Hyppää sisältöön

Avotuligrillaus innostaa yhteiseen tekemiseen

Avotuligrillaus innostaa yhteiseen tekemiseen

1.04.2021

Polar Grilleissä on vakiovarusteena kaikki mitä grillaamiseen tarvitaan. Kaikissa malleissa grillaustasoa ympäröivät pohjoisen männystä valmistetut pöytälaudat. 

Kesällä oma piha on täynnä lukuisia mahdollisuuksia. Aurinkoisiin kesäpäiviin kuuluu olennaisena osana grillattu ruoka ja hyvä seura. 

Teksti Riitta Mikkonen  Kuva Polar Metalli

Viime kesä opetti meitä viihtymään yhä enemmän omalla pihalla. Tulevanakin kesänä voidaan vielä joutua rajoittamaan matkustelua ja sisätiloissa kokoontumisia, mutta ulkotiloissa on helpompi ja turvallisempi aloittaa paluu ystävien tapaamiseen.

Kesän koittaessa innostus grillin hankkimiseen syttyy. Kestävä ja helppohoitoinen avotuligrilli on sellainen, jonka ympärillä voidaan toimia toisiaan tönimättä. Yksi voi vaikka grillata lihaa ja toinen loimuttaa kalaa. Ja jos joku haluaa vielä nuotiomakkaraa, niin saman tulen ympärille mahtuu.

Meri-Lapin Keminmaalla sijaitseva metallialan yritys Polar Metalli Oy teki ensimmäiset Polar Grillinsä vuonna 1995. Neljännesvuosisadan aikana on tullut paljon kilpailijoita markkinoille, mutta omaa tuotetta on kehitetty koko ajan, periaatteena on pysyä jäljittelijöiden edellä.

– Polar Grilli on kotimaista laatutyötä ja se tehdään lähes kokonaan itse. Vain grillin tasot, jotka on lappilaisesta männystä teetetään alihankintana. Kotimaisuusaste on yli 90 prosenttia, sanoo toimitusjohtaja Markus Saukko.

Polar Metalli on erikoistunut levyosien ja teräsrakenteiden alihankintaan, missä asiakkaat vaativat korkeaa laatua ja viimeistelyä. Sama näkyy omissa tuotteissa. Tuotteen laadusta ei tingitä, teräs on vahvaa ja omassa maalaamossa toteutettu jauhemaalipinta kestää kovaakin kuumuutta.

Ulkotulesta nauttiminen

Polar Grilleihin voi tutustua yrityksen verkkosivuilla ja sieltä on helppo klikkailla suoraan Polarshopin verkkokauppaan. Grillejä myydään myös jälleenmyyjien kautta, mutta verkkokaupasta on tullut yhä tärkeämpi kanava myynnissä. Grilli on selkeiden ohjeiden mukaan helppo kasata itse, ja verkkokaupassa tietää olevansa tekemisissä suoraan valmistajan kanssa.

– Tuotannosta noin 80 prosenttia menee vientiin, eniten Iso-Britanniaan ja EU-maihin, mutta myös Venäjälle ja Kanadaan. 

Saukko toteaa viime vuoden olleen vilkasta grillausaikaa, eikä into ole laantunut talvellakaan. Grillauskausi on pidentynyt, ulkotulista nautitaan yhä pitemmälle syksyyn ja yhä aikaisemmin keväällä.

Polar Grillejä saa moniin eri tarkoituksiin soveltuvina ja erilaisilla varusteilla omiin tarpeisiin räätälöityinä. Kun pihagrilliin lisätään huuva, siitä tulee nopeasti terassigrilli, ja piipun avulla kokonaisuus sopii hyvin kotaan. Grillipaketissa on vakiona kääntyvä halsteri, grillaustaso, kahvipannun koukku ja kipinäverkot. Kaikissa malleissa grillaustasoa ympäröivät puiset pöytälaudat. Kasvavassa lisävarustevalikoimassa löytyy esimerkiksi paistoteräksiä, moottoroitu grillivarras ja muurinpohjapannu.

Haku