Hyppää sisältöön

Erikoismaalaus tuo lisää väriloistoa elämään

Erikoismaalaus tuo lisää väriloistoa elämään

8.04.2021

Sisustussuunnittelija Pia-Maria Särkkä rohkaisee suomalaisia käyttämään värejä kodin sisustuksessa.

Erikoismaalaus on hyvä keino tuoda kodin tai julkisen tilan seiniin uutta ilmettä. Kaikki alkaa tunnelman määrittelystä. 

Teksti Vilma Timonen  Kuva Patrik Pesonen

On fakta, että väreillä voidaan vaikuttaa ihmisten tunnetiloihin ja siihen, millainen atmosfääri tilassa on, sisustussuunnittelija Pia-Maria Särkkä kertoo.

Särkkä tarjoaa Prima Interior -yrityksensä kautta sisustussuunnittelua ja erikoismaalausta niin yksityisille henkilöille kuin yrityksille pääasiassa Uudenmaan alueella. Särkän tavoitteena on luoda tyylikkäitä, toimivia ja persoonallisia sisustusratkaisuja asiakkaiden kohdetiloihin.

– Erikoismaalaaminen sopii joka paikkaan, kuten odotusaulaan, kokoushuoneeseen, henkilökunnan kahvitilaan tai mihin tahansa kodin tilaan. Erilaisista vaihtoehdoista valitaan sen mukaan, halutaanko
näyttävämpää vai hillitympää.

Särkkä tarkentaa, että hänen yrityksensä osalta erikoismaalaus ei tarkoita erilaisista kuvista seinälle suoraan jäljennettäviä taidemaalauksia vaan erikoismaalein toteutettavia seinäpintoja erilaisilla struktuureilla ja efekteillä. 

– Käytän pääasiallisesti italialaisia Rivedil-erikoismaaleja, joissa voi olla seassa esimerkiksi hiekkaa. Maalattu pinta näyttää aina erilaiselta riippuen muun muassa siitä, mistä suunnasta valo tulee. Jokainen seinä on omanlaisensa.

Särkkä rohkaiseekin kokeilemaan erikoismaalausta aluksi vaikka vain yhdelle seinälle.

– Seinän maalaamisella saa aikaan ison ja näyttävän muutoksen, ja maalausta on helppo muuttaa, kun kaipaa taas uutta ilmettä.

Väreillä saa leikitellä 

Maalausprojektin aluksi käydään läpi tilan funktio, millainen tunnelma tilaan halutaan luoda sekä asiakasta miellyttävä värimaailma.

Sisustussuunnittelijan ammattitaitoon kuuluu osata ehdottaa vaihtoehtoja, joita asiakas ei välttämättä itse tulisi ajatelleeksi. Särkkä kertoo, että parin viime vuoden aikana suomalaiset ovat alkaneet suosia aiempaa rohkeammin värejä kodin sisustuksessa.

– Suomalaiset ovat alkaneet ottaa enemmän väriä elämään, se on ollut vahva suuntaus. Sisustuksen pitkäkestoinen suosikki harmaa on väistymässä, ja nyt uskalletaan sisustaa jo muillakin väreillä. Tuntuu, että viimeinen vuosi on myös vaikuttanut osaltaan tähän. Halutaan luoda lämmintä tunnelmaa väreillä, saada ilmettä ja räväkkyyttäkin. 

Särkkä tarjoaa asiakkailleen myös sisustussuunnittelupalveluita, kuten tila-, pintamateriaali-, valaistus- ja vihersuunnittelua. Monesti asiakas on seinän erikoismaalauksen tilattuaan innostunut samalla uusimaan sisustustaan laajemminkin. Kodin sisustuksessa Särkkä kehottaa asiakasta kuuntelemaan omia mieltymyksiään.

– Mielestäni on parasta, että sisustuksessa on kerroksellisuutta ja lämpöä ja että tavaroilla on tarinoita. Kannattaa miettiä, mistä itse todella pitää sisustuksessa. 

PRIMAINTERIOR.FI

Haku