Hyppää sisältöön

Frankofonia tutuksi taiteen ja tapahtumien kautta

Frankofonia tutuksi taiteen ja tapahtumien kautta

14.12.2023

Ranskan instituutti järjestää Suomessa monenlaista kulttuuritarjontaa.

Suomessa toimivat ranskankieliset organisaatiot tarjoavat keinoja tutustua ranskankielisten maiden maailmaan.

TEKSTI content house | kuva ranskan instituutti

Ranska on yksi maailman puhutuimmista kielistä. Siten sen vaikutus on arjessa läsnä jatkuvasti, vaikka sitä ei aina huomaisikaan. 

Suomessa ranskankielistä kulttuuria ja Ranskan kanssa tehtävää kansainvälistä yhteistyötä edistää Suomen Ranskan instituutti. Yhdessä muiden ranskankielisten maiden kanssa instituutti tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia tutustua ranskankieliseen maailmaan. Ymmärrystä ranskankielisen maailman todellisuudesta voi laajentaa esimerkiksi Ranskan instituutin ylläpitämässä kirjastossa Helsingin Yrjönkadulla, jossa on tarjolla laaja valikoima kirjoja ja elokuvia sekä sähköistä aineistoa eritasoisille ranskan kielen osaajille.

Kirjastossa järjestetään myös monipuolisesti erilaisia tapahtumia, kuten elokuva-, musiikki- ja lautapeli-iltoja sekä tiedekahviloita. Esimerkiksi ranskankielisen maailman gastronomiaan keskittyneessä Frankofonian maut -tapahtumassa on voinut maistella belgialaisia vohveleita, sveitsiläistä raclettea sekä muita ranskankielisen maailman herkkuja. Kaikki instituutin tapahtumat ovat maksuttomia ja niihin voi osallistua kuka vain – kielitaidosta riippumatta.

Ranskan ohella tapahtumissa voi päästä tutustumaan myös muihin ranskankielisiin maihin ja niiden eri kulttuuria edistäviin toimijoihin. Esimerkiksi Sveitsin ja Belgian suurlähetystöt ovat olleet instituutin tapahtumissa aktiivisia osallistujia.

Kansainvälistä yhteistyötä

Tapahtumien lisäksi instituutti sekä sen yhteistyökumppanit järjestävät ranskan kielen opetusta valtakunnallisella tasolla jokaiselle ikä- ja tasoryhmälle. Mahdollisuuksia kielitaidon kehittämiselle on aina lasten kesäleireistä lähtien eläkeharrastamiseen asti, ja osallistujia sekä tasoryhmiä on sekä aloittelijoille että jo sujuvasti ranskaa puhuville opiskelijoille. 

Kieliopintoja voi suorittaa yksilö- tai ryhmäopetuksena joustavasti paikan päällä tai etänä. Näin mahdollistetaan tehokas oppiminen, joka puolestaan avaa ovia koko ranskankieliseen maailmaan.

Haku