Hyppää sisältöön

Catering, joka tuottaa elämyksiä

Catering, joka tuottaa elämyksiä

10.12.2021

Porvoolainen Catering Henriksson tuottaa palvelunsa aina asiakkaan toivomiin paikkoihin.

Porvoolainen cateringyritys on erikoistunut ensiluokkaisten pitojen järjestämiseen. Asiakkaan tarpeet ovat suunnittelun lähtökohta.

Teksti: Outi Rantala Kuva: Ismo Henttonen

Kotimaiset raaka-aineet, ammattitaitoiset työntekijät sekä ystävällinen palvelu ovat Catering Henrikssonin kulmakivet.

– Tuotamme palvelun asiakkaan toivomiin paikkoihin. Käytämme pääosin kotimaisia raaka-aineita ja eettiset arvot ovat meille tärkeitä.  Valintoja tehdään asiakkaan määrittelemän budjetin rajoissa, kertoo yrittäjä Jani Henriksson.

Laatua vaalitaan joka suulliseen.

– Haluamme tuottaa elämyksiä kaikille aisteille. Kahvikaan ei saa olla tusinatavaraa. Olemme juuri sopineet, että Porvoon paahtimo tekee meille oman kahvin.

Helsinkiläislähtöinen ravintoloitsija perusti yrityksen vuonna 2012.

– Olen valmistunut kokiksi Helsingin Roihuvuoresta vuonna 1995. Kaikki keittiötyö on tuttua, ura on vienyt tiskaajasta ja salaatintekijästä keittiömestariksi ja ravintolapäälliköksi isolla työnantajalla. Olin lähtenyt muihin töihin, kun sain Porvoosta Bookwell-kirjapainosta puhelun, että tulisinko pitämään heille henkilöstöruokalaa. He olivat saaneet minusta vinkin entiseltä työkaveriltani. Innostuin ja lähdin yrittäjäksi.

Henriksson kertoo yrityksen omalla reseptillä leivotusta mallaslimpusta, jota tarjotaan heidän lounasravintolassaan Porvoossa ja heidän järjestämissään tilaisuuksissa.

– Limppua myyvät myös Kalatalo Porvoo, Herekin lihakauppa, Stefansin kahvila sekä kalakauppa Myrskylän Savu.

Cateringia joka lähtöön

Jo alkuvuosina henkilöstöravintola avasi ovensa muillekin asiakkaille. Viitisen vuotta sitten toiminta vakiintui siihen, mitä se nykyisin on.

– Lounasravintola Wernerin lisäksi on ollut kasvava kysyntä cateringpalvelulle, jota haluamme kehittää jatkuvasti. Lounasravintolassamme voi järjestää maksimissaan 80 hengen tilaisuuksia, ja kabinetissa on varustus ja tilaa 20 hengelle.

Häitä ja muita tilaisuuksia järjestetään sadan kilometrin säteellä Porvoosta, pääasiassa Uudellamaalla, mutta myös Päijät-Hämeessä. Isot yritystilaisuudet ovat olleet pääosin pääkaupunkiseudulla.

– Olemme järjestäneet isoja tilaisuuksia muun muassa Fiskarsille Helsingin Arabianrannassa. SLO-sähköliikeketjulle teimme Oktober-henkiset asiakastilaisuudet Uudenmaan alueen myymälöihin. Toivomme saavamme vahvistuksen noin kuukautta ennen tilaisuutta. Häät varataan usein hyvissä ajoin, puolta vuotta tai vuotta, mutta usein jopa kaksikin vuotta aikaisemmin.

Yrityksen tarkoituksena on avata alkuvuodesta 2022 verkkokauppa osoitteeseen www.kotiinkuljettu.fi. 

– Verkkokaupan kautta voi varata tilaisuuksia, tilata tuotteita ja lounasta kotiin. Meillä on myös sesonkiaterioita, esimerkiksi ystävänpäiväksi ja jouluksi. Periaatteessa 13. joulukuuta on viimeinen jouluruokien tilauspäivä, joten nopeat ehtivät vielä tilata ruoat kotiin. 

Yritys tekee yhteistyötä myös rakennusliike YIT:n kanssa.

– Tuotamme YIT plus -kanavaan materiaalia aterioista ja niiden toimittamisesta YIT:n kohteissa asuville asukkaille. Palveluun kuuluu noin 1500–2000 taloutta.

cateringhenriksson.fi

Haku