Hyppää sisältöön

Avarakatseisuus edistää työelämää

Avarakatseisuus edistää työelämää

25.02.2022

Yrittäjä Heidi Saarijärvi ja rekrytointivastaava Marika Lahtinen kehittävät yhdessä parempaa työelämää.

Kansainvälisillä markkinoilla on osaajapotentiaalia ja ammattitaitoa, joita Suomen työelämä tarvitsee.


TEKSTI | MARI KORHONEN   KUVA | EINO ANSIO

Suomen työmarkkinoilla vallitseva osaajapula on muodostunut monen yrityksen toiminnan ja kasvun esteeksi. Työtä olisi, mutta tekijät puuttuvat. Kun yritykset eivät pääse toimimaan koko potentiaalillaan, kilpailukyky kärsii. Seuraukset heijastuvat koko yhteiskunnan elinvoimaisuuteen. 

Henkilöstötalo RekryDiilin näkökulmasta työvoimapula ulottuu kaikkialle alasta riippumatta. Huutavin tarve työntekijöille on kuitenkin käytännön aloilla. Etenkin ravintolat, hoitoala ja rakennusala ovat helisemässä. Mitä fyysisempi työ, sitä hankalampi löytää tekijä.

– Ammatillisen osaamisen tulisi nauttia yhtä suurta arvostusta kuin korkeakoulutuksenkin, jotta saamme houkuteltua tulevaisuuden osaajia myös käytännönläheisiin töihin. Tulemme jatkossakin tarvitsemaan muun muassa ammattitaitoisia LVI-asentajia ja rakennusmiehiä, kertoo yrittäjä Heidi Saarijärvi.

Ratkaisuna työperäinen maahanmuutto 

RekryDiili hakee ratkaisuja asiakkaidensa työvoimapulaan kansainvälisiltä markkinoilta. Viime syksynä Kosovosta ja Ukrainasta aloitettu työvoiman rekrytoiminen laajenee tänä vuonna EU-maihin. Tulevaisuudessa tavoitteena on edistää työperäistä maahanmuuttoa myös kehittyvistä maista. Tähän mennessä kokemukset ovat olleet onnistuneita ja asiakasyritysten palaute kiittävää.

– Hoidamme asiakasyritystemme puolesta kaiken byrokratian ja käytännön asiat koulutuksesta asumiseen ja maahan sopeutumiseen, joten työnantaja saa valmiin työntekijän. Moni yritys on yllättynyt, miten helppoa ja vaivatonta kansainvälisen osaajan työllistäminen on heille ollut, koska olemme hoitaneet byrokratian heidän puolestaan.

Työperäisen maahanmuuton edistämisessä on vielä tehtävää.

RekryDiilin yrittäjä Heidi Saarijärvi

Työperäisillä maahanmuuttajilla on lähtökohtaisesti kova tahto tehdä työtä ja menestyä Suomessa, joten kokeilut ovat kantaneet hedelmää. Työperäisen maahanmuuton edistämisessä on kuitenkin vielä tehtävää.

– Työyhteisöissä saatetaan vielä suhtautua kriittisesti kansainväliseen työvoimaan. Usein taustalla on kielitaitoon liittyvää epävarmuutta ja vanhentuneita uskomuksia. Toinen iso jarru työperäiselle maahanmuutolle on hidas ja vaivalloinen byrokratiaprosessi, jota työntekijän Suomeen saaminen edellyttää.

Työllisyyden edistäjäksi

RekryDiili on valtakunnallisesti toimiva henkilöstöpalvelutalo, jonka kasvukäyrä sen kolmivuotisen historian aikana on ollut kova. Dynaaminen työmarkkinoiden kehittäjä etsii riveihinsä kokeneita HR-alan ammattilaisia toimipistevetäjiksi.

– Tavoitteenamme on jatkaa voimakasta kasvua ja saavuttaa asema Suomen arvostetuimpana henkilöstötalona. Haemme osaajia maanlaajuisesti rakentamaan kanssamme parempaa työelämää kunnianhimolla, Saarijärvi vinkkaa talon sisällä aukeavista uramahdollisuuksista.

rekrydiili.fi

Haku