Hyppää sisältöön

Fiskars Group Campus sijoittui Keilaniemeen

Fiskars Group Campus sijoittui Keilaniemeen

14.04.2023

Fiskars Group Campus on edistyksellisen muotoilun keskus Keilaniemessä. Suunnittelussa on huomioitu saavutettavuus, vastuullisuus ja työntekijöiden hyvinvointi. 

TEKSTI MARIA PALDANIUS | kuva BARABILD

Keilaniemessä pääkonttoriaan pitävä Fiskars Group tuottaa edistyksellistä muotoilua, joka tekee arjesta ainutkertaista. Huippumuotoilun voima näkyy yrityksen kaikessa toiminnassa aina ideoinnista tuotantoon ja liiketoiminnan kehittämiseen asti. 

– Kuluttajille lopputulos näkyy innovaatioina, kestävänä kasvuna, käytännöllisinä ja kauniina tuotteina sekä kertakäyttökulttuurin haastamisena, linjaa Fiskars Groupin viestintäjohtaja Kati Kaskeala.

Vastuullisuus on Fiskars Groupin kasvustrategian ja siten myös keväällä 2022 avautuneen, Keilaniemeen sijoittuneen pääkonttorin suunnittelun ytimessä. 

– Vastuullisuus ja työntekijöiden hyvinvointi ovat olleet suunnittelussa avainasemassa. Rakennuksen ylin kerros on tarkoitettu työstä palautumiseen. Upeiden näkymien lisäksi sieltä löytyy muun muassa valtava kattoterassi sekä viihtyisät keittiö- ja taukotilat.

Fiskars Group sai alkunsa Fiskarsin kylässä vuonna 1649. Nykyiseltä pääkonttorilta, Keilaniemestä pääsee kätevästi myös yrityksen syntysijoille. Sijainti on monessa mielessä ihanteellinen: se on liikenteen solmukohta, jonne pääsee kätevästi niin julkisilla, kevyen liikenteen väyliä pitkin kuin lentokentältäkin. 

– Lisäksi Keilaniemessä olemme lähellä tärkeitä yhteistyökumppaneitamme, kuten Aalto-yliopistoa ja Espoon modernin taiteen museo EMMA:aa, joka on kuratoinut taidetta Fiskars Group Campukselle. Meillä on pitkä historia taiteen ja muotoilun saralla – ja myös pääkonttorin jokaisesta kerroksesta löytyy taidetta, Kaskeala kertoo.


Espoolle hopeaa iCapitalissa

EUROOPAN komission innovaatiopääkaupunkikilpailun vuoden 2022 voittajat julkistettiin Euroopan Innovaationeuvoston huippukokouksessa 7.12.2022. Päävoiton vei Aix-Marseillen alue, toiseksi sijoittui Espoo parhaalla suomalaistuloksella kautta aikojen ja kolmantena loisti Valencia. Espoo on yltänyt finaalisijoille aiemminkin, sekä vuonna 2019 että vuonna 2020. Palkinto on omiaan kertomaan siitä, että Espoon innovaatiokulttuuri kiinnostaa Euroopan laajuisesti. 

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän mukaan kaupunki itsessään ei ole innovaatioiden lähde, vaan siellä viihtyvät ihmiset. Kilpailussa menestyminen on myös tunnustus Aalto-yliopiston, Espoon kaupungin ja VTT:n ainutlaatuiselle yhteistyölle sekä väylä kansainvälisten osaajien ja yritysten houkutteluun.

Espoolla on pitkä historia merkittävästä innovaatiotoiminnasta, jolla kiihdytetään kestävää kasvua. Jo saavutetuista etapeista on syytä olla ylpeä, mutta yhteisten haasteiden ratkaiseminen vaatii jatkossakin tulevaisuuteen katsovaa työtä. 

Haku