Hyppää sisältöön

Esikoisromaani valloitti lukijat ympäri maailman

Esikoisromaani valloitti lukijat ympäri maailman

25.11.2021

Lontooseen sijoittuvan kirjan voi löytää Suomalaisesta Kirjakaupasta, Prismasta tai verkosta osoitteesta Adlibris.com

Sarah Penner kuunteli sydämensä ääntä ja loikkasi finanssialalta kirjallisuuden kursseille intohimonsa pariin. 

Teksti Mari Korhonen  Kuva Laura Foote

Mystiikkaa huokuva Sarah Pennerin esikoisromaani Myrkynkeittäjä pitää lukijan otteessaan omaperäisellä juonellaan, joka on kiehtova yhdistelmä historiaa ja tätä päivää, tiivistä jännitysnäytelmää sekä viihdyttävää huumoria. Maaliskuussa julkaistu New York Timesin bestseller on käännetty nyt jo 30 kielelle. Myyntiluvut jatkavat kasvuaan, ja kirjaan pohjautuvan TV-sarjan tuotanto on käynnistetty. Finanssiura sai jäädä ja ura kirjailijana alkaa. Matka tähän pisteeseen ei kuitenkaan ollut täysin mutkaton.

– Lähetin ensimmäisen version esikoisromaanistani yli sadalle kustantamolle, joista jokainen hylkäsi sen. Yleisin syy tähän oli se, että kustantajat näkivät kirjassa esiintyvät naishahmot pikemminkin uhreina kuin aktiivisina toimijoina, kertoo Penner uransa alkutaipaleesta.

Penner ei kuitenkaan lannistunut. Hän uskoi unelmaansa ja lähti työstämään kirjaansa uudestaan saamansa palautteen perusteella. Vuoden kirjoitusprosessin seurauksena kirjan henkilöistä muotoutui vahvoja, toistensa takana seisovia naisia. Penner lähetti uuden version kirjasta kahdelletoista kustantamolle. Näistä viisi teki tarjouksen.

– Haluan omalla tarinallani rohkaista ihmisiä uskomaan unelmiinsa ja kulkemaan kohti sydämen viitoittamaa polkua, vaikka se hetkittäin tuntuisi järjettömältäkin. Tarinani on myös osoitus siitä, että kirjailijan ura on mahdollista ilman koulutus- tai kokemustaustaa alalta, jos tarina vain on riittävän vahva, Penner sanoo.

KIRJA AUTTAA irtautumaan arjesta.

Haudattuja salaisuuksia, mystiikkaa ja voimaa

Onnellisuuden, intohimon ja unelmien toteuttamisen teemat kulkevat mukana myös Myrkynkeittäjässä, joka on onnistunut sekoitus hyvän mielen kirjallisuutta ja historiallista romaania.

– Kirja auttaa viihteen keinoin irtautumaan arjesta, joka etenkin pandemian aikaan on ollut monelle raskas. Se tuo lohtua, jännitystä, hupia ja maagisen hengähdyshetken tästä maailmasta. Taianomaisuus herättää pohtimaan sattuman, kohtalon ja onnen kysymyksiä. 

Yllätyksellinen tarina

Myrkynkeittäjän tarina on yhdistelmä fiktiivistä historiaa, rikosmysteeriä ja magiaa. Lontooseen sijoittuvan tarinan historiallisessa osassa salainen apteekki valmistaa 1790-luvulla myrkkyä kaltoin kohdelluille naisille, jotka käyttävät sitä heitä sortaneita miehiä vastaan. Nykyaikaa edustavassa tarinan osassa avio-ongelmiaan pakenevan lontoolaisnaisen elämä saa uuden suunnan, kun hän yllättäen törmää vihjeeseen Lontoota kaksisataa vuotta sitten piinanneista ratkaisemattomista apteekkarimurhista. Yllätyksellinen kerronta ja nopeat juonenkäänteet pitävät takuuvarmasti otteessaan.

Haku