Hyppää sisältöön

Ensiluokkainen lomaelämys arjen kiireiden yläpuolella

Ensiluokkainen lomaelämys arjen kiireiden yläpuolella

19.11.2021

Boutique Hotel Ruka Peakin toimitusjohtaja Sanna Kuusiniemi haluaa, että hotellissa majoittuminen on asiakkaalle täydellinen elämys. Se rakennetaan sekä visuaalisen kokemuksen että palveluelämyksen kautta. 

Henkeäsalpaavat maisemat Rukan huipulla, tilaa hengittää, lämmintä vieraanvaraisuutta ja ripaus mystiikkaa. Tätä – ja paljon muuta – on Boutique Hotel Ruka Peak. 

Teksti Mia Heiskanen  Kuva Keijo Lehtimäki

Boutique Hotel Ruka Peak ei ole mikä tahansa hotelli. Sijainti 430 metrin korkeudessa Itä-Rukan kauniin luonnonsuojelualueen keskellä tarjoaa huikeita näkymiä ja tilaa hengittää.

– Hotellimme edustaa rauhaa, puhtautta ja hyvää mieltä parhaimmillaan. Tarjoamme hotellivieraillemme mahdollisuuden nauttia luonnollisesta luksuksesta, joka syntyy ensiluokkaisesta palvelusta, uniikista miljööstä sekä laadukkaasta ravintolaelämyksestä, toimitusjohtaja Sanna Kuusiniemi kiteyttää tunnelmaa.

Kuusiniemi tarttui muutama vuosi sitten vanhempiensa Hannu ja Marita Kuusiniemen vuonna 2005 perustaman hotelli- ja ravintolakokonaisuuden ohjaksiin. Alun perin Bed & Breakfast -konseptilla avatun kohteen liiketoiminta on vuosien saatossa muovautunut, mutta ytimen muodostaa yhä erinomainen ravintolakokemus. 

– Hyvän ruoan ja viinin merkitys on aina ollut olennainen osa Ruka Peakin identiteettiä. Lähdimme alkuun liikkeelle poikkeuksellisen laadukkaalla aamupalalla, jonka jälkeen laajensimme ruokatuotetta yleisön pyynnöstä Fine diningiin, jossa oli – ja on yhä – ripaus alppihenkisyyttä. Ruokatuotteemme sydämessä ovat lähialueen tuottajien korkealaatuiset raaka-aineet, ja vuosien saatossa siihen ovat jättäneet kädenjälkensä Pekka Terävän ja Matti Jämsénin kaltaiset huippukeittiömestarit. Tällä hetkellä keittiömme edustaa modernia skandinaavista bistroa, johon on vaikuttanut vahvasti hyvä ystäväni, keittiömestari Janne Ahola. 

PERHEARVOT OVAT voimavara, jonka halutaan näkyvän myös hotellin vieraille.

Illallinen villasukissa

Ruka Peakin sydän sykkii erinomaiselle ravintolakokemukselle, mutta yhtä tärkeässä roolissa on perhe. 

– Vanhempani tekivät aikanaan rohkean ratkaisun perustaessaan Ruka Peakin. He loivat Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen konseptin, joka on ollut monin tavoin edellä aikaansa. Minulle on kunnia-asia jatkaa heidän elämäntyötään, Kuusiniemi kiteyttää. 

Perhearvot ovat Kuusiniemelle voimavara, jonka halutaan näkyvän myös hotellin vieraille. 

– Se, että liiketoimintaa pyörittää perhe – johon lukeutuu myös henkilöstömme – luo Ruka Peakiin ainutlaatuisen lämminhenkisen tunnelman. Se tarkoittaa, että jokainen perheenjäsen on asiakkaillemme läsnä, jotta he tulevat kuulluiksi ja nähdyiksi kaikkine tarpeineen. Kodikkuus ei kuitenkaan tarkoita kotikutoisuutta, vaan sitä, että meillä voi vallan hyvin nauttia viiden ruokalajin huippuillallisen vaikka villasukissa. 

Villasukkaillallinen ei ole kaukaa haettu ajatus, sillä Ruka Peak on muuttanut konseptiaan entistä eksklusiivisempaan suuntaan. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ravintola on avoinna ainoastaan hotellivieraille, Little Peak -huvilan asukkaille sekä ryhmille ennakkovarauksella. 

Ruka Peak keskittääkin nyt toimintansa hotellivieraille tarjottaviin kokonaisvaltaisiin ja yksilöllisiin elämyksiin. 

– Se voi tarkoittaa uniikkeja viinejä illalliselle, meditatiivista saunajoogaa, lumikenkäilyä salaiselle kodalle, vauhdikasta Husky-safaria tai romanttista hetkeä ulkoporealtaassa tähtitaivaan alla samppanjaa nautiskellen. Tai miltä kuulostaisi mystinen shamaanirumpuhoito? Olemme valinneet perheyrityksemme ympärille luotettavat yhteistyökumppanit, joiden kanssa luomme pysyvän muistijäljen jättäviä elämyksiä.

Aamuauringon kajastus

Ruka Peak on ilman erityisjärjestelyjäkin paikka, jossa on helppo unohtaa kiireisen arjen murheet. Intiimi maailma, jossa pelkkä hotellihuoneen ikkunasta avautuvan maiseman tuijottaminenkin lataa akut täyteen.

– Mielenrauhaa tarjoaa jo sekin, että hotellissamme on vain kahdeksan yksilöllistä Boutique-huonetta, joissa jokaisessa on oma parveke. Aamuauringon nousun ihailu omalta parvekkeelta ei taatusti jätä ketään kylmäksi. 

Ruka Peakissa on myös rentouttava saunamaailma: savusaunan, luolaan rakennetun saunan sekä kahden ulkoporealtaan muodostama kokonaisuus. 

– Saunamaailman voi tilata erikseen vaikkapa ryhmille, jotka voivat jatkaa illanviettoa nautinnollisen illallisen äärellä ravintolassamme. Hotellin yhteydessä on myös Little Peak -huvila, joka tarjoaa laadukkaat majoituspuitteet niin yrityksille kuin ryhmille.

Kuusiniemi muistuttaa, että Ruka Peakin perushuonevaraukseen sisältyy laadukkaan aamiaisen lisäksi aina oma saunavuoro talon Kiuta-saunassa.

– Saunan lempeästä lämmöstä pääsee näin nauttimaan omassa rauhassa rentoutuen. Pieni yksityiskohta, mutta luksusta sekin, summaa Kuusiniemi. 

Haku