Hyppää sisältöön

Elämäntapamuutos omaa mieltä ja kehoa kuunnellen

Elämäntapamuutos omaa mieltä ja kehoa kuunnellen

11.11.2021

Hyvinvointivalmentaja Eveliina Tistelgren nauttii uudesta arjestaan Pohjois-Suomen upeissa luontomaisemissa. Tistelgren ammentaa verkkovalmennuksiinsa inspiraatiota luonnosta ja ulkona liikkumisesta.

Fitness-arkea elänyt Eveliina Tistelgren omaksui loppuunpalamisensa jälkeen joustavamman tavan elää, joka johti uran lopettamiseen ja muuttoon luonnon keskelle.

Teksti Tuomas I. Lehtonen  Kuva Satu Renko

Eveliina Tistelgren oli elämänsä parhaassa vireessä vuonna 2014. Lapsesta asti urheilua harrastanut nuori nainen oli noussut fitness-urheilussa Suomen huipulle. Tistelgren eli tinkimätöntä urheilijan elämää. Samalla hän suoritti liikunnanohjaajan opintoja ja pyöritti omaa yritystään. 

Kovat tavoitteet sekä raju ja askeettinen elämäntapa ehdyttivät lopulta Tistelgrenin voimat. Totaalisesta uupumisesta palautuminen vei aikaa, mutta antoi samalla Tistelgrenille mahdollisuuden pohtia rauhassa omia arvojaan ja toiveitaan.

– Loppuunpalamiseni käynnisti useamman vuoden uudistumisprosessin. Tajusin, että en halua elää enää samalla tavalla kuin ennen. Halusin irrottautua suorituskeskeisyydestä. Kovan treenin ja tiukan ruokavalion ansiosta kehoni oli täydellisessä kunnossa, mutta silti tunsin oloni tyhjäksi ja väsyneeksi. Tajusin, että onni ei tule titteleiden ja ulkoisen menestyksen myötä, Tistelgren muistelee. 

Nyt Tistelgren opettaa armollisempaa elämäntapaa muille.

Treenaamisen ohella on muistettava palautua

Tistelgren alkoi pohtia, voisiko hän menestyä lajissaan hyvinvoivana ja elämäänsä tyytyväisenä. Tistelgren lähti muuttamaan harjoitteluaan ja elämäntapaansa sallivammaksi. Hän käytti enemmän aikaa nukkumiseen ja palautumiseen, omaksui joustavamman tavan syödä ja kevensi jonkin verran harjoittelun intensiteettiä. Tistelgren alkoi myös liikkua enemmän luonnossa ja kokeili meditointia sekä erilaisia mielen harjoitusmetodeja, kuten läsnäoloharjoittelua.

– Treenasin edelleen kovaa. Tähtäsinhän fitness-maailman huipulle. Käytin kuitenkin enemmän aikaa tasapainoisen kuntopohjan rakentamiseen ja palautumiseen. Fyysisten harjoitteiden ohella kehitin myös mieltäni ja omia ajatusmallejani. Niillä on erittäin suuri merkitys menestymiseen ja hyvinvointiin. Ruoan osalta lopetin grammojen laskemisen, ja annoin itselleni luvan joskus herkutellakin, Tistelgren kertoo.

Vuonna 2019 Tistelgren osoitti kaikille, että hänen valitsemansa armollisempi elämäntapa on mahdollinen myös huippu-urheilijalle. Elämänsä balanssiin saanut Tistelgren hehkui kisalavalla ja vuonna 2019 hän voitti nimiinsä vapaaohjelma fitnessin maailmanmestaruuden.

Tistelgren päätti huippu-urheilu-uransa maailmanmestaruuteen.Kokonaisvaltaista hyvinvointia tuottavasta elämäntavasta hän on kuitenkin pitänyt edelleen kiinni. Viime vuonna Tistelgren teki elämäänsä suuren muutoksen ja muutti Helsingin kaupungin sykkeestä luonnonrauhaan Leville. Pohjois-Suomen luonnon keskellä Tistelgren kokee pystyvänsä rauhoittumaan arjen keskellä ja kuuntelemaan itseään paljon paremmin kuin ruuhka-Suomen vilskeessä. 

PALAUTUMISELLA on suuri merkitys menestymiseen ja hyvinvointiin.

Omaa sisintään voi oppia kuuntelemaan 

Tistelgren pyörittää omaa Eevsku Flow -brändiä, joka tarjoaa kuluttaja-asiakkaille verkkovalmennuksia. Tällä hetkellä valikoimassa on kolme 6–12 viikkoa kestävää verkkovalmennusta. MOVE keskittyy kehonpainoharjoitteluun ja ravintoon, HANDSTAND käsilläseisontaan ja BALANCE palautumiseen sekä oman flown löytämiseen. Tistelgren järjestää myös yrityksille hyvinvointikoulutuksia ja luentoja esimerkiksi palautumisesta, kehonpaino- ja taito-harjoittelusta sekä joogasta. 

– Kun ihminen voi itse hyvin, se heijastuu kaikkeen ympärillä. Muutos lähtee aina itsestä. 

Tistelgren kertoo saaneensa positiivista palautetta erityisesti siitä, että hän kannustaa valmennettaviaan löytämään itselleen sopivan tavan liikkua, syödä ja edistää omaa hyvinvointia. Osin raskaidenkin kokemustensa kautta hän on oppinut ymmärtämään valmennettavien erilaisia tilanteita. Osaaminen on karttunut myös monipuolisten opintojen myötä. Liikunnanohjaajatutkinnon (AMK) lisäksi Tistelgren on valmistunut muun muassa joogaopettajaksi ja NLP-valmentajaksi. 

– Korostan valmennuksissani palautumista ja unta, joustavaa suhtautumista elämään sekä intuitiivista ruokailua ja palauttavaa flow-liikettä, joka linkittyy esi-merkiksi kehonpainoharjoitteluun. Erilaisten harjoitteiden avulla valmennettavat oppivat kuuntelemaan omaa kehoaan ja sen välittämiä signaaleita. Vähitellen yhteys omaan kehoon ja mieleen löytyy. Opitaan syömään ja liikkumaan niin, että keho ja mieli voivat hyvin ja on energiaa toteuttaa omia haaveitaan ja elää omien ydinarvojen mukaisesti, Tistelgren tiivistää. 

Kursseja erilaisiin tarpeisiin
  • MOVE-valmennus on Eevsku Flow:n laajin valmennuskokonaisuus. Kurssin keskiössä ovat kehonhallinta, taitojen oppiminen sekä elämäntapojen hallinta. 
  • HANDSTAND-valmennus opettaa kaiken tarvittavan käsilläseisontaan liittyen ja sopii niin aloittelijalle kuin harrastukseen perehtyneellekin.
  • BALANCE-valmennuksessa opitaan palautumaan ja tuntemaan oma keho. Käytännön harjoitteet opettavat saavuttamaan energisemmän olon.
  • lisätietoja kursseista: eevskuflow.fi
  • instagram: eevskuflow

Haku