Hyppää sisältöön

Epäselvyydet ja venyvät aikataulut ovat historiaa

Epäselvyydet ja venyvät aikataulut ovat historiaa

27.01.2022

Sorcolorin Porraskäytävän maalaus viikossa -malli suunnitellaan kohteen asukkaiden ehdoilla. Urakka tehdään mahdollisimman vaivattomasti, siististi ja runsaan tiedottamisen kera.

Porraskäytävä on taloyhtiön käyntikortti, jonka perusteella taloa myös arvioidaan. Uusi selkeä malli lupaa porraskäytävän maalauksen valmistuvan viikossa.

TEKSTI JA KUVA | SORCOLOR

Aiemmin porraskäytävien maalausurakoissa on esiintynyt tiettyjä puutteita: aikataulusta ei tiedetä tarkalleen edes aloitusta tai lopetusta, työnjohtajan yhteystietoja ei välttämättä ole saatavilla ja vastuukysymykset sekä tiedottaminen voivat olla puutteellisia.

Joskus urakkaa myös tehdään sieltä täältä. Yksi mies tasoittaa alimmassa kerroksessa, kun toinen jo maalaa pintamaalia ylimmässä. Epäselvät työvaiheet aiheuttavat kummastusta asukkaissa. Porraskäytävissä kun pitäisi pystyä myös kulkemaan remontin aikana. 

Asukkailla saattaa olla pitkän remontin aikana pelko tavaroiden ja vaatteiden tuhriintumisesta. Lisäksi työvälineiden ja -tarvikkeiden säilyttämisestä ei ole sopimusta taloyhtiön asukkaiden kanssa, vaan välineistö on levällään missä sattuu. 

Sorcolorin kehittämä Porraskäytävän maalaus viikossa -malli enetelmä on suunniteltu yhdessä kerrostaloissa asuvien ihmisten kanssa niin, että urakka sujuisi vaivattomasti ja siististi. Keskiössä ovat selvät työvaiheet, aktiivinen työnjohto sekä runsas tiedottaminen. 

Luvatut asiat pidetään

YH Kodit Oy:n tekninen asiantuntija Ilari Konttinen kertoo Sorcolorin valikoituneen heille sopivaksi urakoitsijaksi, koska arvioitu työaika oli selvästi lyhyempi kuin muilla palveluntarjoajilla. 

– Sorcolor suoritti keväällä kohteessamme porraskäytävän seinien sekä yleisten tilojen lattioiden ja seinien maalauksen. Alun perin arvioitu viikon työaika myös toteutui. Työ tehtiin muiltakin osin juuri niin kuin sovittiin, eivätkä asukkaat olleet meihin yhteydessä missään urakan vaiheessa. Tämä oli seurausta hyvästä tiedottamisesta ja ripeästä työskentelystä. Työn jälki oli hyvää ja työskentelyalueet jätettiin puhtaiksi. Kokonaisuutena kaikki sujui vaivatta meidän näkökulmastamme, mikä on onnistuneen urakan merkki, Konttinen kehuu.

Viihtyisät ja raikkaat sisätilat

Porraskäytävät ovat jatkuvasti kovan rasituksen alla. Ravaaminen, muuttokuormien kanto ja rappusissa leikkivät lapset jättävät nopeasti jälkensä. Tuota voi hyvin kutsua elämäksi, sillä sitähän se on. 

Perinteisesti porraskäytäviä on kunnostettu linjasaneerauksen yhteydessä. Uudemman rakennuskannan osalta niitä ei kuitenkaan tehdä samalla tavalla, jolloin porraskäytävään ei välttämättä tulla kiinnittämään huomiota. 

Moderneilla maaleilla käsitelty porraskäytävä paitsi näyttää viihtyisältä, mutta parantaa myös talon sisäilmaa. Muovittomat ja ympäristöystävälliset maalit pitävät sisäilman raikkaana ja laadukkaana. 

Porraskäytävän uudistaminen koetaan usein epämukavaksi, sillä rapussa kulkeminen hankaloituu urakan ajaksi ja tuoreen maalin haju voi aiheuttaa osalle asukkaista päänsärkyä. Näihin seikkoihin urakassa ei juuri voi vaikuttaa, mutta monet muut ongelmat Sorcolorin porraskäytävän maalaus viikossa -malli tulee poistamaan. 

Sorcolorin taloyhtiömyynti tarjoaa lisätietoa Porraskäytävän maalaus viikossa -menetelmästä. 

Haku