Hyppää sisältöön

Ammattitaitoista kasvokirurgiaa teknologian tuella

Ammattitaitoista kasvokirurgiaa teknologian tuella

18.01.2022

Plastiikkakirurgina Sairaala KL:ssä työskentelevä Tatu Tarkka painottaa kirurgin ja asiakkaan välisen kommunikaation tärkeyttä toivotun lopputuloksen saavuttamisessa.

Sairaala KL:n ammattitaitoinen henkilökunta ja käytössä oleva uusin mahdollinen leikkausteknologia takaavat turvallisen sekä onnistuneen asiakaskokemuksen jokaiselle.

TEKSTI | SAANA LEHTINEN KUVA | ANNI HARTIKAINEN

Olo on virkeä, mutta peilistä katsovat väsyneet kasvot. Tässä kokemuksessa piilee Sairaala KL:ssä työskentelevän plastiikkakirurgi Tatu Tarkan mukaan yksi yleisimmistä syistä, joiden perusteella asiakkaat hakeutuvat hänen vastaanotolleen.

– Leikkauksessa käy tavallisia ihmisiä, jotka haluavat huolehtia tavalla tai toisella omasta ulkonäöstään, Tarkka kertoo.

Esteettiseen kirurgiaan erikoistunut, Helsingissä sijaitseva Sairaala KL tarjoaa asiakkailleen kattavan valikoiman erilaisia kasvokirurgisia toimenpiteitä. Sairaalassa on mahdollista kohentaa ilmettään muun muassa ala- ja yläluomileikkauksilla, kasvojenkohotuksella eli faceliftillä, nenäleikkauksella, leuan alueen rasvaimulla tai kasvojen alueen rasvansiirrolla. Tarjolla on myös vastaanotolla tehtäviä pientoimenpiteitä, kuten pistoshoitoja.

Toimenpiteiden keskiössä ovat aina asiakkaan omat toiveet

Sitkeistä ennakkokäsityksistä poiketen plastiikkakirurgi ei etsi asiakkaistaan vikoja ja tarjoa niiden korjaamiseen sopivia toimenpiteitä. Sairaala KL:n toimenpiteiden keskiössä ovat aina asiakkaan omat toiveet.

– Tärkeintä on se, mitä asiakas itse ajattelee ja millaiseksi hän kokee tilanteen. Kun olemme selvillä tavoitteista, voimme edetä suunnitteluvaiheeseen ja vähitellen myös itse toimenpiteeseen, Tarkka kuvailee.

Avainasemassa toivotun lopputuloksen saamisessa on Tarkan mukaan osaavan plastiikkakirurgin lisäksi myös asiakkaan ja kirurgin välinen kommunikaatio. Kun asiakas lähtee havittelemaan toivomaansa lopputulosta ulkomaille, pettymyksien kokemisen taustalla ei ole pelkästään komplikaatioita, vaan esimerkiksi kielimuurista johtuvia kommunikaatiokatkoksia. Myös etäisyys tuo ulkomailla tehtävään kasvokirurgiaan omat riskinsä: jos ongelmia ilmenee, informaatio ei kulje aina toivotulla tavalla. Myös Suomeen palanneen asiakkaan kynnys lähteä takaisin ulkomailla sijaitsevalle kauneusklinikalle on usein suuri.

Sairaala KL:ssä pidetään aina huolta siitä, että asiakas tietää, millaiset toimenpiteet ja lopputulokset ovat hänelle realistisia.

– Toteutamme toimenpiteitä aina asiakkaan eduksi, emme liiketoiminta edellä, Tarkka tiivistää.

Esteettisen kirurgian vaikutukset ulottuvat peilikuvaa laajemmalle

Etätyön ja Zoom-palaverien aikakaudella yhä useampi tuijottaa omia kasvojaan tiiviimmin kuin koskaan aikaisemmin. Tämä näkyy Tarkan mukaan tiettyjen toimenpiteiden suosiossa. Moni haluaa näyttää kuvaruudulla pirteämmältä ja nuorekkaammalta, mihin muun muassa kasvojen kohotus ja yläluomileikkaus voivat tarjota ratkaisuja. Sairaala KL:llä on käytössä uusinta mahdollista leikkausteknologiaa, minkä ansiosta omaan ilmeeseen on mahdollista saada virkistystä aiempaa helpommin.

– Esimerkiksi kasvojen kohotuksessa käyttämämme leikkausmenetelmä on mahdollistanut sen, että toimenpide voidaan tehdä meillä nykyään päiväkirurgisesti, Tarkka kertoo.

Vaikka kyse on esteettisestä kirurgiasta, asiakkaan kokemien virheiden ja poikkeamien korjaamisen vaikutus ulottuu Tarkan mukaan paljon peilikuvaa laajemmalle.

– Asiakkaan harteilta vaikuttaa tippuvan valtavan iso kivi, mikä näkyy myös hänen olemuksessaan ja itsetunnossaan.

sairaalakl.fi

Haku