältävän Yol’eau-geelivoiteen. 

– Tämä on piilotettu helmi! Keveydestään huolimatta kasvogeeli kosteuttaa kuivaa ihoa tehokkaasti.

Tuotteissa tuoksuvat kasviraaka-aineet, kuten greippi, kurkku ja kiivi. Hedelmäinen tuoksumaailma yllättää monet positiivisesti, eikä tuntuma tai teho poikkea tavanomaisesta kosmetiikasta.

Jääskeläinen muistuttaa, että ekologiset valinnat voi aloittaa yksi kasvovoidepurkki kerrallaan. 

– Mielestäni vastuullisuusajattelussa on aika siirtyä sormella osoittelusta suunnan näyttämiseen. On erittäin hienoa, että meillä on mahdollisuus valita ja vaikuttaa, hän kannustaa.

Haku