Hyppää sisältöön

Entistä kestävämpi timantti

Entistä kestävämpi timantti

11.11.2021

KARAAT Jewelryn korut on muotoiltu ajattomasti niin arkeen kuin juhlaan sopiviksi. Korujen timantit valmistetaan laboratoriossa. 

Laboratoriossa valmistetut timantit ovat eettisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto perinteisille timanttikoruille.

Teksti Saana Lehtinen  Kuva Karaat Jewelry

Eettisesti tuotetut timanttikorut ovat kasvattaneet suosiotaan maailmalla jo pitkään. Yhä useampi suomalainen haluaakin kihla- tai vihkisormukseensa laboratoriotimantin. 

– Laboratoriotimanttien valmistaminen on huomattavasti ympäristöystävällisempää kuin timanttien louhiminen maaperästä. Valmistusprosessista puuttuvat myös timanttien louhintaan liittyvät eettiset ongelmat, tiivistää KARAAT Jewelryn toimitusjohtaja Julia Hakanpää.

Timanttialalle vuonna 2019 päätynyt Hakanpää huomasi nopeasti, että kasvavasta kiinnostuksesta huolimatta moderneista materiaaleista valmistettuja, kestäviä ja ympäristöystävällisesti tuotettuja koruja on tarjolla Suomessa vähän. Syntyi vuonna 2020 verkkokauppansa avannut KARAAT Jewelry, jonka ajattomasti muotoillut, sekä arkeen että juhlaan sopivat korut tehdään laboratorioissa valmistetuista timanteista ja täyskullasta. 

Koosta ei tarvitse tinkiä  

Timanttien louhintaan liittyy sille asetetuista standardeista huolimatta edelleen eettisiä ongelmia ja ympäristöhaittoja. Laboratoriotimantti on varma valinta kuluttajalle, joka haluaa olla selvillä kantamansa timanttikorun alkuperästä. 

Kestävämmän vaihtoehdon tarjoamisen lisäksi valikoima tuo perinteisesti arvokkaan hintaiset timanttikorut entistä useamman saataville laboratoriotimanttien edullisemman hinnan ansiosta. 

– Halusimme tuoda markkinoille reilumman ja läpinäkyvästi hinnoitellun vaihtoehdon. 

Edullisempi hinnoittelu näkyy esimerkiksi kihla- tai vihkisormusta ostettaessa: laboratoriotimanttien ansiosta suuresta timantista haaveilevan ei enää tarvitse tinkiä timantin koosta hinnan takia. Hakanpään mukaan yleensä melko perinteisiä ja yksinkertaisia vaihtoehtoja suosivat ovatkin alkaneet satsata erityisesti kihlasormuksiin ja toivovat sormuksiinsa näyttäviä timantteja. 

Kestävyysajattelu toistuu niin koruissa käytettyjen materiaalien valmistusprosessissa, materiaalien kestävyydessä kuin kuluttajalle tarjottavassa ostokokemuksessa. Laboratoriotimantit ovat Hakanpään mukaan ikuisia. Säännöllisesti huollettuna täyskulta takaa koruille vuosikymmenien käyttöiän.

Sormuksen sovitus kotona

Koska myös laboratoriotimanttikorun hankkiminen on aina sijoitus ja kihla-ja vihkisormuksen valinta prosessi, joka halutaan tehdä ajatuksella, verkkokauppapohjainen KARAAT Jewelry tarjoaa kihla- ja vihkisormuksen ostajalle mahdollisuuden sovittaa sormuksia kotona.

– Asiakas voi valita Home Try-On -pakettiin kolmen sormuksen näköisversiot, joita hän saa rauhassa sovitella ja fiilistellä viikon ajan kotonaan. Paketin palautusta vastaan saa alennuksen, jonka voi käyttää sormusostoksen yhteydessä. 

Entä onko laboratoriossa tuotettu timantti sitten yhtä aito kuin maaperästä louhittu?

– Tietoisuus timanttien louhimiseen liittyvistä riskeistä on kasvanut, ja moni toivoo koruunsa nimenomaan laboratoriossa luodun kiven. Laboratoriotimantit ovat 100-prosenttisesti oikeita timantteja. Kyseessä on sama tuote – ainoastaan alkuperä on erilainen.

Haku