Hyppää sisältöön

Eroon turhasta jonottamisesta

Eroon turhasta jonottamisesta

16.02.2022

Codemendersin perustajat Nimika Keshri ja Aseem Shakuntal ovat työskennelleet koronakriisin aikaan kotitoimistolta käsin. Kuvassa mukana myös heidän poikansa Adyansh.

IT-yritys Codemenders haluaa poistaa asiakaspalvelusta turhauttavan jonottamisen. Yrityksen kehittämän sovelluksen avulla käyttäjä saa tietää, kuinka paljon ihmisiä on jonossa asioimaan.  


TEKSTI | ANNA GUSTAFSSON   KUVA | JOONA RAEVUORI

Riittääkö autossa parkkiaika? Ehtisikö tässä välissä käydä syömässä? Kauanko tässä jonossa oikein kestää? Jonottipa sitten asioiden hoitamista virastossa, omaa vuoroa parturissa tai tilauksen tekemistä konditoriassa, mielipuuhaa jonossa seisominen tuskin on kenellekään. Pitkät jonotusajat antavat ikävän maun koko palvelukokemukseen.

– Jonottaminen on iso osa asiakkaan kokemusta palveluntarjoajasta. Me haluamme tehdä jonottamisen kaikille mahdollisimman helpoksi ja tehokkaaksi, kuvaa
Jasmin Ruokolainen. 

Ruokolainen vastaa myynnistä ja digitaalisesta markkinoinnista Codemenders Oy:ssä, jossa on kehitetty mobiilisovellus nimeltä Jonoon.fi. Lataamalla sovelluksen asiakkaan on mahdollista tarkastaa jonotustilanne jo kotona. Palvelussa voi asettua jonoon ja saapua paikalle juuri oikeaan aikaan. Palveluntarjoaja puolestaan voi hallinnoida jonoja pilvipalvelussa ja lähettää asiakkaille kutsun saapua paikalle oman vuoron koittaessa. Sovelluksen avulla asiakkailta voi kerätä esitietoja, pyytää palautetta tai heille voi antaa palveluun liittyviä ohjeita. 

– Meillä on tällä hetkellä tarjolla yrityksille ilmainen 90 päivän kokeilujakso, joka on herättänyt mukavasti huomiota. Lisäksi nettisivujemme kautta saa antaa vihjeitä paikoista, joihin ihmiset toivovat tällaista palvelua, Ruokolainen sanoo. Hän vinkkaa muistamaan erityisryhmiä, kuten avustajapalveluita käyttäviä, joiden kohdalla pitkät jonotusajat paikan päällä voivat jopa estää asioinnin kokonaan.

Jonoon.fi-palvelu

  • Helppokäyttöinen mobiilijonotuspalvelu ja digitaalinen asiakaspalvelun hallintatyökalu. 
  • Jonottavat asiakkaat saavat ilmoituksen paikastaan jonossa tekstiviestitse tai sovelluksessa.
  • Sovellus on Suomen lisäksi käytössä ulkoimailla sekä Isossa-Britanniassa että Etelä-Afrikassa.
  • JONOON.FI

Virustilanteesta nostetta

Jonoon.fi -sovellus on saanut yllättävää nostetta ajankohtaisesta epidemiatilanteesta. Palvelun avulla on helppoa hallita samassa tilassa olevien määrää.

– Sovelluksen isoin apu on tällä hetkellä se, että ihmisten ei tarvitse odotella omaa vuoroaan paikan päällä. Näin estetään isojen väkijoukkojen kerääntyminen yhteen paikkaan, avaa Codemendersin toimitusjohtaja Aseem Shakuntal. Koska kyseessä on kännykkäpalvelu, jonottamaan voi liittyä koskematta käsillä yleisessä käytössä olevia lippuautomaatteja.

Jonoon.fi mobiilisovellus on herättänyt alustavasti kiinnostusta myös maailmalla. Isossa-Britanniassa palvelua käyttää iso teleoperaattori, jonka asiakaspalvelupisteiden ruuhkaisuutta sovellus auttaa tasaamaan. Etelä-Afrikassa  sovellus on käytössä sisäministeriön alaisessa, muun muassa ajokorttien myöntämisestä vastaavassa virastossa, jossa Codemenders on kehittämässä palvelun sopivuutta terveydenhuollon käyttöön. 

Sovellukseen voi syöttää oireet, joiden perusteella ohjataan oikeaan jonoon. Esimerkiksi koronaviruksen aiheuttamista oireista raportoiva potilas voitaisiin ohjata paikkaan, jossa kontaktien määrä  on vähäisempi. 

– Sovelluksen käyttö on helppo tapa lisätä ihmisten turvallisuutta. Haluamme auttaa yrityksiä poistamaan asiakkailta epävarmuutta, epätietoisuutta ja turhautumista jo ennen kuin varsinainen asiakaskohtaaminen syntyy, Ruokolainen päättää.

Haku