Hyppää sisältöön

Energia-alan resurssien kohtaamispaikka

Energia-alan resurssien kohtaamispaikka

18.04.2023

3Poolin helppokäyttöinen Resurssipooli vastaa energia-alan yritysten resurssien hallinnan tarpeisiin.

Sähköverkon rakentamiseen, ylläpitämiseen sekä korjaamiseen ja huoltoon osallistuville yrityksille on tyypillistä töiden epätasainen jakautuminen. 3Pool Oy lähti ratkomaan ongelmaa ja pyrkii tarjoamaan tasapainoa resurssien kysynnän ja tarjonnan välille.

TEKSTI NIINA SINISALO | kuva TERO KUUSISTO

Toimiva sähköverkko on meidän kaikkien yhteinen etumme. On kenties yllättävääkin, kuinka monta erilaista toimijaa on mukana sähköverkon rakentamiseen ja huoltamiseen liittyvissä töissä.

Sähköverkoston rakentamista ja huoltamista ei tapahdu tasaisella tahdilla. Alalle on tyypillistä, että urakat tulevat sykäyksittäin. Välillä sähköyhtiöillä on kova tarve esimerkiksi suunnittelijoille, kun välillä töitä on taas tuskin riittävästi tarjolla edes talon omalle väelle.

Suomen sääolot aiheuttavat epäsäännöllisesti, mutta varmasti vika- ja häiriötilanteita, joiden korjaamiseen saatetaan tarvita monenlaista erityisosaamista ja laitetta.

Resurssipoolissa kaluston voi laittaa tuottamaan

3Pool Oy lähti kehittämään ratkaisua energia-alalla toimivien yritysten resurssien hallintaan ja niiden optimaaliseen käyttöön. Kehitystyön tuloksena syntyi Resurssipooli eli digitaalinen työkalualusta yrityksen resurssien hallintaan.

Yritykset voivat tarjota kalustoaan Resurssipooliin vapaasti vuokrattavaksi silloin, kun niillä ei ole kalustolleen omaa käyttöä.  Usein kallein kalusto on tunnetusti se kalusto, joka seisoo varaston pihalla. Resurssipoolissa kaluston voi puolestaan laittaa tuottamaan. 

Resurssipoolin avulla yhtiöt voivat tarvittaessa myös täydentää työntekijöidensä työkalenteria, jolloin energia-alan ammattilaisille löytyy osaamista ja ammattitaitoa vastaavaa työtä riittävästi. 

Vastaavasti, kun jokin urakka vaatii ylimääräisiä käsiä, voi järjestelmästä silloin valita juuri omaa tarvettaan vastaavan osaajan.

Resurssipooli on suljettu alusta, joka on suunnattu resurssien tarjoajille sekä resurssien vuokraajille. Yritys voi toimia alustalla kummassakin roolissa.

Resurssipooli tarjoaa etuja perinteisille sähköverkkoyhtiöille, sähköurakointiyrityksille, maanrakennusyrityksille, metsänhoitoyrityksille sekä yrityksille tai yhteisöille, jotka tarvitsevat henkilöstöä ja kalustoa sähkö- tai maaurakointiin.

Kaikki voittavat -tilanne

Tiivistetysti Resurssipooli kokoaa energia-alalla toimivia yrityksiä yhteen ja luo näiden yritysten välille ”kaikki voittavat” -tilanteen. 

Ajatus alustasta lähti liikkeelle 3Poolin asiakastapaamisissa esille nousseista tarpeista ja toiveista.

– Asiakaslähtöinen ajattelutapa näkyy myös itse järjestelmän käytössä. Se ei vain vastaa tarpeeseen, vaan on myös tehty helppokäyttöiseksi. Rasti hakuun haluamasi kriteerit ja näet kerralla, mitä on tarjolla, kuvailee 3Pool Oy:n toimitusjohtaja Tero Kuusisto

– Resurssipooli tarjoaa myös asiakkailleen mahdollisuuden luoda nykyisen toimintansa rinnalle uutta liiketoimintaa, Kuusisto toteaa. 

Hän jatkaa, että Resurssipoolin avulla on helppoa myös pysyä ajan tasalla energia-alan päivähinnoista. Siitä on paljon hyötyä niin tarjousten tekijöille kuin tarjouspyyntöihin vastaajillekin.

Haku