Globaaliin kasvuun kaivataan tekijöitä

Suomalainen Unikie tähyää globaaliksi ykköseksi tekoälyä sekä verkko- ja IoE-teknologiaa yhdistävien sulautettujen ohjelmistoratkaisujen kehittäjänä.
TEKSTI | TUOMAS I. LEHTONEN KUVA | EINO ANSIO
Teknologiatalo Unikie on asemoinut itsensä oivalliseen paikkaan teknologiayritysten kentällä. Vuonna 2015 perustettu yritys tarjoaa asiakkailleen sulautettuja ohjelmisto- ja teknologiaratkaisuja. Niiden globaalin kysynnän odotetaan lähivuosina räjähtävän niin teollisuudessa, logistiikassa kuin telekommunikaatio- ja kyberturvallisuussektoreillakin.
– Uskomme vahvasti, että huipputeknologian avulla voimme tehdä yhteiskunnasta turvallisemman ja luotettavamman. Olemme pioneereja IoE:tä, 5G:tä ja tekoälyä yhdistävien ratkaisujen kehittämisessä. Suunnittelemme asiakastarpeisiin räätälöityjä sovelluksia, jotka pohjautuvat reaaliaikaisen sensoridatan hyödyntämiseen, suojattuun ja luotettavaan tiedonsiirtoon sekä jatkuvaan tietoisuuteen perustuvaan autonomiseen ohjaukseen ja päätöksentekoon. Kehitämme myös omia tuotteita ja ohjelmistokomponentteja, Unikien Connectivity -yksikön liiketoimintajohtaja Markus Jakobsson kertoo.
Suomalaisuus vauhdittaa kasvua ja laajentumista
Vaikka Unikie on yrityksenä nuori, sen riveissä työskentelee erittäin kokeneita ohjelmistokehittäjiä. Moni heistä on kerryttänyt kokemusta suurissa teknologiayhtiöissä, kuten Nokialla, Dellillä ja Microsoftilla.
– Sulautetun ohjelmistokehityksen osaajille on valtava tarve. Onnistuimmekin jo ensimmäisinä toimintavuosinamme saavuttamaan vahvan aseman markkinassa. Vuotuinen kasvuvauhtimme on ollut 30 prosentin luokkaa.
Viime vuonna Unikien liikevaihto oli hieman yli 50 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä kipusi noin kuuteensataan. Toimipisteitä Unikiella on 14. Niistä seitsemän sijaitsee Suomessa, loput muualla EMEA-alueella ja USA:ssa. Ensi vuoden tavoitteina on yli 100 miljoonan euron liikevaihto ja henkilöstömäärän kasvu tuhanteen osaajaan.
Unikien asiakaskunta rakentuu globaalisti toimivista yrityksistä ja teknologian tutkimuskeskuksista. Suomalaisista yrityksistä Unikien asiakkaita ovat muun muassa Sandvik, Nokia, Valmet ja Ponsse.
Ohjelmisto-osaajia haetaan
Jakobssonin mukaan Unikien tavoitteena on palkata tänä vuonna yli 100 uutta ohjelmistokehittäjää huipputeknologian kehitysprojekteihin. Ensisijaisesti työntekijöitä haetaan Tampereen ja Helsingin toimistoihin, mutta työtehtävät mahdollistavat hybridityön tekemisen.
– Tarvitsemme erityisesti kokeneita ja hyvän englannin kielitaidon omaavia sulautettujen järjestelmäsovellusten kehittäjiä. Rekrytoimme myös nuoria oppimishaluisia ammattilaisia. Tällä hetkellä rekrytointitarve painottuu erityisesti telekommunikaatio- ja kyberturvallisuussektorin ammattilaisiin.
Uusille työntekijöille Jakobsson lupaa inspiroivan työympäristön, erinomaiset mahdollisuudet ammatilliseen kehittymiseen asiantuntijatiimeissä sekä houkuttelevan palkkatason. Unikiella on mahdollista kasvattaa osaamistaan erilaisten projektien parissa, ja tilaisuuden tullessa työntekijät pääsevät halutessaan työskentelemään myös ulkomailla.
– Palveluidemme kysyntä kasvaa useilla toimialoilla ja käytännössä kaikissa maanosissa. Tämä mahdollistaa työntekijöillemme pitkäaikaiset työsuhteet. Asia on tärkeä varsinkin nyt, kun monet globaalit teknologiayritykset ovat ilmoittaneet suurista irtisanomistarpeista.