Hyppää sisältöön

Asiantuntija oman kaupungin alueella

Asiantuntija oman kaupungin alueella

5.03.2021

Kiinteistönvälittäjä Riitta Koskinen kertoo Hämeenlinnan asuntotarjonnan tuntemuksen olevan tärkeä osa työtään, jotta asiakkaalle osaa suositella juuri oikeaa kohdetta.  

Hyvin tehty haastattelu on lähtökohta onnistuneille kaupoille. Kiinteistönvälittäjä Riitta Koskinen kuuntelee tarkasti asunnonmyyjien ja -ostajien toiveita. 

Teksti Helen Partti  Kuva Petra Kotro

Asuntokauppa käy tasaisesti Hämeenlinnassa ja sen ympäristössä. Kaiken tyyppiset asunnot – hyväkuntoiset omakotitalot, rivitalot, persoonalliset asunnot, kerrostaloasunnot – käyvät kaupaksi niin keskustassa kuin vähän syrjemmässäkin, kunhan hinta on kohdallaan.

Ensimmäisten asioiden joukossa kiinteistönvälittäjäkonkari Riitta Koskinen selvittelee ja kartoittaa ostaja-asiakkaiden taloudellisia mahdollisuuksia. 

– Kysyn, millainen budjetti heillä on ja millaiset asiat ovat heille asumisen kannnalta tärkeitä. Pitääkö kodin olla esimerkiksi rautatieaseman läheisyydessä?

Usein ostajilla on pitkä lista toiveista asunnon suhteen, mutta käytettävissä oleva raha rajaa lopulliset vaihtoehdot. Hämeenlinnassa erikokoisia ja -näköisiä kohteita on tarjolla runsaasti. 

Koskinen tuntee Kanta-Hämeen alueen kuin omat taskunsa. Siitä on selvää kotikenttäetua asiakastyössä. Hän tietää eri alueiden erityispiirteet, arvon ja tulevien vuosien näkymät. 

– Alueen asiantuntemus on todella tärkeää. Seuraan alueen infrastruktuurin kehittymistä ja pyrin luomaan hyvän vision tulevasta. Ajattelen asiakkaan puolesta pitkälle tulevaisuuteen.

Helsingin ja Tampereen välissä sijaitseva pikkukaupunki vetoaa moniin monipuolisuudellaan ja ympäristöllään. 

– Kuulen usein, että ihmiset arvostavat luonnonläheisyyttä, vesistöä ja alueen historiaa. Hämeenlinna on juuri sopivan kokoinen kaupunki monen tyyppiselle perheelle asua ja elää. Se on lähellä Helsinkiä ja Tamperetta. Uskon, että alueen suosio kasvaa entisestään vielä tulevaisuudessa. 

TÄMÄ ON hyvin pitkäjänteistä kumppanuutta asiakkaiden kanssa.

Asiantuntevaa palvelua 

Koskinen perusti Broo! Kiinteistönvälitys LKV Oy:n vuonna 2019 työskenneltyään sitä ennen pitkään kiinteistöalalla monipuolisissa tehtävissä sekä viisitoista vuotta kiinteistövälittäjänä. Asiantuntemusta karttui rutkasti muun muassa kiinteistötekniikasta ja huollon tarpeista. 

Kiinteistöpuolen kokemuksesta on hyötyä uusien ja vanhojen myyntiin tulevien kohteiden arvioinnissa.

– Pystyn antamaan asiakkaalle realistisen kuvan kohteista, Koskinen toteaa.

Asuntokaupat ovat menneet ilmiselvästi nappiin, sillä monet asiakkaat palaavat uudestaan ja yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa. 

– Tämä on hyvin pitkäjänteistä kumppanuutta asiakkaiden kanssa. Tunnemme toisemme. 

Asiakkaat antavat pisteitä kaupantekoprosessien sujuvuudesta ja mutkattomuudesta. Myyjät arvostavat erityisesti sitä, että kiinteistönvälittäjä kunnioittaa heidän kotejaan ja ymmärtää heidän yksilöllisiä tilanteitaan. Hyvä kiinteistönvälittäjä osaa ottaa prosessin aikana huomioon niin lapsen päiväunet kuin perheen iltamenot. 

Ostajat arvostavat puolestaan sitä, että asuntoja pääsee katsomaan juuri heille sopivaan aikaan. 

Koskinen varmistuu aina etukäteen ostajien ostoaikeista. Näytölle hän vie vain ne asiakkaat, jotka ovat tosissaan liikkeellä ostopäätöksen suhteen.

Haku