Hyppää sisältöön

Arjen luksusta saunatekstiileillä

Arjen luksusta saunatekstiileillä

18.05.2021

Saunatekstiilit ja Lea Larsenin housut ja tunika ovat FinnLean tuotantoa. 

FinnLea Oy on kotimainen tekstiilialan yritys, jonka valikoimiin kuuluvat naisten vaatteet ja saunatekstiilit. Saunatekstiilimallisto on syntynyt halusta tuoda saunoihin lisää arjen luksusta ja laatua. 

Teksti Marjaana Tunturi  Kuva Eino Ansio

Sauna on suomalaiselle rentoutumisen paikka. Korkealaatuisilla tekstiileillä saunaan saa yksilöllistä tunnelmaa, kertoo FinnLea Oy:n toimitusjohtaja Lea Larsen

Saunassa tekstiilien mukavuudella ja laadulla on korostunut merkitys. FinnLean saunatekstiilien kankaat kutistetaan etukäteen, minkä ansiosta ne kestävät 60 asteen konepesun ja säilyttävät alkuperäiset mittansa pesukerrasta toiseen. 

Saunatekstiilien päämateriaaliksi on valikoitunut puuvillafrotee. Se pysyy lauteilla hyvin paikoillaan verrattuna ohuisiin liinoihin ja on mukavan pehmeä istua. Kevään uutuutena valikoimista löytyy myös laudeliinoja, jotka ovat valmistettu pehmeästä kierrätyspuuvillavohvelista.

Laadun lisäksi FinnLea panostaa vastuullisuuteen. Esimerkiksi kaikki tuotannon hukkapalat hyödynnetään. Pienet palat käytetään omissa pientuotteissa, isommista paloista yhteistyökumppani valmistaa keskosille lahjoitettavia vaatteita.

Vastuullisuus

  • Tuotteilla on pieni materiaalihävikki. Ylimääräiset hukkapalat lahjoitetaan jatkokäyttöön. 
  • FinnLean tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Kotimaisuuden tukeminen näkyy myös hankinnoissa. 
  • Tuotteet suunnitellaan kestämään käytössä vuosia.

Valmistettu Suomessa 

Vuonna 1994 perustetun FinnLean tuotevalikoimaan kuuluu saunatekstiilien lisäksi värikäs, suomalaisille naisille mitoitettu ja suunniteltu, vaatemallisto Lea Larsen
Collection. 

Larsen on halunnut pitää suunnittelun lisäksi myös tuotteiden valmistuksen Suomessa. Oma valmistus mahdollistaa joustavan toiminnan, jolloin asiakkaiden tarpeisiin voidaan reagoida nopeasti.

– Vuosien yhteistyön myötä muodostuneen verkoston ansiosta voimme vastata joustavasti yllättäviinkin kysyntäpiikkeihin. Jos tuotanto olisi ulkomailla, tällainen ei olisi mahdollista. 

Etenkin korona-aikana yritysprosessien ketteryyden merkitys on korostunut. Kotimaisen tuotannon ansiosta on mahdollista pitää varastot pieninä ja yritys voi keskittyä valmistamaan niitä tuotteita, joita asiakkaat juuri nyt ostavat. 

– Iloitsen siitä, että voin työllistää Suomessa. Kaikilla tuotteillamme on Suomalaisen Työn Liiton Avainlippumerkki. Vastuullisuus näkyy myös hankinnoissa. Esimerkiksi MyCashflowlta tilattu verkkokauppa ja Lempäälän Ideaparkin myymälämme kassajärjestelmä ovat kotimaisia.

Korona-aikana lisääntynyt saunojen rakentaminen ja kunnostus on näkynyt saunatekstiilien kasvavana kysyntänä. 

– Suurin osa tuotteistamme myydään tarkkaan harkituilla normaalimitoillamme. Värejä on viisi, joten jokaiselle löytyy varmasti mieluinen.

FinnLean saunatekstiilejä saa myös omien mittojen mukaan ja tuote voidaan nimikoida yksilöllisillä teksteillä. 

Haku