Hyppää sisältöön

Avoin yhteistyö tuo parhaat ratkaisut

Avoin yhteistyö tuo parhaat ratkaisut

5.04.2022

DB Schenkerin Suomen myyntijohtaja Joni Lehtosen työpaikka on Vantaan Viinikkalassa, jossa sijaitsevat yrityksen pääkonttori, pääkaupunkiseudun terminaali ja varastotilat.

Kansainvälinen kauppa liikuttaa tavaroita maanosista toisiin. Paikalliset olosuhteet tunteva logistiikan kumppani pystyy kehittämään asiakkaidensa toimitusketjuja ja asiakaspalvelua.

TEKSTI | AINO TIIRIKKALA   KUVA | JUHA ARVID HELMINEN

Moni Suomessakin myytävä tuote on peräisin ulkomailta. Asiakkaan tarpeista riippuu, miten se kuljetetaan perille. 

– Logistiikkayhtiön arkea on suunnitella asiakkaiden kanssa toimitusketjua, tuotteiden teknisiä kuljetustapoja ja niiden kustannusvaikutuksia, kertoo DB Schenkerin Suomen myyntijohtaja Joni Lehtonen

Kausivaihtelut vaikuttavat logistiikan tekemiseen. Autonrenkaiden, ruohonleikkureiden, lasinpesunesteiden ja muiden sesonkituotteiden logistiikkaratkaisuissa voidaan yhdistää meri- ja maakuljetuksia sekä varastointi- ja jakelupalveluita. 

Kuljetusmuotoa valitessa punnitaan toimitusaikaa ja kuljetettavan tai varastoitavan tuotteen kykyä kantaa kustannuksia. Esimerkiksi merirahti Shanghaista Hampurin kautta Vuosaaren satamaan kestää 30-40 päivää. Rahdin lisäksi huomioitavia tekijöitä ovat eturahdit, tullaukset, satamakäsittelyt, mahdolliset välivarastoinnit ja lähetysten osoittaminen. 

Asiakkaan tyytyväisyyttä lisäävät sovittavissa olevat lopputoimitukset, vaikka tunnin tarkkuudella. 

Yritys säästää aikaa ja resursseja, jos yksi kumppani pystyy ratkaisemaan mahdollisimman monia sen logistiikkahaasteista. Yhteistyön syventyessä logistiikkakumppani pystyy tarjoamaan tutulle asiakkaalle myös uusia ratkaisuja. 

Globaalisti paikallinen toimija 

DB Schenker kuljettaa esimerkiksi kemian-, metalli- ja metsäteollisuuden tuotteita, elektroniikkaa, ja elintarvikkeita. Se palvelee myös tukku- ja verkkokaupan asiakkaita. 

Yritys toimii ympäri maailmaa kaikilla merkittävillä talousalueilla, joissa tuotteita valmistetaan tai kulutetaan. 

Jotta pystyy olemaan aidosti globaali, henkilökunnan pitää olla kaikkialla tuntosarvet pystyssä. Kuopiossa on erilaiset olosuhteet ja toimintakulttuuri kuin Pekingissä. 

– Kannattaa muistaa, että globaalisti toimivan yrityksen paikallinen henkilökunta tuntee oman alueensa kulttuurin, kielen, lainsäädännön, olosuhteet ja sopivimmat kuljetustavat, Lehtonen painottaa. 

Esimerkiksi vaarallisten aineiden kuljettamista ohjaa kuljetusmuotoihin sidottu lainsäädäntö. Kaikkia aineita ei ole mahdollista kuljettaa matkustaja-aluksien autokansilla. 

Kansainvälisen tullaussäännöstön hallinta korostuu nykyisessä maailmanpolitiikan myllerryksessä. 

– DB Schenker on käytännönläheinen logistiikan asiantuntijaorganisaatio, joka haluaa auttaa asiakkaitaan ratkomaan näitä haasteita. Olemme myös ainoa toimija Suomessa, joka tarjoaa oman verkostonsa kautta kansainvälisiä maa-, meri- ja lentokuljetuksia. 

Kotimaassa DB Schenkerin kattava maakuljetusverkosto toimittaa kaiken kokoisia lähetyksiä. Logistiikkavarastoja on toistakymmentä, nouto- ja jakeluterminaaleja 20. Verkkokaupan asiakkaita palvelee lähes 1000 noutopistettä ympäri maata. 

Suoraan ja välillisesti DB Schenker työllistää Suomessa yli 4000 henkilöä.

Renkain, raitein ja vettä pitkin

  • Suomesta ulkomaille suuntautuvasta tavaraliikenteestä jopa 90 prosenttia kulkee merta pitkin. 
  • Euroopan ja Suomen sisällä tavarat kuljetetaan pääasiassa maanteitä pitkin. 
  • Metalli- ja paperiteollisuuden kuljetuksia tapahtuu kotimaassa myös junalla. 

Haku