Hyppää sisältöön

Erottuuko brändisi massasta?

Erottuuko brändisi massasta?

28.10.2021

Q-VIO:n tarina on lähtenyt liikkeelle intohimosta yksityiskohtia kohtaan, kertovat osakas Minna Vilkas, toimitusjohtaja Eira Hovi ja toinen osakas Sari Aalto. Yrityksessä on tunnistettu markkinoilla olevan tilaa toimijalle, joka tekee askeleen enemmän täydellisen lopputuloksen eteen ja asiakkaiden toiveiden ylittämiseksi. 

Yksilölliset tuoteratkaisut ovat tänä päivänä olennainen osa yritysten markkinointia. Tuotteilla voi kasvattaa brändin näkyvyyttä ja viestiä kohderyhmille.

Teksti Mari Korhonen  Kuva Joona Raevuori

Tuotteellinen markkinointi on parhaimmillaan brändiä strategisesti pitkällä tähtäimellä vahvistava ja näkyvyyttä kustannustehokkaasti lisäävä viestinnän muoto ja markkinoinnin keino. Pahimmillaan tuotteellinen brändimarkkinointi ilmenee halpana liikelahjakrääsänä, jonka herättämät mielikuvat eivät kulje käsikkäin yrityksen tavoitteiden kanssa. 

Yritysilmeen mukaisia tuotteita ei kannata teettää vain itse tuotteen vuoksi, vaan parhaan hyödyn tästä markkinoinnin muodosta saa menemällä pintaa syvemmälle. Nykyaikaisen brändimarkkinoinnin asiantuntijat luovat yritysten tarpeisiin suunnitelmallisesti räätälöityjä tuotteita, jotka kertovat brändin tarinaa strategian ytimestä käsin.

– Tuotteellisen markkinoinnin avulla voidaan saada kustannustehokkaasti näkyvyyttä brändille vuosiksi eteenpäin. Se on erittäin vaikuttava ja tehokas viestinnän muoto, kun se toteutetaan oikein. Esimerkiksi vaatteiden avulla yrityksen viesti leviää käyttäjänsä kantamana maailmalla useita vuosia yksittäisen kampanjanäkyvyyden sijaan, kertoo markkinointituotteita ja yritysvaatemallistoja valmistavan Q-VIO:n osakas Sari Aalto tuotteellisen markkinoinnin eduista.

Suunnitteluprosessissa mukana alusta lähtien

Tuote kestää pitkään, siksi niitä kannattaa teettää suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti.

– Nykyisin tuotteellinen markkinointi on paljon muutakin kuin esimerkiksi logo t-paidan hihassa tai Kiinasta tuotua halpaa krääsää. Parhaimmat tulokset saamme asiakkaidemme kanssa silloin, kun olemme alusta asti mukana suunnitteluprosessissa. Olemme strateginen markkinoinnin kumppani, ja autamme pukemaan asiakkaidemme brändin puhutteleviksi tuotteiksi. Tuotteella on valtava voima viestiä yrityksen tarinaa, mutta tarinan ytimeen pääseminen edellyttää luottamusta ja syvää vuoropuhelua asiakasyrityksen ja brändituotteen valmistajan välillä, toimitusjohtaja Eira Hovi Q-VIO:lta sanoo.

– Juuri tämä syvälle menevä yhteistyö ja vuoropuhelu onkin työmme palkitsevin osa. Viime kädessä tuotteellisessa markkinoinnissa onnistuminen näkyy asiakkaan myyntiluvuissa, mikä on aina se tärkein yhteinen tavoite, Q-VIO:n osakas Minna Vilkas jatkaa.

TARINAN ytimeen pääseminen edellyttää luottamusta ja vuoropuhelua.

Vastuullisuus ja laatu edellä

Tuotteellisen brändimarkkinoinnin asiantuntijat muistuttavat, että jokainen yrityksen ilmeeseen sidoksissa oleva tuote kuvastaa yrityksen arvomaailmaa ja laatua. Jokainen kohtaaminen brändituotteiden kanssa rakentaa asiakkaalle mielikuvaa yrityksestä. Onnistuneen brändituotteen tai yritysvaatemalliston taustalla onkin syvä ymmärrys yrityksen toiminnasta, tavoitteista ja arvopohjasta. 

– Tämä ymmärrys saavutetaan parhaiten pitkäkestoisissa asiakassuhteissa. Mitä paremmin tunnemme asiakkaamme, sen innovatiivisempia kykenemme olemaan ja sitä parempia tuotteita onnistumme luomaan, Vilkas sanoo.

Q-VIO:n toiminnan lähtökohtana on, että laatu korvaa määrän.

– Tavoitteenamme on saada asiakkaamme erottumaan isosta massasta ainutlaatuisilla tuoteratkaisuilla, eikä vain luoda tuotteita massalle, Hovi kiteyttää.

Vastuullisuus ohjaa tuotteellisen brändimarkkinoinnin pioneerin kaikkea toimintaa.

– Edellytämme toimittajiltamme ja tehtailtamme tarkkoja tuote- ja materiaalitietoja, joiden avulla voimme selvittää vaatteidemme alkuperän tuotantoketjun alusta alkaen. Arvojemme mukaisten toimintamallien varmistamiseksi vierailemme myöskin itse tehtailla, joissa tuotteemme valmistetaan, Vilkas kertoo.

Tänä vuonna Q-VIO otti uuden askeleen vastuullisuudessa lanseeraamalla kokonaan kotimaisen PALA SUOMI -yritysvaatemalliston.

– Jokainen malliston tuote ommellaan tilauksesta lähituotantona Suomessa, joten niiden osalta ei synny myöskään varastointikustannuksia. PALA-mallisto mahdollistaa yksilöllisen brändin ilmeen mukaisen suunnittelun ja tuotannon myös pienissä erissä, Aalto juttelee.

Tuore mallisto on kerännyt kiitosta kotimaisen laadun lisäksi myös laajasta kokovalikoimastaan.

– PALA-mallistosta löytyy paljon eri kokovaihtoehtoja. Kokojen skaala on välillä XS-9XL, Q-VIO:lta kerrotaan iloiten.

Haku