Hyppää sisältöön

Asiakkaidensa mukana elävä yrityskampus

Asiakkaidensa mukana elävä yrityskampus

27.01.2022

Avotilan lisäksi JUJUsta löytyy perinteisempää konttoritilaa sekä erillisiä kokoustiloja. Muita oheispalveluita ovat esimerkiksi kuntosali, suihku- ja saunatilat sekä tilattava hierojapalvelu.

JUJU on Helsingin Pitäjänmäessä sijaitseva yrityskampus, josta löytyy myös kattavat oheispalvelut vuokralaisille. Tilat räätälöidään aina kunkin asiakkaan tarpeen ja vaatimustason mukaan. Käytettävissä on 10–10 000 neliötä kilpailukykyiseen hintaan.


TEKSTI | PEKKA SÄILÄ   KUVA | CONFICAP

JUJU-yrityskampukselle saapuessa asiakaspaikka löytyy pääsisäänkäynnin välittömästä läheisyydestä. Ensivaikutelma sisätiloissa on avara ja moderni. JUJUn kiinteistöpäällikkö Juha Huuskonen saapuu vastaanottoaulaan noutamaan vieraat ja vaihtaa samalla kuulumiset huoltohenkilön ja aulavirkailijan kanssa. 

Vastaanottoaulan seinälle sijoitettu opastetaulu kertoo aikataulut paikallisjunille ja busseille, joilla pääsee hetkessä Helsingin keskustaan. Jatkossa Pitäjänmäen liikennöintiä helpottaa myös rakenteilla oleva Raide-Jokeri-rata, joka tulee liikennöimään Espoon Keilaniemen ja Helsingin Itäkeskuksen väliä.

– JUJU-yrityskampuksen juju on siinä, että tilat ovat joustavasti muunneltavissa perustiloina tai saneerattuina asiakkaan toiveiden mukaan. Toimitilojen ohella on myös palveluja, jotka räätälöidään kunkin asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Meillä on tarjolla monikäyttöiset ja modernit tilat, mutta huomattavasti edullisemmalla neliövuokralla kuin vaikkapa Helsingin keskustassa, Huuskonen kiteyttää.

Esimerkiksi sisäänkäynnin läheisyydessä sijaitsevia kokous- ja seminaaritiloja voi vuokrata joustavasti kulloisenkin tarpeen mukaan.

– JUJUn ajatuksena on tarjota perusasioiden, kuten toimisto-, varasto- ja tuotantotilojen ohella myös oheispalveluita, kuten esimerkiksi smartblockit toimistoon, sähköautojen ja -pyörien latausmahdollisuus, pesulapalvelut, renkaanvaihto autoille sekä paljon muuta, Huuskonen lisää.

Arkea helpottavia palveluita

Seuraavaksi lähdemme esittelykierrokselle yrityskampuksen tiloihin, jotka koostuvat yhteensä viidestä toisiaan lähellä sijaitsevasta rakennuksesta. Normaalien aula- ja kuriiripalvelujen lisäksi JUJUn tiloista löytyy kaksi ravintolaa, joiden kautta voi myös tilata cateringin vaikkapa kokouksiin tai muihin tilaisuuksiin. Käymme vielä tutustumassa juuri valmistuneeseen kuntosaliin, tilattaviin hierojapalveluihin sekä avariin saunatiloihin, jotka taipuvat myös hyvin kokouskäyttöön.

JUJUn pääsisäänkäynnin edestä asiakkaat voivat vuokrata Tesla-sähköauton työ- tai vapaa-ajan käyttöön kätevästi kännykällä. Auton viikonloppuvuokra on 120 euroa, joka on varmasti kilpailukykyinen hinta mihin tahansa autovuokraamoon verrattuna.

– Vapaa-ajan palvelujen lisäksi tarjoamme myös muutakin helpotusta asiakkaidemme arkeen. Tuosta viereisestä rakennuksesta löytyy esimerkiksi päiväkoti, jonka palvelut ovat tarvittaessa asiakkaidemme käytettävissä, Huuskonen toteaa. 

Tilat tarpeiden mukaan

Yksi JUJU-yrityskampuksen kantavista toimintajatuksista on asiakkaasta huolehtiminen sekä tilojen ja palvelujen tarjoaminen kaiken kokoisille yrityksille.

– Meiltä löytyy tarvittaessa tilat niin yksityis- ja pienyrittäjille kuin satojen ihmisten pääkonttorillekin. Käytettävissä on 10–10 000 neliötä, ja uskallan sanoa, että kilpailukykyiseen hintaan. JUJUssa asiakaslähtöisyys, laatu ja hinta kohtaavat, Huuskonen toteaa ja näyttää vakuudeksi hintaesimerkkejä erilaisista tilakokonaisuuksista.

–  Sopimukset voidaan laatia hyvinkin nopeasti. Tilat joustavat ja kasvavat asiakkaan yritystoiminnan mukana, mikä on näinä poikkeusaikoina osoittautunut erittäin tehokkaaksi tavaksi toimia. Meillä on tiloissa paljon myös omia erikoisjärjestelyjä vaativaa yritystoimintaa, joista voisin mainita esimerkiksi lääkärikeskuksen, äänitysstudion ja sähkölaitelaboratorion, Huuskonen jatkaa.

