Hyppää sisältöön

Elinkaarimalli säästää aikaa ydintoimintaan

Elinkaarimalli säästää aikaa ydintoimintaan

16.12.2021

Toimitusjohtaja Pentti Maunu sekä hallinto- ja strategiajohtaja Ulla-Maija Maunu pitävät tärkeänä, että asiakkaan tuotteista pidetään huolta vielä asennuksen jälkeenkin.

Kaasunvalvontalaitteita valmistava Detector Oy on sitoutunut vastaamaan tuotteidensa ylläpidosta ja huollosta koko tuotteen elinkaaren ajan. Asiakkaalle lupaus tarkoittaa huolettomuutta.


TEKSTI | ELINA TEERIJOKI KUVA | PASI LEINO

Turkulaisen Detector Oy:n tarjoama elinkaarimalli takaa sen, että tuotteista pidetään huolta asennuksen jälkeenkin. 

– Asiakkaalla on mahdollisuus hankkia laitteet elinkaaripalveluna, jolloin Detector vastaa laitekokonaisuudesta alkaen toimintaympäristöön soveltuvan kokonaisuuden määrittelystä aina tuotteiden vaihtoon niiden elinkaaren loppupäässä, kertoo Detectorin toimitusjohtaja Pentti Maunu.

– Tämän päivän asiakkaat arvostavat avaimet käteen -palveluita, jotta he voivat itse keskittyä omaan ydintoimintaansa ja me pidämme laitteista huolta seuraavat 5-10 vuotta, lisää hallinto- ja strategiajohtaja Ulla-Maija Maunu.

Saadun palautteen perusteella huolto ja ylläpito on asiakkaalle tärkeää, etteivät laitteet jää asentamisen jälkeen oman onnensa nojaan.

– Detector on toiminut alalla jo 37:n vuoden ajan. Haluamme antaa asiantuntemuksemme asiakkaidemme käyttöön. 

Kattava huoltoverkosto

Nykyisin yritys pitää yllä yli 1000 asiakkaan kaasunvalvontalaitteita. Laitteiden säännöllinen huolto on välttämätöntä, sillä niillä varmistetaan turvallinen toimintaympäristö. Erityisen tärkeää tämä on myrkyllisten, räjähdysvaarallisten ja happea syrjäyttävien kaasujen valvonnassa.

Detectorin huoltoverkoston kuusi yhteistyökumppania sijaitsevat ympäri maata siten, että asiakkaiden maksettavat matkakustannukset pystytään minimoimaan.

– Vastaamme itse kaikkien laitteidemme suunnittelusta ja valmistuksesta, joten pystymme takaamaan myös nopean varaosavasteen, Pentti Maunu kertoo.

Vastaamme kokonaisuuden määrittelystä aina tuotteiden vaihtoon saakka.

Detector Oy:n toimitusjohtaja Pentti Maunu

Asiakkaita eri aloilta 

Yhteistyö asiakkaan kanssa aloitetaan tarvekartoituksesta. Detectorin tuotteet ovat muunneltavia: asiakas voi valita tuotteeseen omaan kohteeseensa sopivat moduulit.

Kaasunvalvontaa tarvitaan monenlaisissa tiloissa. Detector valmistaa esimerkiksi älykkään ilmastoinnin tarvitsemia sensoreita, jotka auttavat tilan energiankulutuksen seurannassa. Yrityksen tuotteita on myös laivoissa, kuten Turussa valmistetuissa TUI-risteilijöissä ja Viking Gracessa. Biokaasujen analysointitarve on kasvussa, ja yritys esittelee Tampereen energiamessuilla uuden ratkaisun tähän tarpeeseen.

Tärkeä asiakasryhmä on teollisuus, jossa käsitellään räjähdysvaarallisiakin kaasuja. Detector on ainoa suomalainen kaasunvalvonta-alan yritys, jolla on VTT:n myöntämä ATEX-sertifikaatti. Yrityksellä on myös Avainlipun käyttöoikeus ja sertifioitu ISO9001-laatujärjestelmä. Oman tuotannon lisäksi yritys tuo maahan kannettavia kaasunvalvontalaitteita.

Detector on pk-yritys, mutta alallaan kuitenkin suuri. Sen verkostot ulottuvat laajalle: Detectorilla on edustus Dubaissa, ja siellä toimivan kontaktin kautta yritys on esillä maailman suurimmilla öljyalan messuilla. Toimintaa on myös Pohjoismaissa ja tuotteita myydään esimerkiksi Saksaan ja Hollantiin.

Haku