Hyppää sisältöön

Designmatto kerää katseet

Designmatto kerää katseet

16.02.2021

Cleor Oy:n toimitusjohtaja Pasi Huumarsalo esittelee mattoa, joka toimii julkisten tilojen sisustuksessa tai persoonallisena kuramattona. 

Logomatto vangitsee taatusti katseen toimistoissa, julkisissa tiloissa ja sisäänkäynneissä. Helppohoitoinen ja yksilöllinen matto kestää kulutusta ja aikaa.

Teksti Helen Partti  Kuva Juha Harju

Isot liikekeskukset, aulatilat ja toimistot tarvitsevat mattoja, jotka kestävät parhaimmillaan tuhansien jalkaparien aiheuttaman kulutuksen päivittäin. Logomatto.fi tarjoaa kaikenkokoisille toimijoille mahdollisuuden valmistaa ainutkertaisia mattoja, jotka lisäävät viihtyisyyttä ja tuovat tilalle lisäarvoa. 

– Voimme lisätä mattoon logon tai brändinmukaisen kuvion sekä käyttää erilaisia värejä ja kuoseja, kertoo mattojen maahantuoja, Cleor Oy:n toimitusjohtaja Pasi Huumarsalo

Logomattoja käytetään pääosin joko kuramattoina, jolloin niissä on kumireunat, tai sisustusmattoina ilman reunoja. Maton voi sovittaa haluamallaan tavalla muuhun ympäristöön ja sisustukseen. Suunnittelussa vain taivas on rajana.

Selkeä tilaus ja toimitus

Lyhytnukkainen logomatto sopii näyttävistä edustustiloista aina pieniin liikehuoneistoihin, ja niitä voi valmistaa joko monta tai vain yhden kerrallaan. Tilaus on helppo käynnistää logomatto.fi-sivustolla, josta löytyy selkeästi Aloita suunnittelu -painike.

– Asiakkaan pitää tietää ainoastaan maton koko ja arvio siitä, kuinka paljon ihmisiä kävelee päivittäin maton yli. Ehkä hänellä on myös ajatus, miltä maton tulisi näyttää. Upotamme sitten asiakkaan lähettämän grafiikkatiedoston toivottuun mattoon ja lähetämme tiedoston hyväksyttäväksi. Siinä yhteydessä varmistamme grafiikan asettelun ja oikeat värisävyt, Huumarsalo selventää.

– Jotkut asiakkaat valitsevat mattoon ainoastaan värin Pantone-värikartasta. Väri voi kuulua heidän brändiinsä, eivätkä he ole löytäneet sopivan väristä mattoa muualta.

Mattoa voi myös muotoilla haluamallaan tavalla, sillä siinä ei ole pitkittäisiä loimia. Matonkulman voi vaikkapa leikata pyöreäksi mukailemaan yrityksen logon ilmettä. 

Valmis matto saapuu asiakkaalle keskimäärin parissa viikossa. 

Helppohoitoista laatua

Monissa matoissa on usein se harmillinen ominaisuus, että maton kulmat voivat ajan mittaan nousta pystyyn ja korottaa näin kompastumisen riskiä. Logomatoissa ei ole tätä vaaraa. Nailonnukka on kiinnitetty suoraan synteettisestä kumista valmistettuun pohjaan, joka varmistaa sen, että matto pysyy vakaasti paikoillaan myös iäkkäänä ja paljon käytettynä. 

Jos matto sattuisi jostain syystä nousemaan toisesta reunasta seinää pitkin ylös, se asettuu alas laskeutuessaan sulavasti jälleen alkuperäiseen asentoonsa ja pysyy siinä vakaasti ja tasaisesti paikallaan.

Synteettinen materiaali sallii maton pesun huoletta 60 asteessa. Haju- tai homehaittaa ei esiinny, koska matossa ei käytetä luonnonmateriaaleja. Tämä on huomattava etu varsinkin talvisin, jolloin matot pysyvät usein märkinä pitkiä aikoja erityisesti ulkosisäänkäynneissä ja tuulikaapeissa. Lika irtoaa matosta helposti ja vaivattomasti.

Jokaisessa tilatussa matossa on aina vähintään kahden vuoden väri- ja säilyvyystakuu sekä laadukkaat materiaalit, jotka täyttävät rakennusteollisuuteen säädetyt paloluokitusvaatimukset.

Logomatot ovat todellisia kestävän kehityksen airueita. Ne näyttävät visuaalisesti miellyttäviltä vielä useiden vuosien jälkeen sellaisissakin paikoissa, joissa ne kohtaavat viikoittain kovaakin käyttöä ja parhaimmillaan tuhansia ylikulkuja. 

Haku