Hyppää sisältöön

Festivaalikesä kutsuu juhlimaan

Festivaalikesä kutsuu juhlimaan

3.06.2022

Vaasa Festivalia juhlitaan jo seitsemännen kerran kauniissa Sisäsatamassa meren äärellä.

Modernit festivaalit eivät ole enää vain musiikkia, vaan niissä nautiskellaan myös makuelämyksistä, laatuviineistä ja tunnelmasta.

TEKSTI | MARI KORHONEN   KUVAT | HENRI JUVONEN JA SAMI PULKKINEN

Ainutlaatuisia festarielämyksiä Suomen upeimmissa maisemissa tuottava vaasalaisyhtiö Nordic Live Productions Oy on tunnettu erityisen toimivista järjestelyistään ja viimeistä yksityiskohtaa myöten mietityistä kokonaisuuksistaan. Yhtiö hyödyntää tapahtumissaan ympäristön potentiaalin tunnelman luojana ja festivaalin identiteetin rakentajana, jonka vuoksi jokaisen tapahtumapaikan kaupunki ja miljöö on valittu tarkkaan harkiten. Nordic Live Productionsin festivaaleissa onkin musiikin ja huippuartistien lisäksi vahvasti läsnä myös luonto, jota kunnioitetaan ekologisilla valinnoilla ja hiilijalanjäljen kompensoinnilla. 

– Elämyksestä tulee ainutlaatuinen, kun esiintyjät, ohjelmasisältö, ruoka, juoma, tapahtumapaikan visuaalinen ilme sekä sitä ympäröivä luonto nivoutuvat tunnelmaltaan yhteen. Festivaalimme järjestetäänkin tyypillisesti meren äärellä tai vehreissä puistomaisemissa, ja ohjelmasuunnittelussa on vahvasti läsnä tapahtumakaupungin profiili, toimitusjohtaja Tommi Mäki kertoo.

Poikkeusolojen jälkeen tuleva kesä näyttää valoisalta. Tunnelma on odottava ja odotukset ovat korkealla. 

– Mahdollisuus järjestää ja vierailla festivaaleilla on entistä suuremmassa arvossa rajoitettujen vuosien jälkeen. Luvassa on kaikkien aikojen festarikesä kohteissa, joihin kannattaa matkustaa kauempaakin.

Tapahtumia joka makuun

Nordic Live Productions järjestää kuluvana kesänä kahdeksan tasokasta festaria ympäri Suomen. 

Kausi alkaa 17.6. eksklusiivisella Hanko Sommarfestilla Suomen kuumimmassa kesäkaupungissa. Lippuja myydään päivää kohden vain 3000 kappaletta, joten tunnelma Casinon rannassa pysyy intiiminä. 

Raasepori Festivalissa 1.–2.7 Karjaalla 200 metriä rautatieasemasta nautitaan rokimmasta tunnelmasta Bulevardin puistossa ja heinäkuun viimeinen viikonloppu on viinin juhlaa sekä Espoossa että Kokkolassa.

– Espoon Haukilahdessa meren äärellä venesataman läheisyydessä on Monacon Grand Prix’n meininkiä. Kovassa nosteessa olevat brittiartistit Ellie Goulding ja Tom Odell viimeistelevät kansainvälisen fiiliksen. Wine Tasting Village ja Food Village pitävät nautiskelijan tyytyväisenä.

Kansainvälinen tunnelma huipentuu kovalla artistikattauksella ja tähtiesiintyjä Toton konsertilla merellisissä maisemissa Vaasa Festivaleilla 4.–6.8, jossa musiikin juhlaa vietetään globaalissa mittakaavassakin harvinaisessa miljöössä.

Nordic Live Productions Oy:n toimitusjohtaja Tommi Mäki katsastamassa Vaasa Festivalin tapahtumapaikkaa.

– Tapahtumapaikalta aukeaa suoraan avomeri Ruotsiin ja silti olemme aivan keskustassa. Moni kansainvälinen artisti onkin todennut, että kyseessä on yksi hienoimmista keikkapaikoista, Mäki toteaa.

Urbaanista kaupunkitunnelmasta nuoren aikuisen makuun pääsee nauttimaan Seinäjoen Solar Soundissa ja Kupittaanpuisto Turun perinteisillä Aura Festeillä ei petä koskaan. Festarikesä päättyy metsämaisemissa Kainuun Musiikkijuhlien hämärtyvässä illassa elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Haku