Hyppää sisältöön

Aurinkosähköjärjestelmä säästää luontoa ja kukkaroa

Aurinkosähköjärjestelmä säästää luontoa ja kukkaroa

23.08.2021

Älykäs aurinkosähköjärjestelmä optimoi itse tuotetun sähkön käyttöä. Esimerkiksi sähköauton latausta voi ohjata kätevästi sovelluksen avulla. 

Itse tuotettu sähkö on ekologista, taloudellista sekä turvallista. Älykäs aurinkosähköjärjestelmä optimoi sähkön käyttöä ja säästää sekä ympäristöä että kukkaroa.

Teksti Marja Hakola  Kuva Aurinkoinsinöörit Oy

Aurinkoinsinöörit Oy:n toimitusjohtaja Thomas Lindner elää niin kuin opettaa: omakotitalon katolla on aurinkopaneeleja. Autotallista löytyy järjestelmän ydin, vaihtosuuntaaja eli invertteri.

– Aurinkosähköjärjestelmän hankinta on iso ja tärkeä päätös, sitä voisi verrata vaikka salaojitusurakkaan. Se on tulevaisuuteen vaikuttava investointi, joka nostaa talon arvoa.

Aurinkosähköjärjestelmä voi Lindnerin mukaan kestää jopa yli 30 vuotta. Se edellyttää kuitenkin, että järjestelmän komponentit ovat korkealaatuiset ja että asentajaksi valitaan yritys, joka tuntee aurinkosähkön ja jolla on kokemusta järjestelmien suunnittelusta ja asennuksesta. 

Aurinkoinsinöörit on maahantuontiyritys, joka panostaa edustamiensa tuotteiden laatuun ja hyvään asiakaspalveluun. Vuonna 2009 perustettu yritys tarjoaa yksilöllistä neuvontaa ja hoitaa huolto- ja takuuasiat ripeästi ja joustavasti. 

– Olemme saksalaisen SMA Solar Technologyn virallinen yhteistyökumppani Suomessa. SMA on ollut edelläkävijä aurinkosähkön alalla jo yli 40 vuotta, ja yritys on Euroopan suurin invertterien valmistaja.

Aurinkoinsinöörien kautta kuluttajat saavat SMA:n tuotteille pitkät takuuajat ja toimivaa palvelua.

Tankki täyteen sähköä

Aurinkosähköjärjestelmän ansiosta omakotitalosta on muodostunut päästöttömän sähkön tuottaja. Kun järjestelmään lisätään älykkäitä ratkaisuja ja laitteita, voidaan itse tuotetun sähkön käyttöä optimoida ja ohjata haluttuun paikkaan ja aikaan. 

– Aurinkosähköä kannattaa tuottaa ensisijaisesti omaan käyttöön. Ylimääräinen sähkö voidaan varastoida erilaisiin akkuratkaisuihin, tai sitä voi myös myydä verkkoon, mutta se ei ole kovin taloudellista.

SMA:n aurinkosähköjärjestelmään on mahdollista liittää älykäs latauslaite, SMA EW Charger, jolla sähköauto saadaan ladattua mahdollisimman suurella aurinkosähkön osuudella. Ratkaisu tarjoaa erilaisia latausvaihtoehtoja: pikalatauksen, määräaikalatauksen ja ennusteeseen perustuvan latauksen.

– Kun on kiire, valitaan pikalataus, jolloin laite toimii maksimiteholla, käyttäen lataukseen joko aurinkovoimaa tai sähköä verkosta. Määräaikalatauksessa laite käyttää vain itse tuotettua aurinkosähköä ja on siten päästötön ja edullinen. Ennusteeseen perustuvassa latauksessa laitteeseen ohjelmoidaan haluttu liikkeellelähtöaika ja haluttu latauksen määrä, ja laite hoitaa latauksen sen mukaisesti.

Latausta voi kätevästi ohjata ja sen etenemistä seurata puhelimeen tai tietokoneeseen ladattavalla SMA Energy App -sovelluksella.

Suomen autokanta sähköistyy kovaa vauhtia. On arvioitu, että vuoteen 2030 mennessä maassamme olisi jopa neljännesmiljoona sähköautoa.

– Jos haluaa tankata autonsa sähköllä, kannattaa sen olla itse tuotettua aurinkosähköä, Lindner sanoo.

www.aurinkoinsinoorit.fi

Haku