Hyppää sisältöön

Ammattilaiseksi työn ohella

Ammattilaiseksi työn ohella

26.08.2021

Mercuria Pron koulutusohjelmat ovat kestoltaan noin vuoden mittaisia. Opiskelu on joustavaa ja tapahtuu joko verkossa tai monimuotoisesti sekä omalla työpaikalla.

Mercuria Pro kouluttaa liiketoiminnan ammattilaisia, joilla on valmiudet vastata työelämän vaatimuksiin nyt ja huomenna.

Teksti Maria Paldanius  Kuva Mercuria

Vantaalla sijaitsevan Mercurian yhteydessä toimiva Mercuria Pro on laadukas aikuiskouluttaja, jonka koulutusohjelmista saa parhaat työkalut urallaan edistymiseen. Koulutus toteutetaan osittain työpaikalla omissa työtehtävissä. Kun yksilö kehittyy, myös yritys voi kasvaa uuteen suuntaan. 

– Tärkein tehtävämme on kouluttaa osaavia liiketoiminnan ammattilaisia työelämän muuttuviin tarpeisiin. Tämä ei ole perinteistä koulunkäyntiä, vaan koulutuksessa pureudutaan haasteisiin, jotka ovat työelämässä ajankohtaisia, sanoo koulutuspäällikkö Minttu Kilpinen

Yksi ajankohtainen haaste koulutusten toteuttamisessa on ollut korona. Se on onnistuttu taklaamaan siirtämällä opintoja osittain tai kokonaan verkkoon, mikä on myös madaltanut kynnystä hakeutua opiskelemaan. Vuorovaikutteinen verkko-opiskelu simuloi lähiopetusta niin paljon kuin mahdollista.

– Koronaturvallisuus on huomioitu myös lähiopetuksessa. Meillä on isot tilat ja sopivan kokoiset ryhmät. Uudistuneilta verkkosivuiltamme löytyy koulutusohjelmien tarjonta, aloitusryhmien ajankohdat sekä tiedot opiskelijan etuuksista. Opintoihin voi hakeutua joustavasti.

Työ osana opiskelua

Vuosina 2021–2022 Mercuria Pro tarjoaa kolme ammattitutkintoa: liiketoiminnan, lähiesimiestyön sekä yrittäjän ammattitutkinnot. Valittavana on myös kaksi erikoisammattitutkintoa: johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto sekä liiketoiminnan erikoisammattitutkinto. 

– Liiketoiminnan ammattitutkinto, eli entinen myynnin ammattitutkinto on verkossa toteutettava koulutus. Se sopii liiketoiminnan ammattilaisille, jotka haluavat freesata ajatuksiaan ja osaamistaan. Lähiesimiestyön tutkinnon voi puolestaan suorittaa verkossa tai monimuoto-opintoina, Kilpinen kertoo.

Työtehtävien tulee vastata tutkinnon perusteita, koska näytöt suoritetaan omilla työpaikoilla. Sama pätee kaikkiin ammattitutkintoihin.

– Jopa 80 prosenttia opiskelusta tapahtuu omilla työpaikoilla omia työtehtäviä tekemällä. Tehtäviä ei tehdä vain tekemisen ilosta, vaan työelämää varten. Tärkeää on myös verkostoituminen muiden opiskelijoiden kanssa. 

Erikoisammattitutkinnot on suunnattu henkilöille, joilla on jo pidempi kokemus asiantuntija-, esihenkilö- tai johtotehtävistä. Vertaistuki on tärkeä osa opintoja.

Konkreettisia työkaluja

Mercuria Pron koulutusohjelmat on tarkoitettu oman osaamisen ja yritystoiminnan kehittämiseen. Opinnoissa ratkotaan työelämän haasteita yhdessä huippukouluttajien ja muiden opiskelijoiden kanssa. Oma osaaminen konkretisoituu ja opiskelun kiinnostavuus kasvaa, kun asiat liittyvät omaan työmaailmaan.

– Tarjoamme konkreettisia työvälineitä työelämässä kehittymiseen. Omaa osaamista voi kehittää vastaamaan muuttuvan työelämän tarpeita – ja sen voi tehdä joustavasti työn ohella. Itsensä kehittäminen, ja jatkuva oppiminen on nykymaailmassa valtavan tärkeää.

MERCURIAPRO.FI

Haku