Hyppää sisältöön

Betalningslösningar kräver inte alltid stora investeringar

Betalningslösningar kräver inte alltid stora investeringar

15.03.2023

Miro Laukkanen, projektledare, ser CoreGos snabba tillväxt och kundnöjdhet som ett resultat av mångfalden av lösningar, kontinuerligt utvecklingsarbete och skickliga medarbetare.

CoreGo bygger en ekonomiskt och ekologiskt mer hållbar evenemangsindustri genom att erbjuda evenemangsarrangörer hyrbara betalningslösningar baserade på deras behov.

originaltExt på finska Saana lehtinen | foto marko rinta-porkkunen

En smidig betalning är en viktig del av en lyckad transaktionsupplevelse. En hyresbetalningslösning utgör endast en bråkdel av kostnaderna för evenemang, medan investeringen av olika betalningsenheter och system för ett enstaka evenemang är en orimlig kostnad. Ovanpå allt detta blir investeringen extra dyr för miljön när apparaterna samlar damm på ett lager större delen av året.

CoreGo gör livet enklare för evenemangsarrangörer med flexibla och lätt anpassningsbara lösningar för betalning och tillträdeskontroll, som kunderna kan använda under den period de behöver. Tjänsten lämpar sig för stora evenemang på arenor, idrottsklubbar och småföretag, och är inte bara plånboksvänlig utan även miljömässigt hållbar.

– När en festivalarrangör hyr ett par hundra kassaregister av oss för en helg kan vi skicka dem till ett evenemang på andra sidan Europa så snart de återlämnas. Efter att sommarens evenemangssäsong tystnat används våra tjänster av till exempel idrottsföreningar, utställningshallar och evenemangslokaler. På så sätt kan alla våra apparater användas året runt och vi kan maximera rotationen av utrustningen, förklarar Miro Laukkanen, CoreGos projektledare.

Pålitliga och snabba betalningar även under krävande förhållanden

CoreGos tjänster är lätta att använda och kostnadseffektiva tack vare företagets omfattande tekniska kunnande. Betalningssystemet använder sig av en molnbaserad kassaapplikation designad för mobil försäljning, som möjliggör betalningstransaktioner med en och samma enhet. CoreGos webbläsarbaserade bakgrundsmjukvara gör det möjligt att hantera apparater och övervaka försäljningsrapporter.

– Eftersom allt sker via en plattform kan man lära sig på fem minuter – även om de anställda inte har någon tidigare försäljningserfarenhet, påpekar Laukkanen.

CoreGos betalningslösningar kännetecknas av en hög tillförlitlighet.

– På festivalområdet kan det finnas tiotusentals människor som uppdaterar sina konton på sociala medier samtidigt, vilket gör att nätverksanslutningarna snabbt blir överbelastade. Därför bygger vi vid behov onlinelösningar med vilka vi kan garantera pålitliga, snabba och säkra betalningar under hela evenemanget, tillägger Laukkanen.

Snabb tillväxt bygger på tjänsteanpassning och kontinuerligt utvecklingsarbete

CoreGo grundades 2015 och har hittills erbjudit lösningar för betalning och tillträdeskontroll för tusentals evenemang. Förra året valdes CoreGo också till ett av de tio mest lovande tillväxtföretagen i Finland. Företaget är för närvarande verksamt i Norden och Centraleuropa. I framtiden kommer verksamheten att utökas även till andra kontinenter.

– Vi bygger också just nu upp ett heltäckande detaljhandelsnätverk, som kommer att göra våra tjänster ännu mer lättillgängliga för småföretagare och andra branscher.

Laukkanen anser att CoreGos snabba tillväxt och kundnöjdhet beror på mångsidiga lösningar och kontinuerligt utvecklingsarbete.

– Det är viktigt för oss att varje kund är nöjd med vår service. Vi välkomnar alltid feedback och vårt utvecklingsarbete är kundorienterat, avslutar Laukkanen.

Haku