Hyppää sisältöön

Energianhallintaan järkeä yhdellä ainoalla sopimuksella

Energianhallintaan järkeä yhdellä ainoalla sopimuksella

9.02.2021

Lumme Energian Joonas Kinnusen, Solarigon Pekka Härkösen ja Antti Koskelaisen sekä Lumme Energian Janne Laineen mukaan Energiajohtaja-palvelusta on saatu loistavaa palautetta.

Lumme Energian ainutlaatuinen Energiajohtaja-palvelu tarjoaa yrityksille ja taloyhtiöille mahdollisuuden yhdistää sekä optimoida energianhankintaan ja -hallintaan liittyvät prosessit.

Teksti Tuomas I. Lehtonen  Kuva Lumme Energia

Lumme Energian yritysmyynnin liiketoimintajohtaja Janne Laineen mukaan Energiajohtaja-palvelun avulla yritykset ja taloyhtiöt voivat keskittää energiankäyttöön ja -hallintaan liittyvät toimintonsa yhdellä sopimuksella joko osittain tai kokonaan. Lumme Energia voi ottaa hoitaakseen esimerkiksi sähkön hankinnan, energiankäyttöprosessit, energiatehokkuuden- ja hallinnan kehittämisen sekä energian-
käyttöön liittyvän raportoinnin. 

Keskittämisen myötä asiakasyrityksen henkilöstölle jää enemmän aikaa ydinbisneksen kehittämiseen. Isännöitsijät voivat puolestaan keskittyä taloyhtiöiden johtamiseen sekä arjen pyörittämiseen.

Laine kertoo Energiajohtaja-palvelun syntyneen yritysasiakkaiden käytännön haasteiden pohjalta. Energianhankinta ja -käyttöprosessit olivat monissa yrityksissä pirstaleisia ja kokonaiskuvaa energiankäytöstä oli vaikea hahmottaa. 

– Keskeisenä tavoitteenamme on energiantuotannon ja -käytön vastuullisuuden edistäminen. Energiajohtaja-palvelu on yksi keino edistää tavoitteen toteutumista. Räätälöimme palvelukokonaisuuden aina yrityksen tai taloyhtiön yksilöllisen tarpeen mukaan. Ensimmäisessä vaiheessa muokkaamme prosesseista mahdollisimman selkeitä, jolloin energiatehokkuutta parantavien toimenpiteiden suunnittelu on tuloksellisempaa.

Kumppanuus tuo säästöjä

Lumme Energian intressinä on toimia asiakkaan kokonaisvaltaisena strategisena kumppanina energia-asioissa. Kun langat ovat osaavissa käsissä, toiminta tehostuu, saavutetaan rahallisia säästöjä ja samalla myös ympäristökuormitus vähenee. 

– Lanseerasimme palvelun viime vuonna. Ensimmäisessä vaiheessa olemme markkinoineet Energiajohtajaa suurille yrityksille. Seuraavaksi laajennamme markkinointia pienempiin yrityksiin sekä taloyhtiöihin. Olemme saaneet asiakkailtamme pelkästään positiivista palautetta. Keskustelut asiakkaidemme kanssa ovat johtaneet lähes poikkeuksetta jatkoneuvotteluihin, Laine kertoo.

Energiajohtaja-palvelun keskiössä on Lumme Energian sähkönhankintaan, sähkösalkun hallintaan ja uusiutuvaan energiaan liittyvä erikoisosaaminen. Näiden peruspalvelujen lisäksi asiakkaiden valittavana on monipuolisia lisäpalveluja. Tällaisia ovat esimerkiksi energiavalmennus ja valvomopalvelut. Lisäpalveluja tuottavat Lumme Energian vahvat kotimaiset kumppaniyritykset, kuten EnerKey, Granlund, Enerity Solutions sekä Power-Deriva.

Vaivatonta aurinkovoimaa

Energiajohtaja-palveluun voidaan sisällyttää myös aurinkovoimalaratkaisu ja sähköautojen latausasematoimituksia. Latausasemaratkaisut sekä pienten yritysten ja taloyhtiöiden aurinkovoimalat Lumme Energia toteuttaa itse. 

Suurten yritysten tarpeisiin soveltuvista aurinkovoimalaratkaisuista vastaa puolestaan Lumme Energian tytäryhtiö Solarigo Systems, josta on kasvanut teollisen mittakaavan aurinkovoimalatoteutusten markkinajohtaja. 

– Sähköautojen latauspisteet voidaan toteuttaa samanaikaisesti aurinkosähköjärjestelmän asennuksen kanssa. Ennen latauspisteiden suunnittelua kartoitamme aina asiakkaan tarpeet eli latauspisteiden määrän, tulevaisuuden laajennusmahdollisuudet sekä sähköjärjestelmän riittävyyden, kertoo Lumme Energian liiketoimintapäällikkö Joonas Kinnunen.

Solarigo on rakentanut aurinkovoimaloita muun muassa suurille vähittäiskaupoille, kauppakeskuksille, teollisuusyrityksille sekä toimistokiinteistöille. Esimerkiksi Tokmannille Solarigo on toimittanut 38 aurinkosähkövoimalaa ja Lumme Energia latauspisteitä sähköautoille. Lisäksi Atrialle on toimitettu Suomen suurin, 22 000 paneelin aurinkovoimapuisto Nurmoon.

– Voimme tehdä asiakkaan kanssa aurinkosähkösopimuksen, jolloin asiakas ei joudu investoimaan itse aurinkosähköjärjestelmään vaan maksaa vain käyttämästään sähköstä. Asiakas voi myös hankkia meiltä oman aurinkosähköjärjestelmän avaimet käteen -toimituksena. Kummassakaan tapauksessa asiakkaalla itsellään ei tarvitse olla omaa osaamista aurinkovoimaloista. Solarigo huolehtii rakentamisesta sekä kaikista tarvittavista toimenpiteistä voimalan koko elinkaaren ajan. Voimaloidemme teknistaloudellinen pitoaika on jopa 30 vuotta, sanoo Solarigon toimitusjohtaja Antti Koskelainen.

LUMME-ENERGIA.FI/YRITYSSAHKO

Haku