Hyppää sisältöön

Elokuvateatteri olohuoneeseen

Elokuvateatteri olohuoneeseen

21.01.2021

Artome Oy:n toimitusjohtaja Riku Marttinen ja perustaja Toni Parikka yhdistävät jo tehtaalla tyylikkään ulkonäön ja laadukkaan äänentoiston samaan pakettiin. 

Artome Oy:n alana on minimalistiset älykalusteet, joiden sisälle kätketään ensiluokkainen äänentoistojärjestelmä.

TEKSTI | HEIDI EDELMAN   KUVA | JOONA RAEVUORI

Mad Maxin äänimaailma jyrähtää kuuluville Artome Oy:n toimistolla Heinolassa. Kokemus on vangitseva ja tempaisee kuulijan mukaansa aavikkoauton kyytiin keskelle toimintaa. Äänentoiston luoma tilavaikutelma on vakuuttava suuressakin tilassa. Kaukosäädintä pitelevä Artome Oy:n toimitusjohtaja Riku Marttinen hymyilee. Hän tietää, että Artome Cinema täyttää lupauksensa ja tekee tilasta kuin tilasta elokuvateatterin tai konserttilavan. Tuote on vakuuttava. Ja niin on yrityksen tarinakin.

Laadukkaita äänielämyksiä

Kuten monet menestystuotteet, Artome Cinemakin sai alkunsa halusta tehdä asiat paremmin kuin ennen. Ensimmäinen tuote sai alkunsa jo vuonna 2013, kun asiakas kyseli Artomen visionääri Toni Parikalta, olisiko mahdollista rakentaa keskikaiutin tv-tason sisään heikentämättä äänentoistoa. Ei ollut, mutta Parikka tarttui haasteeseen ja idea laajeni sisäänrakennetuista kaiuttimista kattamaan myös subwooferin ja vahvistimen. Ensimmäinen Artome Cinema oli syntynyt.

Artome Cinema on kotimainen, minimalistinen designkaluste, joka on räätälöitävissä asiakkaan oman sisustusmaun mukaan. Värivaihtoehtoja on useita ja tuotetta on saatavilla tammi- tai metallijaloin. Haastatteluhetkellä toimiston pöydällä on myös nippu kangasnäytteitä ja jalkavaihtoehtoja, eli uusiakin variaatioita on tulossa. 

Artome Cineman saa täysin käyttövalmiina ja halutessaan vaikkapa ilman vahvistinta, jolloin asiakas voi kytkeä äänentoistojärjestelmään oman vahvistimensa. Äänentoistotekniikka on piilotettu kalusteen sisään, joten pölyä keräävät johtosotkut lattialla ovat iloisesti historiaa. 

– Artome Cinemassa ajatuksena on helppokäyttöisyys ja vaikuttavan elämyksen luominen silmää hivelevällä tavalla, Parikka kertoo.

Artomen älykalustetarjonta on sittemmin laajentunut myös yritysten ja julkisten tilojen tarpeita palveleviin, siirrettäviin esitysratkaisuihin, jotka Artome Cineman tavoin perustuvat minimalismiin ja helppokäyttöisyyteen.

– Artome mielletään yleisesti kalusteyritykseksi, koska myynti tapahtuu kalusteyritysten kautta. Pidämme itseämme kuitenkin elektroniikkayrityksenä ja teemme jatkuvaa elektroniikan kehitystyötä, Marttinen täsmentää.

Valmis tuote kotiovelle

Kestävä kehitys ja globaali vastuu näkyvät Artomen toiminnassa. Tuotteet kasataan komponenteista heidän omissa toimitiloissaan Heinolassa, jonka vuoksi tilauksiin pystytään asiakkaan iloksi reagoimaan erittäin nopealla toimitusajalla. Tilauksen saavuttua valmiiksi kasatut tuotteet viimeistellään asiakkaan toiveiden mukaan. 

Tehdasvalmiiden tuotteiden toimituksesta iloitsee asiakkaan lisäksi myös ympäristö: 

– Normaalisti erillisten kaiuttimien ja projektoreiden asentamisessa syntyy valtavasti pakkausjätettä. Kestäviä ratkaisuja on hankala löytää, ellei tuotetta kasata jo tehtaalla. Me toimitamme tuotteet asiakkaalle käyttövalmiina ja pystymme samalla minimoimaan jätteen määrän, Parikka toteaa.

Elämyksiä. Estetiikkaa. Edistyksellistä ajattelua. Artome Cinema on tätä kaikkea.

Haku