Huuskonen sanoo, että yksi joustavan toiminnan takeista on myös se, että JUJUn toiminnan takana on suomalainen, yli sadan vuoden perinteet omaava perheyritys Conficap Oy, joka tytäryhtiöineen työllistää peräti 3 500 ihmistä.

– Tavoitteena on, että asiointi kanssamme on aina nopeaa, mutkatonta, ja että esimerkiksi tarvittavat tilamuutostyöt sujuvat nopeasti sekä kustannustehokkaasti, asiakkaan tarpeiden mukaisesti. 

Myös JUJU-yrityskampuksen omistajat ovat mukana päivittäisessä operatiivisessa työssä, jolloin toiminta on mahdollisimman asiakaslähtöistä. 

– Tämä on mielestäni ehdoton kilpailuvaltti verrattuna moniin kiinteistösijoittajiin, joiden kanssa asioidessa saattaa kulua paljon aikaa byrokratian rattaissa esimerkiksi yrityksen tila- ja palvelutarpeiden muuttuessa.

Loppuun Huuskonen antaa vielä esimerkin JUJU-yrityskampuksen joustavasta toiminnasta.

–  Toimintatapamme on mahdollistanut muun muassa sen, että parhaimmillaan isompi yritys on muuttanut tiloihimme viikon kuluessa sopimuksen allekirjoituksesta.

Mikä on JUJU-yrityskampus?

  • Helsingin Pitäjänmäessä sijaitseva yhteisöllinen ja joustava yrityskampualue, jonka palveluita ja tiloja asiakkaat voivat hyödyntää tarpeidensa mukaan joustavasti.
  • Sijainnin ansiosta paikalle on helppoa saapua mistä vain. Alueella on hyvin parkkitilaa sekä latauspisteitä sähköpyörille ja -autoille.
  • Vuokraan kuuluvien palveluiden lisäksi JUJUsta löytyy arkea helpottavia oheispalveluita ravintoloista pesulaan ja hierojasta autonpesuun.
  • Vuokratilojen lisäksi kampuksella on yhteisiä sosiaalisia tiloja ja piha-alueita, jotka toimivat kohtaamispaikkoina.

www.jujukampus.fi

Käyttäjän tarpeiden tunteminen ratkaisee

Rakennuttamiseen ja projektinjohtoon erikoistunut Fimpec Oy kasvoi nopeasti ja tarvitsi uusilta tiloiltaan joustavuutta. JUJU nousi esiin ketteryytensä ansiosta.

Noin vuoden ajan JUJUn tiloissa toimineen Fimpec Oy:n toimitusjohtaja Mikko Turunen kertoo, että tarve uusien toimitilojen hankkimiselle tuli eteen, kun kasvutarpeet ja aiempien tilojen remonttinäkymät eivät osuneet yksiin.

– Olemme viime vuosina kasvaneet paljon. Myös pk-seudulla toimintamme laajenee, joten tärkeimpiä kriteerejämme olivat tilojen helppo saavutettavuus Uudenmaan alueella sekä niiden joustava käytettävyys kulloistenkin tarpeiden mukaan. Tarjousten perusteella JUJUn kokonaisuus sopi tarpeisiimme ehdottomasti parhaiten.

Turusen mielestä JUJU erottui muista erityisesti siinä, että yksityiskohdista pystyttiin sopimaan nopealla aikataululla. Myös käyttäjän tarpeiden ymmärtämiseen nähtiin oikeasti vaivaa ja hinnat olivat kilpailukykyisiä Helsingin keskusta-alueeseen verrattuna. 

– Tarvitsemme paljon avotilaa ja toisaalta myös pienempiä kokoustiloja sekä etäpalavereihin soveltuvia tilakokonaisuuksia. Meillä on jatkuvasti käynnissä myös asiakaslähtöisiä projekteja, joihin tarvitsemme omia tai erikseen vuokrattavia, moderneilla välineillä varustettuja yhteistiloja lyhyelläkin varoitusajalla.

Turunen uskoo, että JUJUn joustava palvelukonsepti sopii erinomaisesti myös etätyötrendiin.

– Asiantuntijamme ovat paljon liikkeellä, joten olemme valinneet periaatteeksemme, että työ tehdään siellä, missä se on tarkoituksenmukaista, joustavinta ja turvallisinta.

Fimpecin henkilöstön kannalta on myös tärkeää, että tiloista löytyy arkea helpottavia oheispalveluita.

– Ravintoloiden suhteen meillä oli paljon odotuksia, mutta palveluiden voi sanoa jopa ylittäneen asetetut tarpeet. Meillä käy myös paljon ihmisiä töissä pyörällä ja työntekijät käyttävät JUJUn kuntosalia, joten suihkutilat sekä puku- ja kuivauskaapit ovat henkilöstön palautteen mukaan olleet ehdotonta plussaa.

Asiakkaiden paikalle saapumista helpottavat hyvät kulkuyhteydet ja tilava paikoitusalue pääsisäänkäynnin yhteydessä. Myös henkilöstölle löytyy tilava paikoitusalue.

JUJU-yrityskampuksen asiakkaiden käytössä on yhteiskäyttöinen Tesla, jota voi vuokrata edulliseen hintaan myös viikonloppujen ajaksi.

Haku