Hyppää sisältöön

Elämyksellisiä ja onnellisia tiloja lähellä luontoa

Elämyksellisiä ja onnellisia tiloja lähellä luontoa

1.07.2022

Kymmenen neliön kokoisessa pihahuoneessa voi nauttia ystävien seurasta kauniina kesäpäivänä. Tulisijan yllä voi myös keittää nokipannukahvit. 

Kun piharakennus sopii ympäristöönsä, syntyy monikäyttöisiä tiloja niin vapaa-ajan viettoon kuin luonnosta nauttimiseen.

TEKSTI | RITVA-LIISA SANNEMANN   KUVA | RIKU KYLÄ

Nurmijärven Perttulan kylän kotitoimistossa suunnitellaan Huone1 Oy:n piharakennuksia, joiden pulpettikatot ja liukulasipinnat tuovat jännittävää ilmettä kiinteistöille. 

Pariskunnan omassa pihapiirissä komeilee puulämmitteinen pihasauna liukulasitettuine oleskelutiloineen ja toisella reunalla pihahuone tulisijoineen. 

– Piharakennuksista kiinnostuneet voivat tulla tänne tutustumaan tiloihin ja miettimään omiin tarkoituksiinsa sopivia ratkaisuja, rohkaisee Huone1:n toimitusjohtaja Eila Tölli.

Kymmenen neliön kokoinen pihahuone on yksi yrityksen kärkituotteista. Sen kahdelta sivulta avautuu näkymä puutarhaan ja ympäröiville pelloille. Yhden seinustan tulisijan yllä porisee nokipannukahvi, mutta halutessaan tulen ylle voi kääntää myös grilli/loimutusraudan tai keittotason.

– Aika usein suunnittelu lähtee liikkeelle perusratkaisusta, jonka kylkeen voi liittää useasta moduulista muitakin tiloja, kertoo Huone1:n myynnistä vastaava Matti Tölli

Yksilöllinen lopputulos

Pariskunta haaveili pitkään yhteisestä yrityksestä, ja vuonna 2012 siihen tuli tilaisuus, kun naapurit myivät Huone1:n. Kymmenen vuoden aikana perheyritys on kehittänyt mallistoa, suunnitellut kestävät rakenteet ja verkostoitunut erityisosaajien kanssa.

Kaikkia rakennuksia on helppo muunnella.

Työnjako on ollut alusta pitäen selkeä: Eila laatii visuaalisena taitajana piharakennusten luonnokset ja Matti vastaa myynnistä ja rakennuttajakonsultoinnista.

– Suunnittelu alkaa asiakkaan toiveiden ja tarpeiden kartoituksesta. Meillä on parikymmentä perusmallia, mutta silti jokaisesta tuotteesta tulee yksilöllinen, koska lopputulokseen vaikuttavat monet tekijät, kuten luonto, varustetaso ja käyttötarkoitus, Eila kertoo.

Myös hinnasta tulee yksilöllinen. Matti on huomannut, että asiakkaiden halu varustaa elämystiloja tulisijoilla, sähköistyksellä ja lisäeristyksillä on kasvanut. Etätöiden yleistyminen on lisännyt talvilämpimien tilojen tarvetta.

– Tilaratkaisun eristävyys valitaan käyttötarkoituksen mukaan. Saman rakennuksen eristystasot voivat vaihdella siten, että se voi voi toimia esimerkiksi oleskelu-, työ- tai majoitustilana, Matti tarkentaa.

Piharakennus toimitetaan kohteeseen valmiina

Perheyrityksessä uskotaan yhteistyön voimaan. Verkostoon kuuluva lahtelainen yritys vastaa tuotannosta ja suunnittelun ammattilainen rakennuslupakuvista sekä perustusten mittaohjeista. Tuotannon kautta järjestyvät haluttaessa myös sähkö- ja LVI-työt sekä muut mahdolliset lisätyöt. Liukulasit ja tulisijat tulevat kotimaisilta valmistajilta. Erikoisosaajien kautta varmistetaan premium-laatu. 

– Piharakennukset tuodaan valmiina kohteeseen. Asiakkaan kontolle jäävät perustustyöt ja lupien hankinta. On tärkeää selvittää kuntien rakennusjärjestyksen vaatimukset, jotka vaihtelevat paikkakunnittain, Töllit tähdentävät.

Rakennuksen suunnittelutyö alkaa aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden kartoittamisella, kertovat yrittäjäpariskunta Matti ja Eila Tölli. 

Aikaa tilauksesta tuotteen valmistumiseen menee keskimäärin kaksi kuukautta. Tilauksia ja pohjatöitä voi tehdä ympärivuotisesti. Joillekin tonteille rakennuksia on jopa parempi tuoda, kun maa on jäässä.

Monipuolinen valikoima

Yrityksen nettisivuilla voi ihailla Huone1:n laajaa valikoimaa. Siihen kuuluvat pihasaunat oleskelutiloineen, kesäkeittiöt, grillihuoneet ja -katokset sekä pihatalot, piha-aitat ja varastot.

– Niiden tavoitteena on luoda onnellisuutta, elämyksiä ja yhteisöllisyyttä, mutta myös mahdollisuus hiljentymiseen ja rauhalliseen työskentelyyn, Eila sanoo. 

Rakennuksissa on puuverhoiltu, teräsvahvisteinen runko. Niiden ulkoverhous ja sisäverhous on valmiiksi käsitelty, jolloin asiakas saa täysin valmiin tuotteen.

Puulämmitteiset pihasaunat ovat Matti Töllin mukaan kokeneet renessanssin viime vuosina. Niiden ilme on laajasti muunneltavissa pikkuisesta kahdeksan neliön saunasta jopa 30 neliön kokonaisuuteen. 

Kestävät arvot kantavat

Kaikkia Huone1:n tuotteita on helppo muunnella. Lisäksi ne ovat monikäyttöisiä ja pitkäikäisiä. 

– Haluamme tuottaa vastuullisia rakennuksia erilaisille pihoille ympäri Suomen. Tuotteet tehdään kestämään aikaa ja seuraavankin sukupolven tarpeita, Eila Tölli sanoo.

Perheyritys haluaa kohdata jokaisen asiakkaan henkilökohtaisesti ja omilla kasvoilla. Vastuullisuus ja keskinäinen kunnioitus ovat yrityksen kantavia voimia.

Haku