Hyppää sisältöön

Avaimet onnistuneeseen kylpyhuoneremonttiin

Avaimet onnistuneeseen kylpyhuoneremonttiin

14.01.2022

Kylpyhuoneremontin tärkein pohjatyö tehdään laatoituksen alla. 

Huolellinen suunnittelu, toisiinsa yhteensopivat tuotteet ja urakoitsijan ammattitaito mahdollistavat huolettoman remontin.

TEKSTI I MARI KORHONEN KUVA I WEBER

Kylpyhuoneremontti on yksi kodin suurimmista remonteista. Tyylikkääseen ulkonäköön panostetaan ja laatoitukseen voidaan investoida suuriakin summia. Sisustuksellisesti kaunein kokonaisuus voi kuitenkin olla pettymys, jos kylpyhuoneen pohjatyötä ei ole tehty huolella. 

– Suunnitteluvaiheessa visuaalinen ilme saa tyypillisesti paljon huomiota, sillä se on se osa remontista, joka jää näkyviin. Tärkein työ onnistuneen lopputuloksen kannalta tapahtuu kuitenkin laatoituksen alla, muistuttaa Weberin tuotepäällikkö Christoffer Mannström

Väärin toteutettu kylpyhuoneremontti voi tulla kalliiksi, eikä vakuutuskaan välttämättä korjaa syntyneitä vahinkoja.

– Moni luottaa siihen, että kaikki vahingot menevät vakuutusyhtiön piikkiin. Jos kuitenkin remontin toteutustapa on väärä, vakuutusyhtiökin perääntyy. Tärkeintä on, että kylpyhuonejärjestelmä on valittu tilan alusmateriaalin mukaisesti, remontti toteutettu toisiinsa yhteensopivilla tuotteilla niiden erityispiirteitä kunnioittaen ja työvaiheet dokumentoitu asianmukaisesti.

Riskeihin on varauduttava

Pahimmillaan virheet kylpyhuoneremontin toteutuksessa voivat johtaa ulkoisten epäkohtien lisäksi vakavampiin vaurioihin.

– Yleisin ongelma kylpyhuoneremontin lopputuloksessa on se, että saumat jäävät epätasaisen kuivumisen vuoksi kirjaviksi. Vieläkin harmillisempaa on, jos vedeneritysjärjestelmän toteutuksessa epäonnistutaan. Tämä voi johtaa vesivahinkoihin käytön aikana. 

Laadukkaista ja helppokäyttöisistä kylpyhuonejärjestelmistään tunnettu Weber on minimoinut kylpyhuoneremontoijan riskit virheisiin panostamalla yksinkertaiseen tuoteperheeseen, työvaiheiden selkeään ohjeistukseen ja urakoitsijoiden kouluttamiseen. 

– Olemme esimerkiksi siirtyneet käyttämään yhtä ja samaa kosteussulkua kaikissa vedeneristysjärjestelmissämme, mikä vähentää virheiden mahdollisuutta tuotevalinnoissa. Lisäksi koulutamme märkätilapuolen urakoitsijoita tuoteperheidemme oikeaoppiseen käyttöön, sillä ymmärrys tuotteista on tie oikeaoppiseen asennukseen ja laadun varmistukseen, Mannström kertoo.

Arvoa ammattitaidolle

Rakentaminen ja remontointi ovat nostaneet suosiotaan viime vuosina, mikä näkyy alalla työvoimapulana. Osaavien tekijöiden työkirjat ovat piukassa, ja kova kysyntä on houkutellut alalle myös tekijöitä ilman riittävää pätevyyttä. Remontoijan ammattitaidosta ei kuitenkaan kannata tinkiä.

Lisätietoja Weberin tuotteista löytyy osoitteesta FI.WEBER.

Haku